koliko je slana voda dobra za jajnike i plodnost?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
jelena_l
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 28, 2008 2:11 pm

koliko je slana voda dobra za jajnike i plodnost?

Post od jelena_l »

interesuje me uticaj i znacaj slane vode na janike,njihovu prohodnost i plodnost u danima na moru i posle?u toku desetodnevnog boravka na moru jajnici su me malo probadali i boluckali imala sam redovne odnose i interesuje me dali je veca mogucnost za trudnocu pod uticajem slane vode jer sam do sad pokusavala vise od pola godine i nista od trudnoce,pa me zanima dali stvarno morska voda pomaze u mom problemu? :oops:
t.b.
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jul 07, 2007 4:56 pm

Post od t.b. »

Meni je pre par godina dr rekao da je suncanje dobro za jajnike.Ne bih znala zbog cega,bas i mene zanima.
t.b.
Korisnikov avatar
dr bokica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 08, 2008 6:19 pm

Post od dr bokica »

Kada sam imala upalu grlica materice, moj doktor se odusevio zbog odlaska na more.
On smatra da da slana voda pozitivno utice na eventualne upalne procese zbog saliniteta, joda, raznih algi itd.
On je radio u Jordanu, pa kaze da su pacijentkinje slali u Crveno more kao odlicnu terapiju.
ivamatic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 22, 2007 10:41 am

Post od ivamatic »

More i slana voda pozitivno uticu na organizam uopste,ali ne verujem da to ima nekog posebnog uticaja na plodnost.Tu prvenstveno igra ulogu psiha,pa Vam ja savetujem da vec ako ste na moru da se opustite,jer cete saamo tako doci do zeljene trudnoce.....Ponekad kazem da se "deca ne prave kao kolaci",prema tome nema neki recept sta je tu bolje a sta ne?Samo je vazna opustenost vezano za to,pa ce tako i beba doci.....

Da sto pre ostanete u drugom stanju Vam zelim... :P :P :P :P :P
"Izbiliza niko nije normalan..E=mc2"
marrina1980
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 17, 2008 7:29 pm

neplodnost

Post od marrina1980 »

Imam 28 godina, partner 41, i vec 2 godine ne uspevamo da ostvarim trudnocu ! Sa partnerom je sve ok, a kod mene je posle mnogo mucenja ustanovljeno da nemam ovulaciju, odnosno, folikuli ne mogu da dostignu zeljenu velicinu. Pila sam u nekoliko navrata klomifen , bilo je ovulacije, ali opet nista :( . Citala sam na nekom forumu da bih trebala da probam neki caj marulja , ne znam koliko je to efikasno? Cak sam razmisljala da idemo na insuminaciju, buduci da sam umorna od svega toga.
njaka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 13, 2008 3:30 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od njaka »

cao drustvo!
ko zna da mi javi, boli li VTO?
Odgovori