Kiretaža u 8 nedelji trudnoće

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
DesaGogo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 27, 2011 2:33 pm

Kiretaža u 8 nedelji trudnoće

Post od DesaGogo »

Dobar dan,

Nova sam ovde pa mi je svakakva pomoć dobro došla.Pre dve nedelje sam imala kiretažu u 8 nedelji trudnoće tj bila je 8 nedelja i 6 dana,praktično 9 nedelja.To mi je prva trudnoća koju sam jedva čekala ali eto nije se završilo baš najsjajnije.Doktor je rekao da je bebi prestalo srce da kuce i da se plod nije dobro razvio i preporučio je kiretažu.Pila sam antibiotike i kapi za skupljanje materice.Krvarila sam svega par dana,mada sada imam već par dana kao žuti iscedak.Nisam imala i nemam nikakve bolove,pa me zanima kada mogu početi sa seksualnim odnosima?I da li moraju biti zaštićeni?Doktor je zakazao kontrolu tek posle prve menstruacije.Utehe mi nema ali trudim se,svaki dan kada mi misli krenu loše trudim se da ih ispravim.Kada god vidim male bebe ili trudnice nisam dobro.Hvala na podršci i pomoći.
isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

Re: Kiretaža u 8 nedelji trudnoće

Post od isidora »

Sto se tice seksualnih odnosa, o tome je trebalo da pitas doktora. Meni je radjena kiretaza u 11-oj nedelji, a doktor je rekao da se uzdrzavam 10 dana. Naravno, meni je trebalo malo vise da se oporavim, ali ne duze od dve nedelje, ne secam se bas.

Nova trudnoca se ne preporucuje tako brzo, pa je meni savetovao da onoliko koliko je bila stara trudnoca, toliko najmanje ne ostajem ponovo trudna.

I za novu trudnocu ja sam se odlucila tek nakon 6 meseci.

poz.
DesaGogo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 27, 2011 2:33 pm

Post od DesaGogo »

Ja bih pitala doktora da sam ga videla,kiretazu sam odabrala da radim u totalnoj anesteziji tako da ga nisa videla ni pre a ni posle intervencije,dobila sam samo pismene upue sta treba da pijem i posle koliko vremena da dodjem na kontrolu.

Hvala ti na odgovoru,imam jos jedo pitanje pa ako mi mozes pomoci,evo proslo je vec oko 2 nedelje od intervencije i nemam vise ni krvi ni braon iscedka,nego samo neko zutilo tj kao zuti iscedak da li znas mozda sta bi to moglo da bude.

Poz
isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

Post od isidora »

Ne znam.

Ja bih otisla na kontrolu, ako imam neku sumnju. Inace bih ignorisala i cekala da prodje, sto nikako nije preporuka drugima. :)

Poz.
Odgovori