kada se zna da li je beba decko ili devojcica?
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
kada se zna da li je beba decko ili devojcica?
Danas sam radila Amniocentezu. Rezultati ce biti za 2-3 nedelje gotovi. Sada sam u 15+3 nedelji. Lekar mi je posle pregleda rekao da je beba devojcica. Da li je to mogao sa pouzdanoscu da utvrdi ultrazvukom? Izvinite sto vas gnjavim sa ovim, iako mi je kao i svakoj buducoj majci najvaznije da je beba zdrava, znam da cu odmah poceti sa prilagodjavanjem i misli da je bebiron devojcica. Bilo bi mi neobicno da onda za tri nedelje saznam da je decko, pa sve ispocetka....
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Okt 30, 2006 6:30 am
Cao Dea, cestitam ti na trudnoci.
Mislim da najranije pol deteta moze da se vidi u 13. nedelji, sada sa savremenom tehnologijom mozda i u 11-12. Da bi ti doktor rekao da je fetus devojcica, potrebno je da vidi tri linije koje "ocrtavaju" labia-u, a nije dovoljno odsustvo penisa. Pogledaj ovaj link sa slikama, pitaj ako treba nesto da se prevede:
http://www.ob-ultrasound.net/genderfaq.html
pozdrav i laku trudnocu ti zelim

http://www.ob-ultrasound.net/genderfaq.html
pozdrav i laku trudnocu ti zelim
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Kontakt:
Moram da te razocaram jer nisam u BGD, vec u Nemackoj. Ovde za neke osnovne testove (tipa Daunov sindrom i jos dva hromozomska para) mozes da platis pa da ti urade to odmah za sutradan, a regularni podaci ostalih hromozomskih parova stizu tako za dve-tri nedelje. Imala sam srecu sto su odmah pogledali i kog je pola beba. Ja se licno jako radujem devojcici, ali tata je malo razocaran. Nadam se da ce vremenom to proci, a pogotovo kad je bude drzao u narucju....