Kondilomi-da ili ne? Ima li normalnog dr u zemlji Srbiji?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
stefanija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 12, 2006 9:40 am

Kondilomi-da ili ne? Ima li normalnog dr u zemlji Srbiji?

Post od stefanija »

Doktorka iz DZ mi je rekla da imam kondilome, ali nije bas sigurna i poslala me kod dermatovenerologa u Dz.Vasingtona koji kaze samo ovlas pogledavsi, da nisu to kondilomi, nego je takvo tkivo. Dr iz DZ opet tvrdi da jesu i posalje me u Front na kolposkopiju koju uradi Prof. Stanimirovic(mislim) nacelnik tog odelenja i kaze pa ima ih malo, nista strasno. Svratim i do svog dr u Frontu koji procita nalaz ovog Prof. i kaze pa to mogu da budu, a ne mora da znaci! Ko je bre, ovde lud??!! Ne znam da li da idem da mi ih skidaju ili ne. Necu da mi nesto rade, ako nisu, nego je takvo tkivo. Da li neko zna kod koga bih mogla da odem da mi tacno kazu da li su kondilomi ili ne? Da li ima neki test tj. bris ili analiza krvi da se to utvrdi?
stefanija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 12, 2006 9:40 am

Post od stefanija »

Da se dopunim:pitala sam neke labaratorije i uglavnom kazu da rade tipizaciju kondiloma(znaci vec postojecih, samo da odrede tip) i kosta od 50-100E, kako gde i samo su mi na jednom mestu rekli da mogu iz krvi da vide da li ima HPV virus. To je 1000din. E, sad me zbunilo to iz krvi, niko mi to nije do sada rekao, svi spominju ovo drugo. Neko je ovde pisao da rade nesto na VMA, ako procita neka napise sta rade.
Gandra
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jun 02, 2006 9:32 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Gandra »

Na VMA su pre godinu dana radili jedini tipizaciju HPV-a i rezultati su im bili najtacniji medjutim da bi ti uradili tipizaciju trba da te pregleda njihov ginekolog pa on odluci da li ima potrebe ili ne.Mislim zakomplikovano maksimalno.Ako ti strucnjak tipa Vesne Kesic predlozi da uradis tipizaciju na HPV a onda ti neki njihov ginekolog kaze da nema potrebe, dovedu te do ludila.Ipak je dr Kesic najeminetniji strucnjak sto se tih stvari tice. Mozes da probas na VMA.Sve najbolje!!!
Odgovori