Koji lek koristiti kada se javi svrab....

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
naleko
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 30, 2006 3:50 pm

Koji lek koristiti kada se javi svrab....

Post od naleko »

Nedavno mi se drugarica zalila da ima problema sa nekim svrabom u vagini s vremena na vreme,obicno pred menstruaciju.Kako opisuje:vrlo neprijatno cak moze da izazove i bol pri mokrenju...Da li mi mozete reci o cemu se zapravo radi i sta je najbolje koristiti?
Naravno,ima redovne seksualne odnose sa svojim deckom.
Unapred hvala
Korisnikov avatar
Blonde
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Apr 18, 2005 1:47 am

Post od Blonde »

Kad ima redovne seksualne odnose onda mora i redovno posecivati ginekologa. Mora joj se odrediti grupa vaginalnog sekreta, uzeti vaginalni i cervikalni bris bakterioloski to je obavezno. bez ovih analiza niko nemoze da joj kaze sta od terapije treba da uzme. Ne bi bilo lose da se proveri na ureaplasmu, hlamidiju i mykoplazmu. Sve ove analize ne bole!
SlikaSlika
Slika
Making the decision to have a child is wonderous! It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body!
http://www.*/forum/
Hristina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 14, 2005 12:19 am

Post od Hristina »

Potpuno se slazem sa Blonde, obavezno kod ginekologa pa onda bar zna jel treba sta leciti ili ne. Koristenjem bilo kakvih lekova na svoju ruku moze samo kratkotrajno zamaskirati pravo stanje, da joj trenutno bude bolje pa opet posle nekog vremena svrab. Ono sto usput moze da proba jeste ispiranje zalfijom, tamponi umoceni u acidofilni jogurt ...
Ali to posle pretrage naravno :wink:
Pozdrav
cicamaca
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 07, 2005 12:36 pm

Post od cicamaca »

"tamponi umoceni u acidofilni jogurt ... "

sta je to? Mozes li mi malo poblize napisati zasta se to koristi i koji je to jogurt????

ps: Odgovor na postavljenu temu : Koji lek koristiti kada se pojavi svrab je ............Doktor!!!
Hristina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 14, 2005 12:19 am

Post od Hristina »

Takvih stvari mozes naci na netu. A ima nesto iz knjige Todora Jovanovica "Srbiji sa srecom". To se koristi kad je narusena vaginalna flora posle antibiotika ili kod gljivica. To su jogurti koji u sebi imju Acidofilus: jogurt plus, ab probiotik, ella suboticki... Mada mozes naci i vaginalete Lactovag ili cak i na bazi kantarinovog ulja. Naravno njima se ne lece bakterije ali pomazu za bolju regeneraciju. Probala sam sve to pa govorim iz iskustva.
Odgovori