Kako psiha utice na ginekoloske tegobe..

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
anki
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 31, 2009 12:28 am

Kako psiha utice na ginekoloske tegobe..

Post od anki »

Dragi svi,
ovo je prvi put da sam se prijavila na neki forum.
Naravno, za doktor.rs znam odavno i cesto dodjem da procitam razne savete.
Sada se prvi put javljam da nesto pitam.
Naime, ja imam jedan cudan problem.
Vrlo cesto kada se nerviram tojest kada imam neki stres i brigu meni se poremeti vaginalna flora.
Osecam se kao da sam se ojela i imam pojacan sekret koji mi smeta i sve me grebe i pecka.Cesto me jako pecka kada piskim.
Sekret nije nikakve boje, niti ima neke mirise cudne (kao sto sam procitala da se desava kod gljivica) nego jednostavno ga ima previse. svaki put kada radim bris, nalaz bude uredan ili mi kazu da imam trecu grupu ali da je to nekima stalna pojava i da ako imam smetnje stavim neke vaginalete (ne secam se koje..par dana samo). Ali mi 99% bude nalaz uredan. A i mokracu kada dam, uvek je sve ok samo imam vise sluzi.
E sad, mene interesuje da li jos neko ima takvu situaciju da mu se od nervoze i stresa se poremeti sve..? ja vise ne znam sta da radim. kada to pocne osecam se nekako bljak a nemam sta da uradim na to jer je bris uredan a osecaj je vrlo neprijatan..

Hvala unapred na odgovoru, nadam se da ima jos ovakvih osetljivih kao ja koji na svaki stres reaguju tako. Izgleda mi je to slaba tacka u telu...

Pozdrav svimaa!

A.

izvinite ako sam promasila forum.mozda ovo treba da postavim na psihologiji jer je to pitanje izgleda iz glave... :(
Korisnikov avatar
Kupachica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Feb 16, 2008 6:29 pm

Post od Kupachica »

Pa ako je povezano sa stresom, onda, sto kazes, sigurno jeste "iz glave". Probaj da ublazis stres, bilo samokontrolom, bilo nekim preparatom (uz konsultaciju sa lekarom, naravno).
anki
Novi član
Novi član

Post od anki »

pa da..borim se sa tim vec dugo.
idem i na terapije i ide mi ok.ali nekada su stresne situacije neminovne.
samo ne znam da li je moguce da imam ginekoloske probleme i smetnje zbog nerviranja...
Korisnikov avatar
Kupachica
Aktivan član
Aktivan član

Post od Kupachica »

Pa cuj, ja sam totalni laik, ali mislim da stres utice na stosta, pa nije neverovatno da je uzrocnik i ginekoloskih problema koje ti imas.
anki
Novi član
Novi član

Post od anki »

hvala puno na odgovoru :)
Korisnikov avatar
Kupachica
Aktivan član
Aktivan član

Post od Kupachica »

Uh, i nije neki odgovor ;)
Korisnikov avatar
zmaj76
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 10:25 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Kako psiha utice na ginekoloske tegobe..

Post od zmaj76 »

anki napisao:Dragi svi,
ovo je prvi put da sam se prijavila na neki forum.
Naravno, za doktor.rs znam odavno i cesto dodjem da procitam razne savete.
Sada se prvi put javljam da nesto pitam.
Naime, ja imam jedan cudan problem.
Vrlo cesto kada se nerviram tojest kada imam neki stres i brigu meni se poremeti vaginalna flora.
Osecam se kao da sam se ojela i imam pojacan sekret koji mi smeta i sve me grebe i pecka.Cesto me jako pecka kada piskim.
Sekret nije nikakve boje, niti ima neke mirise cudne (kao sto sam procitala da se desava kod gljivica) nego jednostavno ga ima previse. svaki put kada radim bris, nalaz bude uredan ili mi kazu da imam trecu grupu ali da je to nekima stalna pojava i da ako imam smetnje stavim neke vaginalete (ne secam se koje..par dana samo). Ali mi 99% bude nalaz uredan. A i mokracu kada dam, uvek je sve ok samo imam vise sluzi.
E sad, mene interesuje da li jos neko ima takvu situaciju da mu se od nervoze i stresa se poremeti sve..? ja vise ne znam sta da radim. kada to pocne osecam se nekako bljak a nemam sta da uradim na to jer je bris uredan a osecaj je vrlo neprijatan..

