kantarion, povidon jod vaginalete molim STRUCAN odgovor

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Laida
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 07, 2006 7:53 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

kantarion, povidon jod vaginalete molim STRUCAN odgovor

Post od Laida »

Imam 24 godine,
imala sam 3. grupu sekreta uradila testove:
chlamidia trachomatis Ag (cervikalni bris) - negativan
mycoplasma hominis (cervikalni bris) - negativan
ureaplasma urealyticum (bris cerviksa) - negativan
i
vag. bris izaslo je samo patogene gljivice i bakterije nisu izolovane
sto bi znacilo sve je ok.
preporuceno mi je da korisitm kanatrion vaginalete s vremena na vreme ili povidon jod, kad mi je pojacan sekret ali meni nije jasno STA ZNACI TO S VREMENA NA VREME, KADA KOLIKO DUGO TREBA KORISTITI KANTARION VAGINALETE, IMA LI SANSE DA ORGANIZAM POSTANE IMUN NA NJIH I SL....KOLIKO CESTO SE SME PONAVLJATI TERAPIJA ?
(pa - test 2. grupa, kolposkopski nalaz uredan)
u apoteci sam videla propolis vaginalete takodje i isto me zanima koliko dugo se smeju one koristiti?

takodje i povidon jod vaginalete, i uopste koje da izaberem ? kod moje dr. je uvek guzva i nikad ne stignem da je pitam... to s vremena na vreme je sve sto sam dobila kao odgovor, inace testove sam uradila u heksalabu posto mi je 3. grupa (sa puno leukocita) dijagnostikovana u domu zdravlja.

Meni je do sada sekret uvek bio 2. grupa i naglasavam da ne bih ostavila ovo da se resi samo od sebe...
baki78
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Okt 04, 2006 1:34 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od baki78 »

Svremenom na vreme -po potrebi.Kantarion i povidon jod vag.se koriste xa opstu dezinfekcijutj ispiranje svega sto je tu "negativno".Ako postoji neka mala upala moze se uspeno s njima izleciti.Inace 3 grupa sekreta je sasvim normalna kod zena koje su seksualno aktivne.1 i2 grupu sekreta imaju pretezno deca ili nevine devojke.
Odgovori