JESAM LI NAPOKON?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

selena85
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 17, 2008 1:55 am

JESAM LI NAPOKON?

Post od selena85 »

Imam 22 godine i pokusavam dobiti bebu nekoliko meseci ali nista.Juce uradim test i pojavi se druga crta bleda,slabije vidljiva od prve sto mi se jos nije desilo a uradila sam nekoliko testova.Da li ce mi se napokon posreciti?
sati
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 8:09 pm

Post od sati »

Pre nesto vise od 10 godina i ja sam tako uradila test i druga crta je bila jedva vidljiva,svi su mi rekli pa mozda si trudna a mozda i nisi,a mi eto,srecom uskoro slavimo nasoj devojcici deseti rodjendan.Zelim ti da ti se ta svetla crtica pretvori u nesto najsvetlije u zivotu.Javi ako sam u pravu.
LenaPetrov
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Feb 12, 2007 4:21 pm

Re: JESAM LI NAPOKON?

Post od LenaPetrov »

selena85 napisao:Imam 22 godine i pokusavam dobiti bebu nekoliko meseci ali nista.Juce uradim test i pojavi se druga crta bleda,slabije vidljiva od prve sto mi se jos nije desilo a uradila sam nekoliko testova.Da li ce mi se napokon posreciti?
Najverovatnije ti se posrecilo, ali daleko je pouzdaniji beta HCG iz krvi. Javi, pa da cestitamo :D
selena85
Novi član
Novi član

Post od selena85 »

H V A L A :D :D :D :D :D
Nadam se da ste u pravu.Resila sam da za par dana ponovim test.
Cim nesto saznam javicu vam :D
aleksmicjj
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 23, 2007 10:35 pm

beba

Post od aleksmicjj »

sigurno si trudna .
lancer
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 12, 2007 10:39 pm

Post od lancer »

I ja mislim da si trudna.
eni.np
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 07, 2007 5:24 pm

Post od eni.np »

Cula sam da kucni testovi za utvrdjivanje trudnoce nikada ne daju lazno pozitvne rezultate. Tri puta sam ostajala u drugom stanju i sva tri puta mi je pokazao dve crtice, s tim sto sam dva puta imala spontani i sada je trca sreca. U sestom sam mesecu i dobro se osecam. Verovatno si i ti trudna i radi se o maloj trudnoci zato sto ti je jedna linija svetlija i beta hcg je nizi. Sacekaj jos nekoliko dana pa ponovi test ili jednostavno vadi betu iz krvi. Puno srece i pozdrav.
selena85
Novi član
Novi član

Post od selena85 »

Hvala. Ovo cekanje mi se tako oduzilo.Cesto menjam raspolozenja,nervozna sam.Nadam se da jesam a onda pomislim sta ako ipak nisam.Nikakve simptome nemam osim sto me ledja boluckaju malo i grudi ali to je sve.
eni.np
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 07, 2007 5:24 pm

Post od eni.np »

Selena, imala sam i ja te simptome sa bolovima u ledjima i bolom i otecinim grudima. Sva tri puta sam mislila da je u pitanju pms, meca je onda izostala i normalno pozitivni testovi. Hocu da ti naglasim da su jako slicni simptomi pms i tek kada zena ostane u drugom stanju. Ustvari, sve je to individualno u zavisnosti od zene do zene ali na mom licnom iskustvu, moje sestre,kume, jos jedne rodjake, simtomi su bili isti i sve su u drugom stanju. Osecala sam i jos jak umor, kratak dah, malaksalost itd.
jacquellineno1
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Nov 21, 2005 6:23 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od jacquellineno1 »

Da bi bila sigurna i mirnija, najbolje je uradiš test iz krvi, zove se beta hcg.
Može da se radi u bilo koje doba dana, i uglavnom u svakoj laboratoriji.
A ja ti želim visoku betu :)
selena85
Novi član
Novi član

Post od selena85 »

Hvala,sacekacu jos par dana pa cemo da vidimo :) .
Kakav god rezultat bio javicu
Ludjakinja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 09, 2007 12:01 pm

Post od Ludjakinja »

99% si trudna... :lol: I Ja ti unapred cestitam...
Druga crtica ti je slabije vidljiva jer nivo Hcg-a ne moze istog momenta da se podigne visoko da bi potpuno jasno pokazao II...
Iskreno...ja molim Boga za tu "bledunjavu" crticu :roll: ....tako da... :lol:
Slika
Jesen stize dunjo moja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Jesen stize dunjo moja »

eni.np napisao:Selena, imala sam i ja te simptome sa bolovima u ledjima i bolom i otecinim grudima. Sva tri puta sam mislila da je u pitanju pms, meca je onda izostala i normalno pozitivni testovi. Hocu da ti naglasim da su jako slicni simptomi pms i tek kada zena ostane u drugom stanju. Ustvari, sve je to individualno u zavisnosti od zene do zene ali na mom licnom iskustvu, moje sestre,kume, jos jedne rodjake, simtomi su bili isti i sve su u drugom stanju. Osecala sam i jos jak umor, kratak dah, malaksalost itd.
Jedno pitanje koje se nadovezuje na ovu tematiku, a mozda nema direktno veze sa temom: Posto normalno prva menstruacija posle testa i simptoma izostane, da li je to poslednja menstruacija do porodjaja? Citao sam negde da mogu biti regularne menstruacije narednih mesec, dva dana i pored trudnoce... :roll:
Bye bye little lady
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Moze to da se desi, i po par meseci tokom trudnoce ali to nisu prave menstruacije - t.j. manje su obilne, krv nije toliko svetla, vise je sukrvica nego pravo krvarenje.
selena85
Novi član
Novi član

Post od selena85 »

Cula sam za to,majka moje drugarice je redovno dobijala pet meseci.
Krvarenja su manje obilna i traju obicno samo dan dva.
Odgovori