Hvala unapred na odgovoru, nadam se da ima jos ovakvih osetljivih kao ja koji na svaki stres reaguju tako. Izgleda mi je to slaba tacka u telu...

Pozdrav svimaa!

A.

izvinite ako sam promasila forum.mozda ovo treba da postavim na psihologiji jer je to pitanje izgleda iz glave... :(
Jeste od stresa ,veruj , ja nisam mogla da verujem kad je meni ginekolog rekao da je sekret pojačan od toga,prvi put sam tako nešto čula, a nisi promašila forum,samo nemoj da se iznenadiš ako neko počne da ismeva tvoj problem,radi se to na ovom forumu,pa ti je moj savet da ako hoćeš još info potražiš to na nekom drugom,
sve najbolje
pozzz
Korisnikov avatar
Kupachica
Aktivan član
Aktivan član

Post od Kupachica »

Ja nisam primetila da je na ovom forumu ikada bio ismejan neciji problem. Ismevana je samo ljudska glupost (ok, priznacu, ponekad i veoma nizak nivo obrazovanja).
anki
Novi član
Novi član

Post od anki »

Zmaj76, hvala puuno na odgovoru. Bas mi znaci da cujem da jos neko ima slican problem.
Sve najbolje.

PozzzZ
anki
Novi član
Novi član

Post od anki »

upsss..ovo zvuci blesavo.
nisam mislila da mi je drago sto i drugi imaju istu muku
nego to sto nism umislila nego je moguce da se problemi te prirode stvaraju od stresa.onda moze i da se utice na to.
Hvala jos jednom.
Korisnikov avatar
zmaj76
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 10:25 pm

Post od zmaj76 »

anki napisao:upsss..ovo zvuci blesavo.
nisam mislila da mi je drago sto i drugi imaju istu muku
nego to sto nism umislila nego je moguce da se problemi te prirode stvaraju od stresa.onda moze i da se utice na to.
Hvala jos jednom.
samo opušteno,shvatila sam te pravilno,veruj da ni ja nisam verovala,ali verujem...
pozdrav i radi na jačanju imuniteta, i uma...nekako,mislim ipak da se sve u životu sredi,samo treba biti strpljiv ...
:wink:
hunter
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Nov 17, 2008 1:46 am
Lokacija: Lugar i PSIHOLOG ANALITICKE ORIJENTACIJE VODJEN LJUBAVLJU KRENU' U BESPUCE OHHHHH ZMEJEVI, ZMAJEVI!
Kontakt:

Post od hunter »

Evo i ja d ase javim! Ne bih ulazio u dubinu problema, ali ako stres utice na vecinu, organa zasto ne bi i na ginekolosko stanje.
Ukoliko je stres jedan od uzrocnika gastritisa, ulcusa, collitisa, po nekima i krona, impotencije, kardio tegoba... sasvim je sigurno da utice i na gin. probleme.

Osobi pod stresom opada imunitet izmedju ostalog, podloznija je infekcijama itd.
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 18, 2008 5:05 pm

Post od tanja68 »

Epa ja znam zenu koja 18 godina nije ostala u drugom stanju samo zbog stresa i kad su otklonili uzrok rodio se Filip. Pa nek prica ko sta hoce ali to je to samo im je Filip sad uzrok stresa :wink:
hunter
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Nov 17, 2008 1:46 am
Lokacija: Lugar i PSIHOLOG ANALITICKE ORIJENTACIJE VODJEN LJUBAVLJU KRENU' U BESPUCE OHHHHH ZMEJEVI, ZMAJEVI!
Kontakt:

Post od hunter »

Nek im je sa Srecom Fica!
Odgovori