koilociti!

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
viki
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 14, 2006 11:54 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

koilociti!

Post od viki »

molim vas pomozite sa savjetom...
naime, danas sam dobila rezultate papa testa u kojem stoji u posebnoj napomeni : koilociti. pitala sam dr sta je to a on je rekao da je to posljedica HPV.ja nikada nisam radila test na HPV, mada sam prije godinu dana imla ranicu na materici koju sam liječila 2,5 mjeseca ( albothyl tecnost kojom mi je dr tretirao ranicu) koju sam prema doktorovim rijecima dobila od pretjeranih i cestih upala.
danas mi je dao terapiju : kanesten vaginalete i kremu te jednu tabletu -fuazol kapsula.
od citavog pregleda meni je jedino ostalo zvucno da su koilociti moguca posljedica HPV infekcije. koliko ja znam HPV je virus i vrlo ga je tesko izlijeciti, tj ukoliko se jednom zarazis, zarazen si zauvijek.
sta da radim? da li da odem kod drugog doktora sa ovim nalazom?
Tasha28
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 25, 2008 3:13 pm

Post od Tasha28 »

I meni je dans stigao uredan nalaz papa testa cistoca 2 grupa 2 ali mi dole pise koilociti pa dva upitnika i kontrola za nekoliko mjeseci. Doktorka mi je dostupna tek u ponedeljak, sta je tebi bilo hoces mi reci molim te?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Koilocytosis su celijske promene, celiej koje su promenjene imaju halo jedra, tj mnogo uvecana jedra unutar celije.

Daljim ispitivanjem se utvrdjuje najcheshce abnormalna pojava lezije vaginalnog epitela. U pitanju su atipichne skvamozne celije bez nekog velikog znachaja.

Ovakve celije se javlajju kod pojave humanog papiloma virusa, a mogu da uzrokuju i skvamoznu intraepiteliarnu leziju i u retkim sluchajevima maligne promene.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Tasha28
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 25, 2008 3:13 pm

Post od Tasha28 »

Nisam bas razumjela ali predpostavljam da je odgovor na moje pitanje da li trebam biti zabrinuta da trebam cekati dalje nalaze?
Odgovori