Molim Vas da mi protumacite nalaz:
Porcija je konicna.Usce okruglo, zatvoreno. Oko usca malo usko polje
cilindricnog epitela-ektopija Sch neg. Ostali deo grlica jasno Sch poz
sem na II i I2 gde su mala polja L.
DG STATUS POST CURETAGE PROPTER MISSED ANTE MONAS III
Hvala unapred
Kolposkopija-izvestaj o izvrsenom pregledu...
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
Da ne bih otvarala novu temu...
Juče mi je prvi put urađena kolposkopija. Doktorka kaže da postoji ektopija. Preporučuje premazivanje nekom tečnošću. Nisam razumela čime, jer je vrlo tiho govorila.
Odmah nakon pregleda iz vagine je počela da se luči neka tečnost, providna ili blago žuta. Danas manje, ali je i dalje prisutno. Da li je to uopšte normalno?
Juče mi je prvi put urađena kolposkopija. Doktorka kaže da postoji ektopija. Preporučuje premazivanje nekom tečnošću. Nisam razumela čime, jer je vrlo tiho govorila.
Odmah nakon pregleda iz vagine je počela da se luči neka tečnost, providna ili blago žuta. Danas manje, ali je i dalje prisutno. Da li je to uopšte normalno?
Ta ektopija (ili kako je popularno zovu ranica) se javlja u ogromnom procentu. Ja je oduvek imam. Da probam laicki da objasnim to celije koje su normalne za unutrasnjost materice izadju i na grlic. One se pri kolposkopiji premazuju jodom i u zavisnosti kako reaguju se odredjuje da li je nalaz dobar. Ako nalaz nije dobar predlaze se nesto tipa biopsije. Koliko kapiram bitan je i nalaz PAPA. Ja sam vec nekoliko puta bila na kolposkopiji, uvek je konstatovana ektopija, papa mi je cin II i svi dr su mi rekli da je nalaz OK.