Konstatovana mi je kandida, u 8. nedelje trudnoce.
Doktorka mi je prepisala Nystatin vaginalete. U uputstvu nystatina pise: "O primeni nistatina u trudnoći nema ni kliničkih ni eksperimentalnih podataka. Preporučuje se oprez (posebno kod primene vaginalnih tableta): nistatin primeniti u trudnoći samo kada su u pitanju masivne infekcije sa težom simptomatologijom. "
Citajuci na netu savete primetila sam da vecina doktora ne prepisuje vaginalete u prvom tromesecju.
Sta sad raditi?
Kako ih se resiti?
Kandida u prvom tromesecju trudnoce
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm
Re: Kandida u prvom tromesecju trudnoce
KOGA? Vaginalete? Doktora? Kandide?marijas napisao:Konstatovana mi je kandida, u 8. nedelje trudnoce.
Doktorka mi je prepisala Nystatin vaginalete. U uputstvu nystatina pise: "O primeni nistatina u trudnoći nema ni kliničkih ni eksperimentalnih podataka. Preporučuje se oprez (posebno kod primene vaginalnih tableta): nistatin primeniti u trudnoći samo kada su u pitanju masivne infekcije sa težom simptomatologijom. "
Citajuci na netu savete primetila sam da vecina doktora ne prepisuje vaginalete u prvom tromesecju.
Sta sad raditi?
Kako ih se resiti?

Savet: Ukoliko nemate izražene simptome i ako vam kvalitet života nije ugrožen, sačekajte 14 nedelju trudnoće pa tek onda upotrebite neke vaginalete. Do tada ako vas pecka i svrbi spolja možete mazati mast Nystatin, 2 puta dnevno i da se spolja zapirate rasvorom soe bikarbone,izbegavajte slatkiše i uske pantalone.
P.S. U principu Nystatin se ne resorbuje prilikom vaginalne primene, tako da je relativno bezbedan i u prvom tromesečju, ali uvek je bolje bez lekova.
Re: Kandida u prvom tromesecju trudnoce
Isto tako i ja razmisljam. Ali nije lose cuti jos neko misljenje.
Imam poverenja u svoju doktorku, ali s druge strane imam i previse doktora u svojoj familiji da znam da sve resavaju lekovima iako bas i nije preko potrebno.
Imam poverenja u svoju doktorku, ali s druge strane imam i previse doktora u svojoj familiji da znam da sve resavaju lekovima iako bas i nije preko potrebno.