Kako uopste funkcionise jajnik nakon odtranjenja jajovoda?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Tina 76
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 10:03 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Kako uopste funkcionise jajnik nakon odtranjenja jajovoda?

Post od Tina 76 »

Pozdrav svima!
Upravo sam izasla iz Betanije, gde mi je radjena laparaskopija i histeroskopija na odelenju za bracni sterilitet. Levi jajovod mi je odstranjen a desni prociscen. Sa jajnicima i matericom je sve u redu. Sa suprugom je sve ok.
Doktor je predlozio da ako do jeseni ne ostanem u drugom stanju idemo na VTO i zakazao termin u oktobaru, jer smatra da nam prirodnim putem sanse nisu sjajne.
Beskrajno sam mu zahvalna na iskrenosti i ljubaznosti, jedino sto sam zaboravila da ga pitam je; Kako uopste funkcionise jajnik ako nije povezan u reproduktivnom sistemu, ili jeste...nista ne razumem? :D
Časa je uvek polu PUNA!
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Koliko sam ja razumela, ti imaj jedan zdrav jajovod i jajnik a drugi su ti ostavili ali bez jajovoda. Kad je moja mama imala histerektomiju, odstranjeni su joj jajovodi i materica ali ne i jajnici da ne bi otisla u prepranu menopauzu. Dakle, tebi je ostavljem levi jajnik da bi odrzavao nivo hormona u organizmu a desni da radi normalno.
Tina 76
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 10:03 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Tina 76 »

Hvala!
:D
Časa je uvek polu PUNA!
Odgovori