koja klinika?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
katja.t
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 24, 2005 1:29 am

koja klinika?

Post od katja.t »

ovo pitanje bi postavila mamama koje su se vec poradjale pa imaju iskustva sa nasim ustanovama.sad sam u cetvrtom mesecu i trenutno idem u studentsku na kontrole ali bi trebalo da se prebacim negde gde bi se porodila. rodbina mi nudi opcije i fazon,"gde hoces da trazimo ljude",a ja zelim da znam gde su kod nas ok uslovi. ne svidja mi se gak,a tamo bas znam neku babicu. isla bih i na varijantu da platim sta treba,tj sobu,a nisam bas ni upucena kako se uopste placa i lekarima tj.jel otvoreno uzimaju kesh ili se casti? to je manje bitno,pomozite mi da odaberem kliniku. vasa iskustva........?
abmarija
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Nov 03, 2004 9:13 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od abmarija »

U Frontu imas mogucnost placanja apartmana potpuno regularnim putem, samo sto ga treba rezervisati. Pre 7 meseci (kad sam se ja porodila) cena je bila (koliko se secam) oko 4000 din. dnevno. U sobi imas svoj toalet i TV.
I ja sam se nosila mislju da uzmem apartman jer nisam mogla da podnesem pomisao da delim toalet sa toliko zena medju kojima ima svakakvih, niti da spavam pored nepoznatih osoba, ali nisam imala para za to.
Medjutim, posmatrano iz ovog ugla, 7 meseci nakon porodjaja, nije bilo lose sto je neko bio sa mnom u sobi kad sam se probudila posle porodjaja. U nekim trenucima sam crkavala od dosade jer beba iz objektivnih razloga nije bila sa mnom, ali su ostale majke koje su bile sa bebama itekako imale cime da se "zanimavaju".
Sto se tice toaleta, ionako ne ides da piskis na WC solju vec pod tusem kako bi se odmah oprala, a u slucaju "ozbiljnijih potreba" :lol: , poneses toalet papir i naslazes na WC solju pa tek onda sedas. Sve u svemu, cudo jedno kako covek nista sto mu smeta ne primecuje u tim trenutcima. Osim toga, imas i sa kim da popricas o svemu a onako si sama u sobi.
Jedno upozorenje: ne dozvoli da prvi put kad ustajes iz kreveta budes sama! U Forntu je praksa da te prvi put sestra otprati do toaleta, sto ja nisam znala. Na putu do toaleta, malo je falilo da ljosnem na pod zbog gubitka krvi ali sam nekako ostala na nogama. Medjutim, devojka koja je sa mnom bila u sobi se onesvestila. Dva sata posle porodjaja obavezno popij bar litar tecnosti da ne bi dehidrirala. Meni su i to zaboravili da kazu, ali srecom pa sam bila zedna i samoinicijativno slistila 1,5l borovnice.
Inace, kreveti su im blagi uzas i ne ocekuj nikakvo titranje osim redovnih vizita.
Koliko god ti pricali da ne treba nista da doneses, ponesi sve! Donji ves ne bi trebalo da se nosi, ali obavezno ponesi pa ga sklini pre vizite (ne mogu ulosci da vise u vazduhu). Za bebu - pamperse, vlazne maramice i pavlovicevu. Pamucne pelene i benkice imas tamo. Posete su zabranjene osim ako imas vezu. Mos misliti! :-?

Sto se tice Gradske bolice na Zvezdri cula sam sve najbolje. Ima manje puno manje zena i uslovi su mnogo bolji, ali je zato i SVE skuplje. I tamo imas apartmane.
Ali vodi racuna: nikad se ne zna koliko ces ostati u bolnici. Daj Boze da sve bude ok - 3, 4 dana, ali ima i onih koje zaglave i po mesec dana.
Srecno sa bebicom!
katja.t
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 24, 2005 1:29 am

...

Post od katja.t »

Hvala na icrpnom odgovoru.

Znacilo bi mi kada bi jos neka sveza mama podelila svoja iskustva iz neke druge bolnice.

Da li ima nekoga ko je zadovoljan tretmanom u GAK-u?
Gradskoj...?
bebacbgd
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 02, 2005 10:34 pm

Post od bebacbgd »

Ja sam se dva puta porodila u GAK Visegradskoj,oba puta carski rez,prvi put 1999 ,odeljenje je bilo u katastrofalnom stanju,osoblje neljubazno... ove godine 2005 odeljenje je renovirano ,sve je cisto,sredjeno,da ne poverujes,osoblje promenjeno,sve mladi rade i ljubazni! Slazam se da svako prvo pozeli u apartman,ali kad si tamo zaista o tome ne razmisljas ,jos ti nekako dodje ok da s nekim popricas,zaista,preporucujem Visegradsku jer je to ipak klinika u sklopu Klinickog centra ,nekako mi izgledaju strucnije.
Masha23
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 11, 2005 10:32 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Masha23 »

Ja sam se pre 6 god. porodila na Zvezdari, u Gradskoj bolnici i bila sam prezadovoljna tretmanom i ako tada nisam imala nikakvu "vezu". Sada sam u 23. nedelji trudnoce i planiram opet da idem tamo.
Bila sam u regularnoj sobi (tri lezaja), baby friendly (beba je bila samnom). Sobe su ciste, osoblje ljubazno. Menjali su nam posteljinu svako jutro, sto je i normalno, kao i spavacice.
Hrana je bila "onako", ali kazu da je svugde takva.
Bolnica je manja, samim tim je i manja guzva i verovatno i zbog toga je osoblje ljubaznije.
Za GAK sam cula sve najgore, od dve prijateljice.
Za Front ne znam.
Pozdrav,
Masha
Odgovori