Pozdarav,
Imam 36 godina i ovo mi je druga trudnoća.
Prvu trudnoću sam izgubila zbog saobraćajnog udesa u 3.mesecu trunoće, pre 6 godina. I od tada gajila nadu da ćemo možda ipak jednog dana postati roditelji zdravog deteta.
01.09.2007 sam radila expertni UZ, i double test u 12+2 nedelji trunoće.
UZ je bio uredan, ali double test nije, tj. fb-hCG mi je 2.86, pa sam van sebe od brige. U Dečijoj Bolici - Novi Sad- su mi zakazali za 10.09.2007. savetovanje kod genetičara. Inače začela sam prirodnim putem, ni suprug ni ja nemamo u porodici naslednih bolesti. Pa sam htela da vas pitam da li taj rezultat double testa za sigurno znači anomaliju na plodu, ili da sačekam razgovor sa genetičarem, pa da u dogovoru sa njim uradim amniocintezu?
U koliko procenata se ne slažu rezultati double testa i amniocinteze?
U koliko procenata se ne slažu rezultati double testa i amni
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
Na ovo pitanje ce ti sigurno bolje odgovoriti ginekolog, ali ja ti laicki mogu reci da je double test u neku ruku statisticka metoda i da pokazuje samo verovatnocu da sa plodom nesto nije uredu.Uh ovo bas i nisam najbolje srocila.U svakom slucaju, kod nas se radi double test, pa samo u slucaju da on pokaze da postoji povecan rizik od anomalije ploda doktori te salju na amniocintezu.Na ovaj nacin pokusavaju da smanje broj zena koje rade amniocintezu.
Hvala ti na odgovoru,
i onako sam spremna, i fizički i psihički, za amniocintezu. Tako da me taj zahvat neće iznenaditi.
Svesna sam svojih godina i rizika koji sa njima nosim, ali nisam bila spremna za loš rezultat double testa.
Pod strašnim smo stresom zbog lošeg rezultata, do 16.nedelje i do rezultata amniocinteze ima još dosta vremena. Trba dočekati rezultate....
i onako sam spremna, i fizički i psihički, za amniocintezu. Tako da me taj zahvat neće iznenaditi.
Svesna sam svojih godina i rizika koji sa njima nosim, ali nisam bila spremna za loš rezultat double testa.
Pod strašnim smo stresom zbog lošeg rezultata, do 16.nedelje i do rezultata amniocinteze ima još dosta vremena. Trba dočekati rezultate....

-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Draga Marija
da li je vašoj bebi merena debljina vratnog nabora tzv. NT?
Povušen f- beta HCG nemora ništa da znači sam za sebe.
Čak i potpuno loš nalaz biohemijskih markera trudnoće dabl, tripl i kvadripl-testa samo znači da bi trebali uraditi genetsko ispitivanje.
Vi i onako morate u stvari trebali bi da uradite tzv. RAC- ranu amnio centezu zbog godina.
Niste tačno prepisali vaš nalaz tj. niste dali vrednosti MoM ?
Pozdrav Dr PeđaDj
Čak i potpuno loš nalaz biohemijskih markera trudnoće dabl, tripl i kvadripl-testa samo znači da bi trebali uraditi genetsko ispitivanje.
Vi i onako morate u stvari trebali bi da uradite tzv. RAC- ranu amnio centezu zbog godina.
Pozdrav Dr PeđaDj
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Draga Marija
Pozdrav Dr PeđaDj
Pozdrav Dr PeđaDj
Dragi PedjaDj,
prvo da ti se zahvalim na odgovoru,a evo i kompletnih rezultata
DOUBLE TEST
hGC 2.86 Corr.Mom
PAPP-A 0.93 Corr.Mom
ULTRA ZVUK
CRL 60 mm 1.03 MoM
NT 1.6 mm
U svakom slučaju znam da me čeka amniocinteza zbog godina,protiv njih ne mogu ništa. Samo me je jako isprepadao rezultat Double test-a.
I jedva čekam da dođe vreme da uradim amniocintezu i dobijem rezultate, pa da u miru čekam da rodim svoje čedo.
Ova neizvesnost i neznanje da li sa mojom bebom sve uredu me izluđuje.
Hvala još jednom na odgovoru, pozdrav!!!!
prvo da ti se zahvalim na odgovoru,a evo i kompletnih rezultata
DOUBLE TEST
hGC 2.86 Corr.Mom
PAPP-A 0.93 Corr.Mom
ULTRA ZVUK
CRL 60 mm 1.03 MoM
NT 1.6 mm
U svakom slučaju znam da me čeka amniocinteza zbog godina,protiv njih ne mogu ništa. Samo me je jako isprepadao rezultat Double test-a.
I jedva čekam da dođe vreme da uradim amniocintezu i dobijem rezultate, pa da u miru čekam da rodim svoje čedo.
Ova neizvesnost i neznanje da li sa mojom bebom sve uredu me izluđuje.
Hvala još jednom na odgovoru, pozdrav!!!!
HITNO
Vapim za pomoc! uradila sam triple test i imam rezultate a nemam ko da mi ih protumaci do ponedeljka....ima li koga ko se razume???
AFT 35 ng/ml 1.05 MoM
uE3 8.24ng/ml 3.03 Mom
HCG 23448mlU 1.34Mom
Tr 21 risk 1:2157
age risk 1:854
16+2 nedelje BPD 33mm
AFT 35 ng/ml 1.05 MoM
uE3 8.24ng/ml 3.03 Mom
HCG 23448mlU 1.34Mom
Tr 21 risk 1:2157
age risk 1:854
16+2 nedelje BPD 33mm