molim vas pomozite sa savjetom...
naime, danas sam dobila rezultate papa testa u kojem stoji u posebnoj napomeni : koilociti. pitala sam dr sta je to a on je rekao da je to posljedica HPV.ja nikada nisam radila test na HPV, mada sam prije godinu dana imla ranicu na materici koju sam liječila 2,5 mjeseca ( albothyl tecnost kojom mi je dr tretirao ranicu) koju sam prema doktorovim rijecima dobila od pretjeranih i cestih upala.
danas mi je dao terapiju : kanesten vaginalete i kremu te jednu tabletu -fuazol kapsula.
od citavog pregleda meni je jedino ostalo zvucno da su koilociti moguca posljedica HPV infekcije. koliko ja znam HPV je virus i vrlo ga je tesko izlijeciti, tj ukoliko se jednom zarazis, zarazen si zauvijek.
sta da radim? da li da odem kod drugog doktora sa ovim nalazom?
koilociti!
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Koilocytosis su celijske promene, celiej koje su promenjene imaju halo jedra, tj mnogo uvecana jedra unutar celije.
Daljim ispitivanjem se utvrdjuje najcheshce abnormalna pojava lezije vaginalnog epitela. U pitanju su atipichne skvamozne celije bez nekog velikog znachaja.
Ovakve celije se javlajju kod pojave humanog papiloma virusa, a mogu da uzrokuju i skvamoznu intraepiteliarnu leziju i u retkim sluchajevima maligne promene.
Daljim ispitivanjem se utvrdjuje najcheshce abnormalna pojava lezije vaginalnog epitela. U pitanju su atipichne skvamozne celije bez nekog velikog znachaja.
Ovakve celije se javlajju kod pojave humanog papiloma virusa, a mogu da uzrokuju i skvamoznu intraepiteliarnu leziju i u retkim sluchajevima maligne promene.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.