Upravo se to desilo, posle odnosa i ejakulacije primetili smo da je od kondoma nije mnogo ostalo. U pitanju je durex extra safe. Da li je taj spermicid efikasan i koliko?
Jos jedna stvar, dan pre ovog popila je drugu tabletu postinora, posto smo bili u slicnoj situaciji. Da li to ima nekog uticaja?
Koliko pomaze spermicid ako kondom pukne? + postinor pitanje
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Feb 12, 2007 4:21 pm
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Postinor se koristi posle odnosa i nema uticaja na sledeći odnos...Neka devojka uradi test na trudnoću za 7-8 dana a ako vam se te situacije često događaju pokušaj sa dodatnom zaštitom - kombinacijom kondoma i prekinutog odnosa (ako i pukne da se ne desi da ejakuliraš u devojku), kondoma i AB filma, pilulama...
Koliko sam saznao u medjuvremenu, postinor inhibira ovulaciju a ako to ne uspe onda generalno pravi ometa spermatiozoide da dodju do jajne celije. Dezurni ginekolog na sajtu 21dan.com mi rece da postinor zvanicno nema dejstvo na odnos koji se dogodi posle, ali ipak rece da ce verovatno sve biti ok.
Sad me zanima ovo: devojka je popila pre oko dva meseca postinor, prosle srede ponovo, da li je to toliko stetno da vise ove godine ne sme? Kopao sam po internetu i negde se kaze da ga ne treba uzimati vise od dva puta tokom jednog ciklusa, a negde ne vise od dva puta godisnje.
Da li je tacna cinjenica da parovi koji nemaju problema sa fertilitetom imaju samo 25% sanse za zacece po odnosu, iako se odnos obavi u plodnim danima? Iskreno se nadam da jeste.
Sad me zanima ovo: devojka je popila pre oko dva meseca postinor, prosle srede ponovo, da li je to toliko stetno da vise ove godine ne sme? Kopao sam po internetu i negde se kaze da ga ne treba uzimati vise od dva puta tokom jednog ciklusa, a negde ne vise od dva puta godisnje.
Da li je tacna cinjenica da parovi koji nemaju problema sa fertilitetom imaju samo 25% sanse za zacece po odnosu, iako se odnos obavi u plodnim danima? Iskreno se nadam da jeste.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Gde si našao to za dva puta tokom ciklusa. Postinor se uzima do dva puta GODIŠNJE. To je velika doza hormona i može da poremeti hormonsku ravnotežu (da li će i koliko će, zavisi od osobe do osobe) pa bi trebalo da se koristi samo u hitnim slučajevima. Ne znam da li si upućen, ni Postinor nije 100% efikasan.
Tri hitna slučaja za dva meseca znači da treba pažljivije da se stavlja kondom ili da se kombinuje sa još nekom zaštitom. Bedak, ali takav je život.
Tačno je da ima 25-30% šanse za začeće.
Tri hitna slučaja za dva meseca znači da treba pažljivije da se stavlja kondom ili da se kombinuje sa još nekom zaštitom. Bedak, ali takav je život.
Tačno je da ima 25-30% šanse za začeće.
vidi odgovor u temama
pogledaj komentar u temama pod nazivom:procenti u praksi...