klomifen?!?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
gejsha
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 12, 2006 3:17 pm

klomifen?!?

Post od gejsha »

Pozdrav

Slučajno sam naletila na ovu stranicu i moram priznati da ste super :D

E sad imam dilemu oko klomifena..

Jucer san bila kod dok. i dao mi je klomifen tablete od 5 do 9 DC 1 x 1 (50mg) ali nije mi radio nikakve pretrage do sada sam pila dabraston da mi se ciklusi uravnoteže jer su bili cc 30-40 dana mjerila sam bazalnu temperaturu oko 1,5 god. ali nije bilo nikakvih rezultata tj. nisam vidila nikakvu krivulju prema gore npr. od 11 DC 36,2 36,2 36,5 36,2 36,5 36,2 36,2
Prije 3 godine od nalaza imam samo da je prolaktin povisen i imam PCOS pila sam DIANA 35 cc 10 mj. (akne,masna kosa,kilaza stalno varira)
Sad me muci sta mi je rekao sam mjeri i dalje temp. i pij to pa se naruci za mj. dana u uputstvima sam procitala da bolesnice s pcos mogu imati probleme s povecajem janika te da mora biti pod kontrolom kad se piju ti ljekovi neznam dali da pijem to ili ne...
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od obgyn »

napisite Vase pitanje kako je objasnjeno u ljepljivoj, jer na napotpuna pitanja ne odgovaram.
Pozdrav,
ObGyn
gejsha
Novi član
Novi član

Post od gejsha »

Ja se izvinjavam nisam citala sve po redu..
Imam 24 g MM 34 g. Zaposlena sam u vlastitoj firmi u komercijali zna biti stresnih situacija ali nista čemu bih pridavala neku veću važnost MM i ja radimo skupa tako da sve manje vise ide glatko.
Nikada nisam bila u drugom stanju dobila sam prvi puta sa 17 godina i nikada nisu bile redovite znale su kasiti i po 3-4 mjeseca od 19 godine sam često kosistila Dabraston tablete da bi se to reguliralo.Tada mi je bilo receno da imam vjerovatno PCOS sto je prije neke 3 godine i potvrđeno vadili smo hormone (sve u redu osim prolaktina koji je bio povisen ) i ultrazvuk na kojem su se vidjele ciste te da mi je lijevi jajnik malo povećan cc 8 mj. sam pila Dijana 35 posto sam dobila nekih 15 kg( kg nisu problem jer nisam pretila 60kg/170vis.) s njima prestala sam ih uzimati i nastavila samo s dabraston ciklusi mi traju od 30-40 dana zavisi kako kad 3 godina ja i MM imam odnose bez zaštite i nista se nije dogodilo godinu i pol sam mjerila bazalnu temp. i nista nisam mogla vidjeti na njoj otprilike ovako izgledaju liste od 11 DC 36,2 36,2 36,5 36,2 36,5 36,2 36,2
Jučer sam bila na redovnom pregledu kod dok. papa test zadnjih 8 svaki ima malu upalu. S ničim nije tretirano. Dao mi je Klomifen tablete da pijem 1 x 1 (50mg) od 5-9 dana te da nastavim mjeriti temp. i da dodjem za mjesec dana(bez ikakvih pretraga samo papa test uzet) koliko sam skuzila da manje vise sve zene koje su na klomifenu idu na ultrazvuk da bi mogle na ciljane odnose te sam takodjer pročitala na njima da osobe s PCOS treba drzati pod nadzorom radi moguceg povecanja janika pa me sada frka piti to a da nisam pod ama bas nikakvim nadzorom već duze vrijeme razmisljam da promjenim dok. jer od njega ne dobijem informacije koje trazim nego samo odg. mlada si imas jos vremena.
Nisam alergicna ni na kakve ljekove

Unaprijed se zahvaljujem Evelin
gejsha
Novi član
Novi član

Post od gejsha »

Zaboravila sam da napišem da je MM radio spermogram i da je sve u redu
obgyn
Stalni član
Stalni član

Post od obgyn »

