Kako ublažiti posljedice predoziranja suprefactom???

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
latinodancer
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 27, 2007 1:27 pm

Kako ublažiti posljedice predoziranja suprefactom???

Post od latinodancer »

Djevojka i ja smo nedavno bili u Mariboru i obavili smo umjetnu oplodnju u Mariboru, tj. u petak.

Ono što se je dogodilo na samom početku terapije, tj. uzimanja terapije hormona, je da se je djevojka predozirala mi suprafactom jer je prva tri dana uzela deset puta veću dozu od normalne.

Da bolje objasnim, uzimala je inekcije i umjesto doze od 0,5 uzela je cijelu dozu od 5,5 i tako tri dana za redom dok nije shvatila da griješi (mislila je da se suprefact uzima poput decapeptyla).

Nakon toga je imala sve moguće nuspojave koje idu uz taj lijek, svrab, bol u kostima, problemi s očima, ...

Pitali smo nakon toga doktore na dva mjesta što da poduzmemo i rekli su nam da je dobro da je to bilo na početku, a ne na kraju i da bi se tijelo samo trebalo očistiti u par dana, budući da suprefact ima visoki postotak raspadanja. Isto su nam rekli i u Mariboru.

Nakon toga smo nastavili sa terapijom, tj. uzimala je Merional i zadnja dva dana Menopur.

Ali još uvijek je užasno bole sve kosti u tijelu, teško joj je i pati zbog toga.

Ne znam zbog čega je to nastalo, da li je lijek uzrokovao nešto s kostima, pad kalcija, okoštavanje,....???

Da li mi netko može objasniti što se je dogodilo i pomoći kako da ublažim posljedice i siptome???
kety 81
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 08, 2007 1:48 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od kety 81 »

Zdravo latinodancer,
taj problem je uzasno neprijatan. Sva hormonska terapija u okviru IVF se izbacuje samo putem mokrace, stoga je obavezno svakodnevno unositi po 3-4l vode u organizam tokom dana. Tek kada mokrenjem izbaci sve hormone prestace bolovi, to je ipak bila prevelika doza. Ja za cetiri nedelje ubrizgam dve ipo ampule, i osecam hormone u organizmu i mesec dana nakon zavsetka IVF, a ona je za tri dana tri ampule, razumem je potpuno.
Proci ce sigurno a sledeci put oprez!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pozdrav

KETY
D.J.
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Apr 14, 2006 2:13 pm

Post od D.J. »

Pozdrav,

ovako...ja sam imala slican slucaj...umesto superfacta ja sam primala Fostimon...i prvog dana sam trebala da preskocim njega i da samo dam sebi Decapentyl..a plan je bio da od drugog dana krenem sa Fostimonom i to po 150 jedinica ( gde se kupuje 75, pa se u spric ubrizgava 150 i daje od jednom)...e sad ja sam dala sebi i prvog dana tih 150 jedinica....Doktor je rekao da je dobro da je na samom pocetku,jer mi je kasnije smanjivao...i rekao mi je da pijem 3 do 4 litre vode dnevno (sto sam i radila) do kraja...cak sam i produzila sa pijenjem vode i posle...a + pored vode rekao mi je da jedem hranu bogatu proteinima...

IVF sam radila u Segedinu..

I evo sad sam usla u 5 mesec i nadam se da ce mi trudnoca proticati dobro do kraja...

Srecno!
Odgovori