Kandida u VS bez simptoma???

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
ivana petrovic 84
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 18, 2012 5:15 pm

Kandida u VS bez simptoma???

Post od ivana petrovic 84 »

Poštovani,

u novembru prošle godine sam radila PAPA test, kao i sve moguće briseve. PAPA mi je bio II, brisevi čisti. Sada sam u martu opet bila do ginekologa i uradila PAPA i VS. Doktor mi je naravno uradio i pregled i kolposkopiju i rekao mi je da je stanje uredno i da je sve kako treba. Medjutim , kada su mi stigli rezultati PAPA testa on je bio III a ASCUS, a VS je VI grupa!! Doktor mi je prepisao Lomexin vaginalete NII. Koliko sam se inforimisala, kada je VS VI grupa, znači da je u pitanju Kandida. Da li je moguće da doktor na pregledu nije video da je imam i da ona nema nikakve simptome? Ja nemam ni izražen sekret, ni svrab, otok, peckanje. Apslutno ništa! Takođe, da li imam razloga za brigu zbog PAPA testa? Da li je istina da PAPA može da bude povišen ako ima nekih infekcija? Da li da stavim vaginalete s obzirom da nemam nikakve simptome?

Hvala unapred!
Nataš@
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 27, 2005 10:52 pm

Re: Kandida u VS bez simptoma???

Post od Nataš@ »

A koji je bio razlog za ponovni PAPA test posle 4 meseca, ako nemaš nikave simptome?
ivana petrovic 84
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 18, 2012 5:15 pm

Re: Kandida u VS bez simptoma???

Post od ivana petrovic 84 »

Popust na pregled. :) Pre svega sam otišla kod doktora zbog kolposkopije, koju nisam nikad ranije radila, a PAPA test i VS test su bili uključeni u pregled.
Odgovori