Prije indukcije ovulacije kod svakog pacijenta, potrebno je znati nalaz spermograma Vaseg supruga, jer je nesuvislo indukovati istu, ako Vas suprug npr.nema spermatozoida ( vjerujem da je sve u redu ).
Obicno trazim i HSG ( nalaz koji potvrdjuje prohodnost jajovoda ) ali obzirom da ste mladi, i zdravi, da niste imali nikakve upalne procese na jajovodima ( bar niste naveli ), a posto je Klomid jeftin, ne bih trazila HSG prije bar 6 mjeseci Klomid terapije, a ako to ne urodi plodom ( nema ovulacije ) i potrebno je ukljuciti FSH injekcije onda bih trazila HSG.

Niste napisali vrijednosti prolaktina i referentnu vrijednost laboratorije u kojoj ste ga radili, a ni nalaz TSH ( tireotropin stimulirajuceg hormona ), T4 and T3.

Niste napisali koliko dugo pokusavate da ostanete trudni, da li koristite lubrikante, koliko cesto imate seksualne odnose...
I ostavite e mail, jer cu Vam napisati protokol terapije klomidom i testove koje treba da uradite dok uzimate isti i kada u odnosu na Vas ciklus.
Pozdrav,
ObGyn
gejsha
Novi član
Novi član

Post od gejsha »

skoro pa 3 godine imamo nezaštićene odnose a odnose imamo svaka 2-4 češće 2 nego 4 :oops:
Kod muza je sve u redu sperm. radjen prije 1 mj.
Vrijednosti prolaktina i ostalih hormona neznam nalazi su kod dok. (samo je rekao prolaktin povisen ostalo u redu) Sada kad sam rekla da bih htjela ponoviti nalaze rekao je da nema potrebe :roll: zato bih htjela da odem privatno u labaratorij i da trazim da se to sve napravi prije no sto pocnem piti

jos jednom se zahvaljujem
moj mail je:

[email protected]
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm

Post od PedjaDj »

Draga Gejša, hmm 8)
Niste naveli nivo prolaktina kao ni referentne vrednosti Prolaktina labaratorije u kojoj ste radili analizu? :-?
Ukoliko je zaista povišen prolaktin davanjem lekova za njegovo snižavanje ovulacije će se spontano odvijati, pa Klomifen (Klomid) i nije potreban! Sterilitet zbog povišenog nivoa Prolaktin se najuspešnije rešava.
Smatram da ako zaista godinu dana ne ostajete trudni i pored čestih nezaštićenih odnosa trebate odmah nakon pripreme da uradite HSG! Mudro narod ovu dijagnostičku metodu zove produvavanje, jedan broj žena nakon nje ostaje trudan, jer zaista tokom ubrizgavanja kontrasta "produva" kanale od žilave sluzi, neki autori pominju i povoljno dejsto joda u kontrastu!?

Pozdrav i uspeha u započetom Dr Peđa
obgyn
Stalni član
Stalni član

Post od obgyn »

slazem se sa kolegom kad je u pitanju prolaktin ali isto tako pretpostavljam da nije bio signifikantno povisen, jer pretpostavljam ( mada ne treba pretpostavljati nego znati ) da bi kolega ginekolog istrazio uzroke hiperprolaktinemiju da je bila visoka i tretirao je adekvatno, ali sto se tice HSG...kao sto rekoh...Vas problem je iz istorije hronicna anovulacija, i vrijedi pokusati 6 mjeseci indukciju sa jeftinim lijekom, pa ako ne dodje do trudnoce, uraditi HSG...samo 'produvavanje' bez ovulacije nece dovesti do trudnoce.
Pozdrav,
ObGyn
ivanica7
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 19, 2012 11:54 am

Re: klomifen?!?

Post od ivanica7 »

gde naci klomifen u Srbiji ?
pozdrav
Ruby
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 25, 2012 10:06 am

Post od Ruby »

Apoteka Igor u Resavskoj, lek je izgubio registraciju u Srbiji pa se tamo moze naci na crno, naravno...
etelka.p
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 15, 2013 4:06 pm

Post od etelka.p »

Molim vas zna li neko gde se moze nabaviti klomifen?
Odgovori