Koliko su opasne bakterije u sekretu? Terapija? 2 pitanja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Ivancica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 09, 2006 3:56 pm

Koliko su opasne bakterije u sekretu? Terapija? 2 pitanja

Post od Ivancica »

Izvinjavam se ako je moje pitanje naivno ali prelistala sam vecinu tema na forumu i nisam nasla nista sto bi bio odgovor na moje pitanje.
Ja sam otisla kod ginekologa zbog tableta za kontracepciju. Ja nemam nikakvih tegoba (sem malo bola u prvim danima ciklusa), ciklus mi je dosta redovan (uglavnom na 27 dana, zadnji put je kasnio dva dana ali je bio naporan ispitni rok). Sekret je isti kao i oduvek (belicast i nikada, sem blizu ciklusa, nisam primetila da se pojacava), odnose imam (recimo 1-2 nedeljno i vrlo smo pazljivi i uvek koristimo kondom). Doktorka mi je rekla da je sve u redu, prepisala mi je pulile i rekla mi je da u skeretu imam malo bakterija i dala mi je da koristim vaginalete POLYGYNAX (6 komada) i da 3-4 dana posle prestanka terapije dodjem na kontrolu. Na nalazu sam videla da pise III pa poveyujem to sa pitanjima sa vaseg foruma i prepostavljem da je to SEKRET TIPA III. Rekla mi je da te bakterije nisu opasne.
Da li je to stvarno tako?
I moje drugo pitanje je u vezi pojacanog sekreta u toku koriscenja vaginlaleta koji je zuckaste boje (kao i one same). Da li je to u redu? Inace mislim da nemam nikakvu alergijsku reakciju posto sada (koristim ih tek 1 dan) ne osecam ni svrab ni bilo kakvu drugu neprijatnost.
Moje pitanje verovatno jeste naivno ali stvarno ne znam gde bih na drugom mestu dobila odgovor a kada cisat forume nailazim na mnogo stvari koje ne razumem. Inace na nalzu pise (rukom je pisano, pa ne mogu dobro da razumem nesto kao 4UI = III, znam da je ruzno sto ovako nagadjam ali ne znam sta bih drugo).
Hvala unapred na odgovorima.
hypo_hondar82
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 10, 2006 4:37 pm

Post od hypo_hondar82 »

Draga Ivancice,vecina dr smatra da je IIIgrupa o.k.pogotovo sto ti nemas nikakve tegobe.Treba da odradis tu terapiju,ali posto si seksualno aktivna,ne bi bilo lose da uradis bis na hlamidiju,mikoplazmu i ureaplazmu,kao i tvoj partner,cisto da budete mirni.Ove bakterije se ne mogu videti klasicnim pregledom,i ne rade se svuda,ne znam odakle si,ali je najbolje uraditi u nekoj drzavnoj ustanovi,privatno
nikako,ionako se to svuda placa.Ako je to cool,onda nemas razloga za brigu :wink:
Vaginaletama treba par dana da deluju,tako da ce se taj sekret najverovatnije smiriti...
I ne brini,nema glupih pitanja samo glupih odgovora :P
Balavica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 07, 2006 4:06 pm

Re: Koliko su opasne bakterije u sekretu? Terapija? 2 pitanj

Post od Balavica »

Ivancica napisao: I moje drugo pitanje je u vezi pojacanog sekreta u toku koriscenja vaginlaleta koji je zuckaste boje (kao i one same). Da li je to u redu? Inace mislim da nemam nikakvu alergijsku reakciju posto sada (koristim ih tek 1 dan) ne osecam ni svrab ni bilo kakvu drugu neprijatnost.
U redu je, ja sam skoro koristila iste vaginalete, i boja potiče od njih :wink: Samo koristi dnevne uloške, i nemaš problema :wink:
blanca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 04, 2005 9:49 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od blanca »

ja trenutno takodje koristim polygynax vaginalete, pa me zanima, da li smem imati sexualne odnose u toku korishcenja istih?
Korisnikov avatar
novosadjanka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 07, 2005 9:08 pm

Post od novosadjanka »

blanca, ja kad sam ih koristila doktorica mi je rekla da koristimo kondom tj uvek kondom kad se koriste vaginalete.
Ivancica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 09, 2006 3:56 pm

Post od Ivancica »

Hvala puno na odgovorima.
Pozdrav
blanca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 04, 2005 9:49 pm

Post od blanca »

novosadjanka napisao:blanca, ja kad sam ih koristila doktorica mi je rekla da koristimo kondom tj uvek kondom kad se koriste vaginalete.
hvala, ali zanima me da li si chula da za vreme terapije koja podrazumeva vaginalete, moguce je da se za vreme odnosa kondom jako istanji i pukne? mojoj drugarici je tako rekla doktorka pa se sad malo plashim.
Laida
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 07, 2006 7:53 pm
Kontakt:

Post od Laida »

blanca napisao:ja trenutno takodje koristim polygynax vaginalete, pa me zanima, da li smem imati sexualne odnose u toku korishcenja istih?
Ja sam nedavno koristila te vaginalete i nadam se da znas engleski, jer u uputstvu za vec pomenute vaginalete pise da su kondomi kontraindikovani u toku terapije................a pise i zasto ..........
DusaniMilica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 6:50 pm

Post od DusaniMilica »

Meni su danas prepisane vaginalete... A ginekolog mi je rekao da nemam odnose kad krenem da ih koristim...
Odgovori