kondilomi - dokazivanje

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
Sombrita
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 20, 2007 3:02 pm

kondilomi - dokazivanje

Post od Sombrita »

Da li neko zna, da li se kondilomi osim razblazenom sircetnom kiselinom mogu dokazati i sa bornom kiselinom? Tj. da li se dogadja ista reakcija, da pobele, postanu vidljiviji...? Hvala unapred :wink:
mika43
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Nov 15, 2007 1:01 pm

Post od mika43 »

Kondilome može videti tvoj ginekolog kome ne trebaju nikakvi testovi.Jednostavno,oni razlikuju kondilome od drugih izraštaja .
kolko josh
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Okt 16, 2006 2:14 pm

Post od kolko josh »

mika43 napisao:Kondilome može videti tvoj ginekolog kome ne trebaju nikakvi testovi.Jednostavno,oni razlikuju kondilome od drugih izraštaja .
pa kako se uzme...
postoje dve shkole ginekologa i podvrsta...
- oni koji sve izrastaje (i kondilome i papilome) vide kao kondilome i preporuchuju uklanjanje...
- oni koji papilome konstatuju kao papilome i preporuchuju njihovo pracenje, ali ne i skidanje...
- i oni koji ce da ti kazzu bilo shta samo da ti uzmu pare...

prema mom iskustvu, za kondilome uvek treba trazziti drugo mishljenje... najrealniji su doktori iz drzzavnih sluzzbi.
moja doktorka mi je rekla da u sluchaju kondiloma, jesu kondilomi u 95% sluchajeva ako ste ih sami otkrili prilikom odrzzavanja lichne higijene i da se kondilomi u 80% sluchajeva pojave partneru, ma shta doktori govorili o jachem imuno sistemu mushkaraca... (ja ovo iz zzenskog ugla)...
eto.
mika43
Stalni član
Stalni  član

Post od mika43 »

E tu jesi u pravu.
Ali zato se mora naći dobar ginekolog.Pre svega onaj koji ima mnooogo pacijenata(privatno),jer on nema potrebe za "zavlačenjem" i izmišljanjem razloga za što više dolazaka pacijenata.
Moj ginekolog je brz,efikasan,ne priča mnogo ,nego radi.
Imam utisak da oni koji mnogo polažu na priču-malo znaju.
Pozdrav
Sombrita
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 20, 2007 3:02 pm

Post od Sombrita »

Hvala na odgovoru! Problem i jeste u tome sto sam ja bila kod drzavnog lekara (u studentskoj), i ona mi je rekla da to nije kondilom-jer nikad nije videla takav slucaj da je samo jedan, da se verovatno upalila neka vag. zlezda i da pratim pa ako bude promena da dodjem ako ne da je ne smaram bezveze (otprilike tako...). Inace, ja sam to otkrila prilikom kupanja, nalazi se na samom ulazu u vaginu, cime se odbacuje mogucnost da je bilo kakva bubuljica, jer je to na samoj sluzokozi, a niti lici na bubuljicu. A s obzirom da studiram medicinu, videla sam kondilome hiljadu puta, i lichi, ali je opet cudno sto je samo jedan mali izrastaj, samo kao neka peteljkica, ostra na vrhu-bash kao siljasta bradavica. I to tako stoji vec 3 nedelje. Pa sad ne znam da li da idem jos i kod nekog privatnika, ili da probam to dokazivanje sa kiselinom, pa sam iz tog razloga pitala za Acidi borici. Hvala unapred na svakom odgovoru, i izvinjavam se na dugackom postu :wink:
Pozdrav
mika43
Stalni član
Stalni  član

Post od mika43 »

Sada si me zbunila stvarno.

Pa da li je taj tvoj lekar pogledao pod kolposkopom.Meni je uvek tako gledao da bi pod mikroskopskim uvećanjem video ima li ih još,jer samo neki kondilomi narastu toliko da se mogu opipati i videti golim okom.A taj tvoj izraštaj baš liči na kondilomata acumilata(možda nije dobar latinski naziv),šiljaste bradavice.

Ipak može biti i nešto drugo.Tako sam ja tvrdila mom doktoru za jedan izraštaj(beličast i tvrđi)da je kondilom.Morao je da ga iscedi da mi mi dokazao da nije kondilom već gnojni izraštaj.

Sad stvarno-ako ti nije pogledano pod kolposkopom,stvarno imaš razloga da sumnjaš i odeš kod drugog ginekologa.

Pozdrav
Odgovori