Komentar rezultata double testa za 13+0 ...

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
milstan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 13, 2005 1:17 pm

Komentar rezultata double testa za 13+0 ...

Post od milstan »

Postovani, imam 28.5 god. i ovo mi je druga trudnoca, imala sam spontani pobacaj pre 5 god (na ultrazvuku se nisu culi srcani otkucaji embriona). Krvna slika mi je u redu, nisam pusac trenutno (pusila sam pre trudnoce 10-15 cigareta), nisam dijabeticar i nemam naslednih bolesti, tezina 65 kg. Nalaz double testa je sledeci: fb-hCG 132.0 ng/ml 3.87 Corr.MoMs, PAPP-A 1.8 mlU/ml 0.57 Corr.MoMs. Double test trisomy 21 rizik 1:62 (za daunov sindrom), rizik na osnovu godina 1:1080, trisomy 18 rizik manji od 1:10000.

Rezultati doppler ultrazvuka su sledeci: BPD 20mm, CRL 63.3mm, FEMUR 9.2mm, ANENCEPHY EXCLUDED (ne), NUCHALTRANSLUENCECY 2.2mm. Ultrazvuk je pokazao da su svi organi razvijeni, srce i sve ostalo je u redu. Doktor nije nista precizirao u vezi nalaza double testa, vec da ce moci detaljnije da mi kaze nakon triple testa koji cemo raditi u 16. nedelji i da li ce trebati amniocenteza.

Recite mi sta da ocekujem i koliki je rizik u pitanju? Ukoliko triple test pokaze da ne postoji povecan rizik koliko mogu da budem sigurna u tacnost istog i da li da u svakom slucaju radim amniocentezu?
Odgovori