Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
Moje pitanje je kome je uspela Vto iz prve i kolika je uspesnost uopste VTO(u nasem slucaju ISCI na koju bi trebalo da idemo zbog loseg spermograma, sa mnom je sve u redu) i sta mi sve treba od prethodnih analiza za VTO tj.kakav je postupak? Ja imam uradjen HSG,brisevi, folikulometrija,postkoitalni test, antispermatozoidna antitela,hormoni...sve je to ok, da li treba jos nesto pre VTO i koliko vremena traje priprema za VTO?
HVALA UNAPRED !
Cekalice pozdrav! Ides li privatno ili treba da se spremas o drzavnom trosku? Mislim da unapred ne bi trebala da radis nista dok ti dr ne kaze. Ali evo nekih analiza koje ce ti verovatno traziti.
Toxoplasm agondii, Chlamidia trachomatis, Mycoplasma, Ureaplasma, Markeri hepatitisa B i C, krvna grupa i Rh faktor, citomegalovirus, rubela virus. A muz spermogram, bakterioloski pregled ejakulata, Chlamidia, Mycoplasma, Ureaplasma, Markeri hepatitisa B i C.
Posto sve ovo dosta kosta bolje prvo da pitas dr. Neke analize se rade pred sam postupak da bi rezultati bili svezi a neki mogu da budu stari i 6 meseci ili godinu dana.
Javi nam sta se dogadja sta god da odlucis i naravno zelim ti sto pre da zabebis.
POzzz!!! Hvala za ove informacije:)
Planiramo da radimo VTO privatno u Jevremovoj, trenutno cekamo rezultat sledeceg spermograma pa cemo videti za VTO. Inace uradili smo oboje Chlamidia, Mycoplasma, Ureaplasma i to nam je u redu. Iskreno ja bih volela da odmah krenemo sa pripremom za VTO, jer nemam vise strpljenja .
Veliki pozdrav pa dase cujemo sa lepim vestima !
sta se moglo tacno desiti kada sam sa osam godina pala sa skateboard-a? tada sam osjetila jaku bol u podrucju zdjelice tako da nisam mogla sjediti i narednih pet dana sam imala menstruaciju(prvu).sljedecu menstruaciju sam dobila sa 12 godina i od tada mi je redovna.zanima me da li sam ozlijedila maternicu i da li ce to uticati na moju plodnost?
Nama...evo sad punimo godinicu..Radili smo u Segedinu...sem pomenutih analiza, ceka se jos jedan mesec plus, prvo antibaby pilule, pa se pocinje sa hormonima...10-15 dana...punkcija,vracanje oplodjenih...i cekanje dve nedelje na rezultat...