kolposkopija-posledice??

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
vesnaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 29, 2005 12:59 am

kolposkopija-posledice??

Post od vesnaa »

Pre dva dana uradjena mi je kolposkopija u okviru redovnog ginekoloskog pregleda. Nalaz je uredan, kontrola za 4-6 meseci, ali ja posle tog pregleda imam vec dva dana blage bolove u donjem delu stomaka i veoma neprijatan osecaj "tezine" i trnjenja u obe dojke. Da li je to normalno posle kolposkopskog pregleda ili treba da se obratim lekaru?
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od obgyn »

Kolposkopija ili pregled grlica materice pod uvecanjem nije obavezni dio godisnjeg pregleda. Radi se samo ukoliko Vam se pronadje ASCUS ili ANGUS ili bilo kakve displasticne promjene na PAPA nalazu.
Vasi simptomi nemaju nikakve veze za kolposkopijom, jer je to obican ginekoloski pregled.
Pozdrav
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od PedjaDj »

:( Ja mislim da se radi o reakciji na 3-5% sirćetnu kiselinu koja se koristi ili još verovatnije Šilerov rastvor (jod), moguće je da ste alergični na isti!?
Isperite vaginu sa NPR rastvorom Tanatum Rosa nekoliko dana i biće sve dobro.
vesnaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 29, 2005 12:59 am

Post od vesnaa »

Moji simptomi su posle pet dana nestali. U svakom slucaju hvala na odgovorima. Naravno posavetovacu se i sa svojim ginekologom kada stigne nalaz Papa testa.
Pozdrav
Odgovori