kako se uzima cervikalni bris ako je devojka nevina

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Mardzori
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 25, 2009 5:26 pm

kako se uzima cervikalni bris ako je devojka nevina

Post od Mardzori »

Na zahtev lekara opste prakse treba da uradim cervikalni bris na mycoplame, urelasme i chlamdydiu. S obzirom da nisam imala seksualne odnose da li je i na koji nacin moguce izvrsiti ovej pregled?
bankabre
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 23, 2008 1:43 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od bankabre »

cemu sve to?
Mardzori
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 25, 2009 5:26 pm

Post od Mardzori »

na osnovu kontrole krvi (mikroskopsko posmatranje crvenih krvnih zrnaca) jer mi je ustanovljena osteopenija i generalno los imuni sistem organizma, a s obzirom na godine i nepostojanje genetskih predispozicija za to, sumnja je da su virusi i bakterije uzrok svemu. sad je poterbno da uradim sledece analize: EBV IgG, helico bacter pylori antitela i cervikalni bris na chlamydiu, mycoplasmu i ureaplasmu.
bankabre
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 23, 2008 1:43 pm

Post od bankabre »

da,to je izgleda ona metoda nakon koje ce vam propisati da uzimate vitamine koji kostaju par hiljada dinara...
dannina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm

Post od dannina »

Meni se te trazene analize uopste ne poklapaju sa datim objasnjenjem, a jos manje da neko ko nije imao odnose uopste radi te briseve...
Za los imunitet vam treba imunolog, pa nek on kaze koje analize, ako uopste trebaju, inace necete nista raditi nasumicno...
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am

Post od nabla »

bankabre napisao:da,to je izgleda ona metoda nakon koje ce vam propisati da uzimate vitamine koji kostaju par hiljada dinara...
i meni to palo na pamet...npr. Cali Vita :lol:

Btw, ako sam nesto propustila u svom obrazovanju, sorry, ali tesko da se cervikalni bris moze uzeti kod devojke koja je nevina, a da se pri tome ne povredi himen.
-ja'75,
-2 rana spontana
-max fsh 15; MTHFR heterozigot; 46,xx,17ps+ (mozaicizam broja kopija p53 gena), sve ostalo OK
-1 prirodni ICSI (Jevremova), beta=0
-1 IUI (Ivanovici), no results
-1 stim. IVF (Ivanovici), beta=0
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am

Post od nabla »

Uostalom, hlamidija, miko i ureoplazma su polno prenosive bakterije/virusi te je i nelogicno da ih devojka koja nije imala odnose "uzgaja".
-ja'75,
-2 rana spontana
-max fsh 15; MTHFR heterozigot; 46,xx,17ps+ (mozaicizam broja kopija p53 gena), sve ostalo OK
-1 prirodni ICSI (Jevremova), beta=0
-1 IUI (Ivanovici), no results
-1 stim. IVF (Ivanovici), beta=0
Odgovori