Imam 38 godina i istoriju anoreksije u proteklih 6 godina. Do 32-ge imala sam redovne cikluse. Kada sam izgubila previse kilograma menstruacija je prestala, ali se vratila nakon sto sam se 'dovoljno' ugojila.
Moj novi ciklus traje od novembra prosle godine i menstruacije su bile redovne, s tim sto se ciklus produzavao za par dana.
Poslednji ciklus je trajao 38 dana (sto je duzina mog ciklusa i pre anoreksije). Po mojoj proceni trebala sam da dobijem pre 2 nedelje - i nista. Imam sve simptome, izludecu koliko sam nervozna, osetljiva, histericna, a nazalost u zemlji u kojoj zivim nije tako lako doci do ginekologa. Znam da bi GP rekao da sacekam mesec dva, pa onda bi me poslao.
Ja ne mogu vise ovo da izdrzim. Taj period nemanja menstruacije je bio najstrasniji u mom zivotu, ja necu podneti da ona opet ode. Nisam previse mrsava, i ne bi trebalo da je to razlog. Imala sam jedan stresan dogadjaj pre mesec dana, znam da to moze doprineti, ali opet - previse dugo kasni.
Ja sam svaku menstruaciju dozivljavala kao mali praznik odkada mi se vratila, i taj osecaj da sam 'zensko' mi je mnogo znacio u oporavku od anoreksije.
Da li neko ima neki savet, da li mogu da naslepo kupim kontraceptivne pilule da regulisu hormone? Znam da treba da se smirim i da bi to pomoglo, ali sam ja sve samo ne smirena.
Puno hvala unapred na svakom savetu.
Kasnjenje menstruacije - molim Vas savet
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Re: Kasnjenje menstruacije - molim Vas savet
sada sam procitala tvoju poruku, imam 34 godine meni menstruacije kasne po 3 meseca i znam kako ti je izludeh totalno
pila sam claru kontraceptivne pilule ali ne smem vise da ih pijem otkrili su mi tumor na dojci
mom ginekologu su vezane ruke nesme da mi da nikakve hormonse tablete za izazivanje ciklusa nego moram da ceka da prodje tri meseca tek tada sme da mi izazove cikluc.
kontraceptivne pilule nemoj da uzimas bez saveta lekara, mogu da ti naskode, doktor prvo treba da ti uzme hormonalni status pa da odredi koje pilule bi tebi najvise odgovarale.
pozdrav!!!!!
pila sam claru kontraceptivne pilule ali ne smem vise da ih pijem otkrili su mi tumor na dojci
mom ginekologu su vezane ruke nesme da mi da nikakve hormonse tablete za izazivanje ciklusa nego moram da ceka da prodje tri meseca tek tada sme da mi izazove cikluc.
kontraceptivne pilule nemoj da uzimas bez saveta lekara, mogu da ti naskode, doktor prvo treba da ti uzme hormonalni status pa da odredi koje pilule bi tebi najvise odgovarale.
pozdrav!!!!!
Imam 22 god. Cilusm mi traje uglavnom 26 dana, mada nije uvek isto i varira od 24-28. Zadnji put sam imala menstruaciju 27-12.2011g. Sad je već prošlo više od 28 dana i nisam dobila.
nikad mi se do sad to nije desilo. Imala sam seksalne odnose sa deckom pre manje od mesec dana. Takođe sam počeća intezivno svakodnevno da trcim i vežbam. Test sam uradila jutros negativan je. Isad sam u dilem velikoj ne znam šta je upitanju, znam da rezultati testa mogu biti lažni, znam da menstruacija moze iszostati i od preterane fizičke aktivnosti ( aja sam sebe preforsirala sa trčanjem i trbušnjacima), znam da menstruacija oce i da izostane zbog stresa, a može se reci da sam imala dosta stresan period u zadnjih mesec dana. Molim Vas recite šta vi mislite!?
I šta mi Vi savetujete !
Hvala unapred!!!

Hvala unapred!!!
Probajte sa Zlatnom Makom, ima u svakoj bolje snabdevenoj apoteci, malo je skuplja oko 25-30evra ili 2500-2700 dinara. Regulise sve, hormone, zelju za hranom, plodnost, utice na nervozu, stres, depresiju tj kod svh stanja kod zena pred menstruaciju i stvarno deluje. Meno je pomogla za policisticne jajnike i hormone, ovog meseca sam dobila na vreme, tacno u dan i nikakve simptome nisam osecala kao inace bolove, nervozu, razdrazljivost, zelju za slatkisima...JA sam je pila i ranije i godinu dana je sve bilo extra redovno. Preporucujem svakoj devojci koja ima problema jer je 100% prirodno i super deluje na celi organizam. Ima na i na netu da se procita dosta o tome, a imaju i savetnike pa mozete da se informisete. Pozdrav
A da i devojke sto dalje od tih hormona i kontracepcije. To je po meni uzas, pila sam i hormone i samo se ugojila i dobila dlake koje nisam imala. I kad prestanete da ih pijete ista prica...
kaca88 napisao:Probajte sa Zlatnom Makom, ima u svakoj bolje snabdevenoj apoteci, malo je skuplja oko 25-30evra ili 2500-2700 dinara. Regulise sve, hormone, zelju za hranom, plodnost, utice na nervozu, stres, depresiju tj kod svh stanja kod zena pred menstruaciju i stvarno deluje. Meno je pomogla za policisticne jajnike i hormone, ovog meseca sam dobila na vreme, tacno u dan i nikakve simptome nisam osecala kao inace bolove, nervozu, razdrazljivost, zelju za slatkisima...JA sam je pila i ranije i godinu dana je sve bilo extra redovno. Preporucujem svakoj devojci koja ima problema jer je 100% prirodno i super deluje na celi organizam. Ima na i na netu da se procita dosta o tome, a imaju i savetnike pa mozete da se informisete. Pozdrav
HVALA PUNO, bas cu malo da pretrazim po netu da procitam o tome.
Cao svima! Imam 17 godina i kasni me vec 12. dan. Obicno mi kasni od 3-8 dana i desavlo mi se cak i od 12-15 dana, ili da ceo mesec ne dobijem pa onda dobijem 2 puta u isti mesec. Nikad nisam imala odnose. Trenutno prolazim kroz velike promene u zuvotu. Zavrsila sam skolu najzad. i preselila sam se u drugi stan. non stop sam nervozna jer imam kratak fitilj XD, ne jedem bas redovno, i nikad iste kolicine u zadnje vreme sam se malo ugojila. Imala sam par puta grceve ko i uvek pre nego sto dobijem isto tako grudi su mi se povecale i bobuljice mi jako izlalze ko i uvek kad treba da dobijem. Ne bih da idem kod ginekologa jer se bojim. Molim vas dajte mi neki savet sto pre jer sam jako uplasena. Hvala svima unapred