Koja analiza ???

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
Iva_81
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 03, 2008 9:16 pm

Koja analiza ???

Post od Iva_81 »

2 godine pokušavam da ostanem u drugom stanju,radila sam sve hormonske,bakteriološke analize i HSG,takodje je suprug radio spermogram i sve je kod oboje uredu.
Cula sam da postoji analiza kojom se ispituje da li suprug i ja uopste možemo imati dece,jer smo culi da neki parovi samo odvojeno mogu imati dece a zajedno ne mogu.
Koja je to analiza?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Test kompatibilnosti!

Verujem da ih radi ordinacija Papic!

Potrazite na internetu pa iz zovnite!

http://www.klinika-papic.co.yu/
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Iva_81
Novi član
Novi član

Post od Iva_81 »

Test kompatibilnosti, može li neko napisati nešto više o njemu,šta se testira u krvi...šta valja a šta ne valja...
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

HLA kompatibilnost; HLA-G i DQ-alpha

Trudnoća mora biti prepoznata kao strano telo da bi se aktivirao imunološki mehanizam.
HLA kompatibilnost igra važnu ulogu u tom prepoznavanju (HLA-A, B, C, DR, DQ, i DP).
Ako očev HLA kompleks previše sliči majčinom HLA kompleksu, tada do tog prepoznavanja ne dolazi i događa se spontani pobačaj ili izostala implantacija.
HLA-G je jedinstven HLA koje izlučuju citotrofoblastne celije koje čine unutarnji sloj placente.
HLA-G isotip je važan za majčino toleriranje fetusa i služi kao imunosupresant.
Drugim rečima, HLA-G služi kao obrambeni mehanizam zaštićujući placentu (embrij) od majčinih NK celija.
Nedavno smo uočili da je moguće dokučiti implantacijski potencijal svakog embrija prije IVF implantacije.
Prisutnost visokih razina sHLA-G ima pozitivnu prediktivnu vrednost veću od 70% kod žena mlađih od 39 godina i preko 50% u žena od 39. do 44. godine.

Embrijski očinski antigeni reguliraju izlučivanje trofoblastičnog HLA-G, koji održava balasiranim odnos TH-1 : TH-2 izlučivanja od strane T-celija (CD-4).
Kad je HLA-G odsutan, normalan rast trofoblasta i implantacija embrija se ne može dogoditi.
Kad muž i žena dele nekoliko HLA antigena (npr. HLA-A, B, C, DR, DQ ili DP), TH-1 dominira nad TH2.
To često izaziva nagli neuspjeh implantacije, najčešće u obliku rekurentnog spontanog pobačaja i ponekad kao neobjašnjeni neuspeh IVF-a.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
stefanija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 12, 2006 9:40 am

Post od stefanija »

Koliko je meni poznato, taj test se radi na Torlaku. Radi se iz krvi i koliko se secam, placa se. Najbolje ih nazovi.
Gala06
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 02, 2008 11:59 pm

Post od Gala06 »

Joj, ubi me, ne mogu da se setim gde sam ja to radila. Mislim na institutu za majku i dete!
Iva_81
Novi član
Novi član

Post od Iva_81 »

Ok,hvala puno na pomoci.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Jesi se razpitala po institutima?

:wink:
Iva_81
Novi član
Novi član

Post od Iva_81 »

Nisam jos,prvo cu da vidim sa ginekologom sta on preporucuje
Little monster
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Sep 07, 2008 8:35 pm

Post od Little monster »

Ova tema i mene zanima. I ako saznate koliko kosta i kako se radi javite. Plizzz
Iva_81
Novi član
Novi član

Post od Iva_81 »

Sada sam gledala emisiju na RTS o vestackoj oplodnji,ljudi su presli sve moguce analize i ko zna sta sve ne jos i dosli do vestacke oplodnje,tada su otkrili da njen svaki embrion ima anomalije i da ne postoji mogucnost oplodnje.
Znaci mucili se godinama i naplacali milion analiza i pregleda/zahvata da bi na kraju otkrili da je embrion anomalican i da ne postoji mogucnost oplodnje,pa zar to ne bi trebao biti prvi korak ispitivanja steriliteta pa tek onda sve ostalo,
to je kao da majstor popravlja auto,izmenjao sve mouce delove i na kraju skontao da nema benzina.

pitanje:
radi li se negde preventivno ispitivanje embriona da se utvrdi prvo njegova ispravnst i koliko kosta ako se zna ???
Odgovori