Prosle godine sam radila Papa i kolposkopiju, sve je bilo ok. Sad bi bilo vreme da ih ponovo uradim i planiram da yakayem kod doktorke ovih dana.
Medjutim, mislim da imam neke bakterije, jer mi je sekret pojacan a i imam spoljno crvenilo, sem toga nikakve simptome, tako da mislim da je u pitanju III grupa.
Vec neko vreme hocu da uradim i bris na hlamidiju, a kako sam citala dosta o ureaplaymi i mikoplazmi sad me je i to uplasilo.
Moje pitanje je kojim redom da krenem? Do sada su mi za trecu grupu uvek davali vaginalete, nikada mi nije radjen antibiogram - ako se ispostavi da je III gr da li da trazim i to da uradim?
Da li je u redu da se radi Papa test ako postoji neka grupa sekreta, jer sam cula da neki ginekolozi insistiraju na tome da vaginalni bris bude cist pa tek onda rade Papa? Ni ultrazvuk nikada nisam radila (jednom godisnje obavezno idem na preglede, ako imam neki problem sa sekretom i cesce naravno).
I sad ne znam sa koje strane da krenem. Sta prvo da uradim od svega navedenog, jer bih sad da zavrsim sa svim pregledima i testovima da budem mirna.
Najiskrenije receno, privatnim ginekolozima ne verujem previse, jer znaju da salju na testove koji bas i nisu neophodni da bi uzeli koji dinar vise, a o ovima u Zenskom dispanzeru bolje i da ne pricam - nije da ljudi nece, nego sve moras da zakazujes mesecima unapred.
Zato mi treba pomoc da isplaniram "strategiju"

Hvala unapred.