Jedno jutro pijes kapucino, sledece jutro imas rak

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
ganadra
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Feb 02, 2009 6:49 pm

Re: Jedno jutro pijes kapucino, sledece jutro imas rak

Post od ganadra »

Srecno Tajna
ganadra
Aktivan član
Aktivan član

Post od ganadra »

Tebi Saro takodje sve najbolje
gingerlik
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 26, 2011 4:31 am
Kontakt:

Post od gingerlik »

Pozdrav,

Pisao sam ovde pre o oporavku moje majke, pa mi je nekako logično da se opet javim baš na ovoj temi.. Imam osećaj da ćete me najbolje razumeti... Dakle, par postova unazad pisao sam da je majci sve bolje.. da se oporavlja, da je sve u redu...e, vidite...NIJE...

Sredinom novembra je počela osećati bolove u predelu donjeg stomaka (ako sam se ispravno izrazio), na desnoj strani.. bol je osećala u istom predelu na leđima... nakon javljanja porodičnom lekaru, on je upućuje kod urologa, koji nakon IVU šalje na CT karlice.. CT pokazuje "mrlju" promera 33mm koja "pritiska ureter" te dovodi do zadržavanja mokraće u desnom bubregu... Nekoliko lekara je "gledalo" snimak i niko, ali niko nije imao objašnjenje šta je ta "mrlja"... Odlazimo u Kamenicu kod doktora koji je operisao majku i on nakon pregleda određuje kontrolu za 4 nedelje, bez ikakvog nalaza.. Ali, čovek ništa nije rekao.. NIŠTA!!! Bolovi su nepodnošljivi.. Majka mi jednom prilikom reče da joj je porod bio ništa u odnosu na bolove koje proživljava zbog ovoga.. Naravno, nisam hteo čekati da prođu te 4 nedelje, nego sam kod porodičnog lekara tražio da majku pošalje na MRI da vidimo šta je to, zaboga... Naravno u Republici Srpskoj sve ide kako treba i po protokolu, pa se na MRI čeka i po 2.5 meseca... Nakon podmićivanja kojekakvih službenika (da, neću ovo da prećutim, jer sve se mora raditi tako u današnje vreme), sredio sam da majka dođe na red za dva dana od momenta kad sam insistirao da je upute na MRI...
E, sad.. Nalaz MRI kaže sledeće:
Uz tok ilijačnih krvnih sudova u desnoj polovini pelvisa vidi se ovoidni tumefakitivni fokus koji predstavlja konglomerat uvećanihinfiltriranih limfnih čvorova od kojih su neki u fazi nekroze. najveći dijametri ove promene su 7.2x6.3 cm ...
Zaključak: MR nalaz pelvisa ukazuje na stanje nakon histerektomije i adneksetomije. Intrapelvično desno tumefaktivno uvećanje limfnih žlezdi u desnoj ilijačnoj regiji sa kompromitovanim desnim ureterom: RECIDIANTNA METASTATSKA LIMFADENOMEGALIJA.

Dakle, nalaz loš...recidiv...

Odmah nas (govorim NAS, jer majka boluje od pomenute bolesti, ali.. ja sam uz nju od početka.. i borim se kao i ona.. samo nju imam zato "oboje bolujemo") njen ginekolog upućuje na gin-onk konzilij, koji donosi sledeću odluku: "Indikovana je palijativna RT ilijakalne regije uz HT sa Cisplatinom..."

Eto..toliko za sad...konzilijum je doneo odluku u sredu (pre dva dana) i rekli su da će mene zvati do ponedeljka da se dogovorimo o terminima kad majka da dolazi na terapiju...
Na sve to.. Rekli su onako "kao pred kafanom": Gospođo, ja ne znam šta se vama u glavi dešava, jer vi ste zakasnili za sve. Gde vam je pamet bila da toliko čekate? Bože, ponašate se kao derište..."
Na šta je meni malo falilo, ali iskreno.. da ih doslovno podavim tamo sve koji su bili u konzilijumu..

Eto, javiću kako majka podnosi terapiju, a vi.. ako sam vas smorio.. molim vas da mi oprostite..

