koja kontracepcija?
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
koja kontracepcija?
Pre godinu dana sam počela da pijem LOGEST i do sada se ugojila 10 kg.Moj lekar mi preporučuje da ne koristim bilo kakve pilule(ne znam iz kog razloga),spiralu ja ne želim jer želim još dece(imam jedno dete).Napominjem da sem niskog krvnog pritiska nemam drugih zdravstvenih problema.
Molim za savet ,šta bih mogla da korstim?
Molim za savet ,šta bih mogla da korstim?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm
Ja sam mu napomenula da sam se ugojila toliko od početka uzimanja pilula i rekao mi je da prestanem da ih koristim.Nije mi objasnio zbog čega da ih više ne koristim.Nije mi radio nikakve dodatne analize.Ali kada sam ga pitala šta drugo da koristim rekao mi je da ćemo o tome razgovarati pri narednom pregledu,i tako mi govori svaki put kad ga pitam isto.
Napominjem da sam do sada imala dva prekida trudnoće i baš iz tog razloga bih da koristim nešto.Kad god sam imala odnose bez zaštite ostala sam u drugom stanju.Želim još dece ali ne sada.
Napominjem da sam do sada imala dva prekida trudnoće i baš iz tog razloga bih da koristim nešto.Kad god sam imala odnose bez zaštite ostala sam u drugom stanju.Želim još dece ali ne sada.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Nov 17, 2007 4:01 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Alice - tebi su pilule date kao terapije a ne kao kontracepcija i vec je postojao problem pre nego sto si pocela da ih koristis. Dakle tvoja amenoreja nije prouzrokovana pilulama kao ni taj haos koji si opisala na svojoj temi. Pilule su sasvim dobe za veliku vecinu seksualno aktivnih zena a i takodje se cesto desi da ako jedna pilula ne odgovara nadje se druga koja je bolja. Mislim da ne treba sve pilule tako otpisati, jer nema potrebe. Sprecile su mnogo abortusa! 

-
- Novi član
Shvatam sve sto kazes,nisam ni rekla da su pilule prouzrokovale amenoreju, ali stoji da su one glavni krivac za promenu na jetri koju sada imam, kao i za obolelu zucnu kesu koju sam morala da otklonim! To ne moze niko da ospori! Naravno, ne mislim da ce se to svakome dogoditi, ali postoji rizik za neke promene u organizmu. To je individualno, ali procitaj samo indikacije koje pisu na pilulama- da su tako bezazlene, ne bi postojale tolike mere opreza. Ili mozda gresim?
Ne zelim da budem gruba, ali posle nekih stvari koje su mi se dogodile ne mogu da budem ravnodusna.
Ne zelim da budem gruba, ali posle nekih stvari koje su mi se dogodile ne mogu da budem ravnodusna.
Alice - apsolutno razumem to da pilule ocigledno nisu dobre za tebe ali za OGROMNU vecinu su odlicne i zato ih ne treba tako odbacivati, to je jedna od najsigurnijih metoda kontracepcije. Cak su i zdrave u smislu da zene koje kontinuirano koriste pilule pet godina smanjuju verovatnocu raka jajnika za 50% (pa se preporucuje zenama/devojkama kojima su jajnici u opasnosti zbog naslednih faktora). I naravno, novije pilule imaju bolju vrstu i manju kolicinu hormona. Niu svi vestacki hormoni automatski losi.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Feb 12, 2007 4:21 pm
Koristim pilule vec 7 godina. Kontrolisem krvnu sliku 2 puta godisnje i idem na kontrole kod ginekologa isto toliko puta. Naravno da postoje odredjeni faktori rizika, kao i za sve ostalo, ali ja sam od koriscenja pilula imala mnogo vise koristi. Pilula nije za svakoga, i dobro je izneti razlicita iskustva, ali daleko od toga da treba insistirati na tome da je nesto 100% dobro ili lose za sve nas.
-
- Novi član
Slazem se i drago mi je da mnogi nemaju negativne reakcije na pilule, ali mi je zao sto vecina lekara toliko insistira na piluli, mozda bas iz razloga da te sto pre otkace jer im je tako lakse... Ima dobrih lekara, ali do najboljih je najcesce tesko doci, jer su prezauzeti! A oni drugi su toliko nemarni,da se ponekad pitam zasto su uopste izabrali tu profesiju?! Isto tako, mislim da je pogresno sto pise na tabletama: 'Moderna pilula ne utiče značajno na jetru (vršenje „testova jetre“ nije potrebno)'.
Ipak, ne zaboravite da postoji i kondom- on nikome ne moze da naskodi!
Ipak, ne zaboravite da postoji i kondom- on nikome ne moze da naskodi!