kiretaza,kratko i jasno!!!
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
kiretaza,kratko i jasno!!!
konkretno me zanima,gde je najsigurnije obaviti kiretazu u Bg.Ako moze preporuka za doktora jos bolje. UNAPRED ZAHVALNA
Re: kiretaza,kratko i jasno!!!
A da odustaneš od te zamisli, pogotovo ako nemaš ozbiljnih zdravstvenih smetnji?kopicl napisao:konkretno me zanima,gde je najsigurnije obaviti kiretazu u Bg.Ako moze preporuka za doktora jos bolje. UNAPRED ZAHVALNA
pretpostavljam u nekoj klinici. ako imate knjizicu, onda drzavnoj ustanovi. ako ne, onda verovatno sve privatne klinike to rade.kopicl napisao:konkretno me zanima,gde je najsigurnije obaviti kiretazu u Bg.Ako moze preporuka za doktora jos bolje. UNAPRED ZAHVALNA
bas mi je zao ako sta na to prinudjeni, ali nisam iz bgd-a, ne znam...
znate da to treba da se uradi najkasnije do 10-te nedelje?
zdravstvene smetnje nisu jedini razlog iz kojeg zena moze da se odluci na abortus.remi napisao:A da odustaneš od te zamisli, pogotovo ako nemaš ozbiljnih zdravstvenih smetnji?kopicl napisao:konkretno me zanima,gde je najsigurnije obaviti kiretazu u Bg.Ako moze preporuka za doktora jos bolje. UNAPRED ZAHVALNA
Uh, neželjena trudnoća (vanbračna, bračna, nedajbožebezristanka,...), materijalna situacija, pritisak okoline (uh, treba ih oterati u PiM), ... Mnogi su razlozi, a najopravdaniji razlog su zdravstvene smetnje.anyushkam napisao:zdravstvene smetnje nisu jedini razlog iz kojeg zena moze da se odluci na abortus.remi napisao:A da odustaneš od te zamisli, pogotovo ako nemaš ozbiljnih zdravstvenih smetnji?kopicl napisao:konkretno me zanima,gde je najsigurnije obaviti kiretazu u Bg.Ako moze preporuka za doktora jos bolje. UNAPRED ZAHVALNA
S obzirom da ovde pita pretpostavljam da baš i nema neko iskustvo po pitanju trudnoće.
Najrizičnija je kombinacija je da se prva trudnoća završi abortusom (može da dovede do steriliteta). I, da, kao što neko reče radi se do 10te nedelje.
Ako joj je baš zapelo, lova u ruke pa u prvu privatnu kliniku (mislim da je negde oko 200E, podatak iz druge ruke od pre par godina).
za mene je savršeno opravdano da se mlada žena, bez iskustva, odluči za abortus, umesto da rodi dete koje je nespremna da odgaja.remi napisao:Uh, neželjena trudnoća (vanbračna, bračna, nedajbožebezristanka,...), materijalna situacija, pritisak okoline (uh, treba ih oterati u PiM), ... Mnogi su razlozi, a najopravdaniji razlog su zdravstvene smetnje.anyushkam napisao:zdravstvene smetnje nisu jedini razlog iz kojeg zena moze da se odluci na abortus.remi napisao: A da odustaneš od te zamisli, pogotovo ako nemaš ozbiljnih zdravstvenih smetnji?
S obzirom da ovde pita pretpostavljam da baš i nema neko iskustvo po pitanju trudnoće.
Najrizičnija je kombinacija je da se prva trudnoća završi abortusom (može da dovede do steriliteta). I, da, kao što neko reče radi se do 10te nedelje.
Ako joj je baš zapelo, lova u ruke pa u prvu privatnu kliniku (mislim da je negde oko 200E, podatak iz druge ruke od pre par godina).
naravno, da abortus MOŽE da bude opasan i da ima neželjene posledice, ali to može da bude slucaj i sa vadjenjem zuba. i naravno da ne treba shvatati abortus kao sredstvo kontracepcije, ali svaka žena treba sama da odluči šta će da radi sa svojim telom i životom. bez pritisaka i bez osuda i bez prosudjivanja o "opravdjanim i neopravdanim razlozima" od strane ljudi koji nemaju ali ama bas nikakve ideje zasto ona hoce da ide na kiretažu.
pozdrav!
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 10:24 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
nisam iz bg ali samo da ponovim sta je pitanje! da se ne zanesu protivnici abortusa!kopicl napisao:konkretno me zanima,gde je najsigurnije obaviti kiretazu u Bg.Ako moze preporuka za doktora jos bolje. UNAPRED ZAHVALNA
Ko ne zna, a misli da zna, budala je, ignorishi ga!!!
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Feb 10, 2009 12:36 pm
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Feb 10, 2009 12:36 pm
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Pre svega zavisi od toga u kojoj si nedelji trudnoce, i koliko josh vremena imash da se odluchish gde cesh raditi kiretazu.
Zavisi od toga da li zelish privatno ili drzavno to da uradish.
Beograd ej pun klinika koje to rade, privatnih, ko pechurke rastu, preporuka je ordinacija Papic i ordijacija u Jovanovoj.
A drzavno GAK, narodni front, ali to sve ipak morash sama da idesh i raspitash se, uradish neophodne analize, zakazesh termin.
I vodi rachuna o tome koliko je vremena proshlo od zacheca!
Zavisi od toga da li zelish privatno ili drzavno to da uradish.
Beograd ej pun klinika koje to rade, privatnih, ko pechurke rastu, preporuka je ordinacija Papic i ordijacija u Jovanovoj.
A drzavno GAK, narodni front, ali to sve ipak morash sama da idesh i raspitash se, uradish neophodne analize, zakazesh termin.
I vodi rachuna o tome koliko je vremena proshlo od zacheca!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.