Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
Ovih dana zaista nemam psihickog mira. Posle ranice, ginekolog je utvrdio da imam i kondilome. Uradila je tipizaciju virusa i rekla mi da je reakcija sa onkogenim virusima umerena. Ne znam sta to znaci, ali ja ne mogu da se smirim. Ona nije htela da mi objasnjava, ali sam ja procitala sve i svasta. Dovoljno da ne mogu nocu da spavam. Htela bih da mi neko preporuci gde ga resim ovaj problem, laserom ili kako...
U kojoj ordinaciji?
Cula sam da ih namerno ostavljaju, da bi ih ponovo skidali.
Moj imunoloski sistem je slab prilicno, a napominjem da se nikada nisam rizicno ponasala. Ni sama ne znam kako se to desilo...Kod mog supruga nema simptoma...
Molim za pomoc ili cu izludeti.
Obygin help!
Imam trideset godina, a na pregled sam otisla jer zelimo da imamo bebu, medjutim pored svih ovih stvarcica, ispostavilo se da moj muz ima los spermogram
Sta da radimo?
Prvo ne znam gdje imate kondilome ? na grlicu materice ili na vagini ili vulvi ? Ako se nalaze na grlicu treba ih skidati omcicom ili laserom, ako se nalaze na vagini isti nacin, ako vas ginekolog nema laser ili omcu, onda moze da pokusa podofilinom iako se procenat vracanja kondiloma nakon te terapije izmedju 30 - 40%.
Ako se nalazi na vulvi i perineumu onda predlazem kremu ALDARU, jer je do sada najbolje terapeutsko sredstvo ali se ne smije stavljati na sluznice.
Cak i da su vasi testovi pokazali pozitivne rezultate na onkogene viruse, Vase lijecenje ne bi bilo drugacije. Cinjenica da imate HPV onkogene tipove virusa, govori samo da ste u grupi rizika da razvijete jednog dana karcinom grlica materice, ali to obicno uzme izmedju 5-7 godina. Tako ako imate redovnu godisnju kontrolu kod ginekologa, i ako su Vam PAPA nalazi uredni, nema razloga za brigu, ako se pojave displasticne promjene onda treba da se uradi loop excizija ili laserska terapija. Dakle i pozitivni rezultati na HPV zahtijevaju samo otklanjanje vidljivih kondiloma i redovnu godisnju Papa kontrolu.
O 'losem ' spermatogramu Vam ne mogu nista reci nego jedino mogu da Vas uputim da suprug postavi temu na urologiju, napise nalaze spermograma, objasni problem i zamoli nekoga da mu odgovori.
I aktivna HPV infekcija ne utice na fertilitet, tako da zbog toga ne treba da brinete.
Srecno,
obgyn
Moje objasnjene o ranici...napisite ranica ili eritroplakija u search...