Danas sam saznao da moja devojka ima kondilome. Zajedno smo vec gotovo godinu dana. Prilicno je sokirana. CItajuci kojesta o tome zakljucio sam da nije strashno. Mada mi svakako nije jasno kako su se pojavili. Ja zaista nikada nisam imao problema sa tim, nikada nista nalik tome. U njenu vernost ne sumnjam, van pameti je i pomisliti drugacije. Ona mi je pomenula da je od neke drugarice saznala za uklanjanje toga na privatnoj klinici itd... Dakle, zamolio bih sve da mi odgovore koliko je to zaista opasno, koju kliniku biste preporucili, kao i da mi kazete nesto detaljnije o tom zahvatu.. Kako ta drugarica kaze traje nekih 15-ak minuta, mada me zanima kako dalje u smislu posle koliko vremena ce moci da se vrati uobicajenim aktivnostima (odlazak na fax i slicno). Ustvari da ne "vrdam", da li je moguce to uraditi a da njena mama ne sazna, makar ne odmah jer je panicarka po prirodi? Ovo poslednje je zaista njena zelja (moje devojke) koja je po nekim pitanjima, iako joj je 23 godine, malo cudna...Kao i da li se moze proveriti da li ja posedujem viruse-uzrocnike iako manifestacija nikada nije bilo? Urologa svakako planiram da sto pre posetim. Nadam se brzom odgovoru.
HVALA UNAPRED
Kondilomi..Problem
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
Kao prvo zelim da se zahvalim na odgovoru. Kod lekara sam bio, vec danas, ali mi je samo dao uput i to za dermatovenerologa. Potvrdio je da nemam kondilome i dao mi taj uput (kao za svaki slucaj). Mada sam ja prvenstveno isao da bih ukoliko je moguce ustanovio da li imam taj virus ili ne sasvim siguran da manifestacije nisam imao nikada. Po njegovim recima to se ne radi rutinski. Mozes li mi sta reci oko usluga na drzavnim ustanovama, devojka studira (kao sto vec rekoh) i mislim da ne bi bio problem da ode na studentsku polikliniku. Naravno da joj to nisam pomenuo jer koliko vidim ona nije za to pa da joj ne otezavam dodatno. Mada, ukoliko bih imao adekvatne argumente (sve osim novca, naravno) mogao bih joj to predloziti. Jos jednom HVALA!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Moj ti je savet da ode u Narodni front-dnevna bolnica,tamo je super,a rade to doktori,koji su tu intervenciju izveli vec hiljadu puta...Mislim da kosta vise nego u studentskoj,ali je i bolje je u Frontu.Polako popricaj sa njom,objasni da nije nista strasno,a de je vazno da ih skine i da nema razloga da se plasi.Ne preporucijem privatnike,jer oni znaju da ne odstrane sve odjednom,da biste se posle opet vracali i dodatno placali
Pozdrav
Pozdrav
Detaljne informacije, nema sta. Vec sam pricao sa njom o tome. Svakako sam joj objasnio da nije opasno. Mislim pokusao.
To je definitivno veoma rano uoceno, doktorka je cak rekla da se jedva vide. Neizmerno ti hvala na vremenu koje si posvetila kako bih resio ovaj problem, tvoji postovi su mi zaista od pomoci. Ovo za privatnike sam i ja pretpostavljao, odnosno i jeste sasvim logicno. Videcemo, definitivno ne zavisi nista od mene.
Samo da se sto pre zavrsi...
Izvini zbog "cimanja", ali zamolio bih te jos da mi objasnis kako ide zakazivanje u Narodnog fronta, koliko vremena prodje od obracanja do intervencije, koja je pocedura (igrom slucaja sam vojni zdravstveni osiguranik, tako da se i ne razumem bas).
Veliki pozdrav za tebe!

Veliki pozdrav za tebe!
Jos jedno pitanje :D
Prvo da kazem da sam itekako iskoristila opciju "trazi" po ovom forumu i to radim vec duze vreme, jednom su mi devojke sa ovog foruma izasle u susret, pa se nadam da ce opet biti tako iscrpne i brze i u ovome. Naime, problem slican svome nisam nigde nasla, a problem je sledeci:
Imam tri razlicite dijagnoze, na prvoj koloposkopiji su mi ustanovljeni kondilomi i to u okolini grlica materice, ja naravno, nebila lenja da potrazim drugo misljenje jer znam da dijagnoza lako moze biti pogresna i dobila drugaciju dijagnozu, da nisu na grlicu materice nego na spoljasnjem onom delu, kahm, kako se vec zove... Ah da i da napomenem preporuceno mi je skidanje laserom.
A ja sve zbog nekakvog stida nisam otisla prvo kod ginekologa kome najvise verujem jer je inace nas kucni prijatelj... e pa posle toga sam se ipak odvazila jer nisam znala kome da verujem i sta i gde treba preduzeti!
Taj inace vrlo ugledan ginekolog koji je i dobar dijagnosticar (jedini je mojoj mami pronasao miom) mi je rekao: brisi kuci i uzivaj!
Ali ja i dalje nemam mira, sta ako nije video bas taj tu predeo?
Ja buljila, buljila i nista... da li postoji nacin da se oni ipak vide, moze li se taj nacin na koji se oni cine vidljim: premazivanjem sircetnom kiselinom ili jodom cime vec obaviti kod kuce?
Kako to izgleda kad se vidi?
Help!
Imam tri razlicite dijagnoze, na prvoj koloposkopiji su mi ustanovljeni kondilomi i to u okolini grlica materice, ja naravno, nebila lenja da potrazim drugo misljenje jer znam da dijagnoza lako moze biti pogresna i dobila drugaciju dijagnozu, da nisu na grlicu materice nego na spoljasnjem onom delu, kahm, kako se vec zove... Ah da i da napomenem preporuceno mi je skidanje laserom.
A ja sve zbog nekakvog stida nisam otisla prvo kod ginekologa kome najvise verujem jer je inace nas kucni prijatelj... e pa posle toga sam se ipak odvazila jer nisam znala kome da verujem i sta i gde treba preduzeti!
Taj inace vrlo ugledan ginekolog koji je i dobar dijagnosticar (jedini je mojoj mami pronasao miom) mi je rekao: brisi kuci i uzivaj!
Ali ja i dalje nemam mira, sta ako nije video bas taj tu predeo?
Ja buljila, buljila i nista... da li postoji nacin da se oni ipak vide, moze li se taj nacin na koji se oni cine vidljim: premazivanjem sircetnom kiselinom ili jodom cime vec obaviti kod kuce?
Kako to izgleda kad se vidi?
Help!