kiretaza,kratko i jasno!!!

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
kopicl
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 16, 2009 8:54 pm

kiretaza,kratko i jasno!!!

Post od kopicl »

konkretno me zanima,gde je najsigurnije obaviti kiretazu u Bg.Ako moze preporuka za doktora jos bolje. UNAPRED ZAHVALNA
Korisnikov avatar
remi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 01, 2006 7:16 am

Re: kiretaza,kratko i jasno!!!

Post od remi »

kopicl napisao:konkretno me zanima,gde je najsigurnije obaviti kiretazu u Bg.Ako moze preporuka za doktora jos bolje. UNAPRED ZAHVALNA
A da odustaneš od te zamisli, pogotovo ako nemaš ozbiljnih zdravstvenih smetnji?
isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

Post od isidora »

kopicl napisao:konkretno me zanima,gde je najsigurnije obaviti kiretazu u Bg.Ako moze preporuka za doktora jos bolje. UNAPRED ZAHVALNA
pretpostavljam u nekoj klinici. ako imate knjizicu, onda drzavnoj ustanovi. ako ne, onda verovatno sve privatne klinike to rade.

bas mi je zao ako sta na to prinudjeni, ali nisam iz bgd-a, ne znam...

znate da to treba da se uradi najkasnije do 10-te nedelje?
anyushkam
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 01, 2008 7:11 pm

Post od anyushkam »

remi napisao:
A da odustaneš od te zamisli, pogotovo ako nemaš ozbiljnih zdravstvenih smetnji?
zdravstvene smetnje nisu jedini razlog iz kojeg zena moze da se odluci na abortus.
Korisnikov avatar
remi
Aktivan član
Aktivan član

Post od remi »

anyushkam napisao:
remi napisao:
zdravstvene smetnje nisu jedini razlog iz kojeg zena moze da se odluci na abortus.
Uh, neželjena trudnoća (vanbračna, bračna, nedajbožebezristanka,...), materijalna situacija, pritisak okoline (uh, treba ih oterati u PiM), ... Mnogi su razlozi, a najopravdaniji razlog su zdravstvene smetnje.
S obzirom da ovde pita pretpostavljam da baš i nema neko iskustvo po pitanju trudnoće.
Najrizičnija je kombinacija je da se prva trudnoća završi abortusom (može da dovede do steriliteta). I, da, kao što neko reče radi se do 10te nedelje.

Ako joj je baš zapelo, lova u ruke pa u prvu privatnu kliniku (mislim da je negde oko 200E, podatak iz druge ruke od pre par godina).
isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

Post od isidora »

ne znam cemu rasprava. imate temu abortus-ubistvo (??!!) pa tamo predjite. devojka pita da li neko zna gde, kako, posto.

sve drugo nema smisla. to je njena stvar.
anyushkam
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 01, 2008 7:11 pm

Post od anyushkam »

remi napisao:
anyushkam napisao:
remi napisao: A da odustaneš od te zamisli, pogotovo ako nemaš ozbiljnih zdravstvenih smetnji?
Uh, neželjena trudnoća (vanbračna, bračna, nedajbožebezristanka,...), materijalna situacija, pritisak okoline (uh, treba ih oterati u PiM), ... Mnogi su razlozi, a najopravdaniji razlog su zdravstvene smetnje.
S obzirom da ovde pita pretpostavljam da baš i nema neko iskustvo po pitanju trudnoće.
Najrizičnija je kombinacija je da se prva trudnoća završi abortusom (može da dovede do steriliteta). I, da, kao što neko reče radi se do 10te nedelje.

Ako joj je baš zapelo, lova u ruke pa u prvu privatnu kliniku (mislim da je negde oko 200E, podatak iz druge ruke od pre par godina).
za mene je savršeno opravdano da se mlada žena, bez iskustva, odluči za abortus, umesto da rodi dete koje je nespremna da odgaja.

naravno, da abortus MOŽE da bude opasan i da ima neželjene posledice, ali to može da bude slucaj i sa vadjenjem zuba. i naravno da ne treba shvatati abortus kao sredstvo kontracepcije, ali svaka žena treba sama da odluči šta će da radi sa svojim telom i životom. bez pritisaka i bez osuda i bez prosudjivanja o "opravdjanim i neopravdanim razlozima" od strane ljudi koji nemaju ali ama bas nikakve ideje zasto ona hoce da ide na kiretažu.

pozdrav!
sludjena mama
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 10:24 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od sludjena mama »

nisam iz bg ali samo da ponovim sta je pitanje! da se ne zanesu protivnici abortusa!
Ko ne zna, a misli da zna, budala je, ignorishi ga!!!
_ljiljana_
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 10, 2009 12:36 pm

Post od _ljiljana_ »

Kratko i jasno, pitanje.
Kratko i jasno nije ni dobila odgovor.
Gde je najsigurnije?
Nisam iz Beograda i ne znam.
Pitanje zvuci kao da je mladja osoba u pitanju koja trazi SIGURAN abortus. I PREPORUKU za doktora. Lepo je napisala, bas kratko i jasno.
Sigurna je u to da zeli abortus.
bankabre
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 23, 2008 1:43 pm

Post od bankabre »

Abortus je manje-vise standardna procedura sa svojim mogucim komplikacijama.
Niko nece napisati Pera,Mika ili Laza rade najbolje.
Korisnikov avatar
remi
Aktivan član
Aktivan član

Post od remi »

bankabre napisao:Abortus je manje-vise standardna procedura sa svojim mogucim komplikacijama.
Niko nece napisati Pera,Mika ili Laza rade najbolje.
Pretekla si me u odgovoru.
_ljiljana_
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 10, 2009 12:36 pm

Post od _ljiljana_ »

Pa to sam i ja mislila, samo se mozda nisam dobro "odrazila" :o
Zato, kratko i jasno nije dobila odgovor.
Slazem se da je procedura manje-vise standardna.
babaroga
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 01, 2008 9:32 am

Post od babaroga »

Ukoliko si se vec odlucila na taj korak, onda se obrati nekoj vecoj drzavnoj ustanovi. Narodni front, Visegradska...
Kontakte i telefone nadji putem interneta. Srecno
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

Pre svega zavisi od toga u kojoj si nedelji trudnoce, i koliko josh vremena imash da se odluchish gde cesh raditi kiretazu.

Zavisi od toga da li zelish privatno ili drzavno to da uradish.

Beograd ej pun klinika koje to rade, privatnih, ko pechurke rastu, preporuka je ordinacija Papic i ordijacija u Jovanovoj.

A drzavno GAK, narodni front, ali to sve ipak morash sama da idesh i raspitash se, uradish neophodne analize, zakazesh termin.

I vodi rachuna o tome koliko je vremena proshlo od zacheca!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Odgovori