kiretaza zbog hormonskog disbalansa
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
kiretaza zbog hormonskog disbalansa
Porodila sam se carskim rezom pre 5 meseci. Prvu menstruaciju sam dobila odmah posle mesec dana. Bile su redovne sva do poslednje koja je dosla na vreme, ali umesto da prestane, posto je jenjavala, nastavila se odlivom osmog dana i od tada po preporuci lekara pijem orgametril 2 dnevno. Proslo je nedelju dana, a krvarenje i dalje traje. otisla sam kod lekara i utvrdjeno je ultrazvukom da je endometrijum 8-9 mm debljine. predlozena mi je hitna kiretaza. da li je to normalno ili krajnje resenje u ovakvim slucajevima?
Pre mesec dana na pregledu,a tada mi je bio 8.dan menstruacije,endometrijum mi je bio 18mm.Profesor koji me je pregledao mi je predlozio da ugradim mirena spiralu.Ja od porodjaja,znaci vec 10 godina imam preobilne menzise.Nekada,pre par godina radjena mi je explorativna kiretaza i veruj da su i posle toga svi ciklusi bili preobilni.Svakog meseca kada dobijem to su bile nocne more,pila sam ergotil kapi 2-3 dana po 15 kapi i to je jedino sto je moglo da mi zaustavi krvarenje.Onda su lekari nastavili da se vezbaju na meni i davali mi raznorazne kontraceptivne pilule,sve u smislu smanjenja krvarenja.Nikada mi niko nije uradio hormonski status,sve su mi davali napamet.A ja nisam lekar pa sam ih slusala i slepo im verovala.E,onda mi se smucilo i otisla sam na jednu poznatu kliniku i tamo za pristojan novac odradila sve sto je potrebno.I hormone,koji su gle cuda u savrsenom redu,a mene lecili od hormonskog poremecaja.Taj profesor mi je rekao da sam odlican kandidat za hormonsku spiralu mirenu,ali nije mi nudio da mi je on proda niti da je on ugradi,vec mi je rekao da to mogu da uradim i u gradu gde ja zivim a ne samo kod njega u Beogradu.Hocu da kazem da on od ovoga nije imao nikakav interes sem da mi pomogne.
Pre 3 dana uradjena mi je insercija mirene i ja se nadam da ce i meni kao i vecini zena pomoci da imam normalne,a ne preobilne menzise.Izvini sto sam bila opsirna ali ako te jos nesto zanima slobodno pitaj.Pozdrav
Pre 3 dana uradjena mi je insercija mirene i ja se nadam da ce i meni kao i vecini zena pomoci da imam normalne,a ne preobilne menzise.Izvini sto sam bila opsirna ali ako te jos nesto zanima slobodno pitaj.Pozdrav