Vama koji ste učesnici ove teme, želim svi sreću sveta, da prebrodite teške trenutke i da Bog da zdravlja svima...
Pozdrav iz Bosanske Gradiške
GS74
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 04, 2010 3:06 pm

Post od GS74 »

Devojke, kako ste? Sta ima novo? Ste dobro?
Ljubim vas obe :*
ganadra
Aktivan član
Aktivan član

Post od ganadra »

Ginerlik,
jos kada sam procitala post htela sam da se ukljucim, jer nas leci isti lekar, ali sam se uzdzala i sacekala da prodje izvesno vreme, da se smirim, jer je situacija tvoje majke i mene skoro identicna, s tim sto mene doticni dr nije hteo da operise, ali sam na kraju prosla isto kao i tvoja majka, sa uvecanim limfnim zlezdama.

Zaista bih volela da znam kako ce se razvijati situacija kod tvoje majke, jer kod mene trenutno nista ne rade, ali sledece nedelje idem na kontrolu pa cu videti da li ce se nesto desiti.

Sto se majke tice nemoj paniciti, jer su se ovde javljali ljudi sa metastazama koji su odlicno reagovali na terapiju. Posle treceg ciklusa ce se videti kako je mama reagovala, a do tada - veruj u najbolje.

Ostale pozdravljam i zelim da se malo probude iz ovog zimskog sna.
ganadra
Aktivan član
Aktivan član

Post od ganadra »

Gingerlik,
malo sam isla nazad da se prisetim tacne dijagnoze, i ostalog posle.
Prvo, reakcija Komisije me ne iznenadjuje, jer takvo ponasanje prema pacijentima za njih je normalno, i oni se stalno postavljaju tako kao da smo mi iskljucivi krivci sto nam se sve to dogodilo, tako da pored teske dijagnoze, moramo da se borimo i sa ossecajem krivice.

Drugo, svako od nas mora sa rezervom da prihvati svaku njihovu odluku, jer na te odluke utice vise faktora, pocev od njihove procene da li odredjena terapija uopste ima efekta, pa do toga da li ima lekova, da li su odobreni i da li uopste mogu da nam ih daju.

Zato, pored te odluke, trebba proveriti na jos nekom mestu ako se zakomplikuje.

Tajna, kako si ti?
Vec odavno se ne javljas, molim te samo napisi da li se nesto desava kod tebe.
devojkasasela
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 06, 2007 2:58 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od devojkasasela »

Tajna.adresa nije vise sa nama.Nadam se da je na nekom boljem mestu.
Neka je andjeli cuvaju.
kaputic
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Dec 02, 2011 11:36 am

Post od kaputic »

Nemoguce. Tajna je bila moja svetla tacka, moja snaga. Nadam se da je to greska :cry:
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm

Post od Slavko_slavko »

bas sam cesto razmisljao o tajni, jako mi je zao.. :cry:
ganadra
Aktivan član
Aktivan član

Post od ganadra »

Nemoguce,
otkud ta informacija?
Pa rekla je da nije bas dobro, ali nismo znali da je bas tako lose i tako brzo.
Molim vas proverite to. Otkud vam ta informacija.
devojkasasela
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 06, 2007 2:58 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od devojkasasela »

I ja sam bila u soku ... Poslednji put kada smo se kuckale bila je sasvim dobro ...
Nije me neko vreme bilo na forumu,cak nisam ni znala za poslednje rezultate.
Ovde smo se 'upoznale' ,pa nastavile druzenje na fejsu.Kad juce udjoh na profil... tuga.
Korisnikov avatar
Goca 067
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Feb 06, 2009 1:24 pm

Post od Goca 067 »

Nemam reči....ne mogu da verujem...
medicina77
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jul 01, 2011 3:34 pm

Post od medicina77 »

Jao bas mi je zao.Ne mogu da vjerujem
GS74
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 04, 2010 3:06 pm

Post od GS74 »

Jako mi je zao. Nemam reci.
mukica3
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Feb 21, 2012 4:38 pm

Post od mukica3 »

Molim vas ko je imao facebook adresu od tajneadrese da mi je posalje bilo kako da joj posaljem poslednji pozdrav i odam pocast sto je bila neizmerno hrabra i vesela od samog pocetka ove teme. :cry:
Odgovori