Kandida u prvom tromesecju trudnoce

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
marijas
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 09, 2006 10:50 pm

Kandida u prvom tromesecju trudnoce

Post od marijas »

Konstatovana mi je kandida, u 8. nedelje trudnoce.
Doktorka mi je prepisala Nystatin vaginalete. U uputstvu nystatina pise: "O primeni nistatina u trudnoći nema ni kliničkih ni eksperimentalnih podataka. Preporučuje se oprez (posebno kod primene vaginalnih tableta): nistatin primeniti u trudnoći samo kada su u pitanju masivne infekcije sa težom simptomatologijom. "
Citajuci na netu savete primetila sam da vecina doktora ne prepisuje vaginalete u prvom tromesecju.
Sta sad raditi?
Kako ih se resiti?
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm

Re: Kandida u prvom tromesecju trudnoce

Post od Zli doktor »

marijas napisao:Konstatovana mi je kandida, u 8. nedelje trudnoce.
Doktorka mi je prepisala Nystatin vaginalete. U uputstvu nystatina pise: "O primeni nistatina u trudnoći nema ni kliničkih ni eksperimentalnih podataka. Preporučuje se oprez (posebno kod primene vaginalnih tableta): nistatin primeniti u trudnoći samo kada su u pitanju masivne infekcije sa težom simptomatologijom. "
Citajuci na netu savete primetila sam da vecina doktora ne prepisuje vaginalete u prvom tromesecju.
Sta sad raditi?
Kako ih se resiti?
KOGA? Vaginalete? Doktora? Kandide? :wink:
Savet: Ukoliko nemate izražene simptome i ako vam kvalitet života nije ugrožen, sačekajte 14 nedelju trudnoće pa tek onda upotrebite neke vaginalete. Do tada ako vas pecka i svrbi spolja možete mazati mast Nystatin, 2 puta dnevno i da se spolja zapirate rasvorom soe bikarbone,izbegavajte slatkiše i uske pantalone.
P.S. U principu Nystatin se ne resorbuje prilikom vaginalne primene, tako da je relativno bezbedan i u prvom tromesečju, ali uvek je bolje bez lekova.
marijas
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 09, 2006 10:50 pm

Re: Kandida u prvom tromesecju trudnoce

Post od marijas »

Isto tako i ja razmisljam. Ali nije lose cuti jos neko misljenje.
Imam poverenja u svoju doktorku, ali s druge strane imam i previse doktora u svojoj familiji da znam da sve resavaju lekovima iako bas i nije preko potrebno.
Odgovori