jako nisko zeljezo u trudnoci

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
helena_7
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Okt 01, 2012 8:04 pm

jako nisko zeljezo u trudnoci

Post od helena_7 »

Trudna sam 6,5 mjeseci i do sad je sve proteklo u redu. Danas sam vadila nalaze krvi i sokirala se sa niskim rezultatima zeljeza - 5 ! Eritrociti su 3,8 ; HGB 104 ; HTC 0,29; MCV 77; MCH 27; MCHC 348, ostali nalazi kao i nalazi urina-uredni. Zapravo me najvise sokiralo jer ja uopce nemam nikakvih simptoma nedostatka zeljeza.
Hranim se raznovrsno - meso,mlijeko,voce,povrce,....nisam do sad uzimala pripravke zeljeza jer mi je u 3-em mjesecu zeljezo iznosilo 15,5.
Ne znam da li moze biti neke povezanosti,ali cijeli prosli tjedan sam bila bolesna-upala grla,blagi kasalj, nos zacepljen i evo jos uvijek nisam potpuno ozdravila? Znaci zanima me - da li je moguc pad zeljeza zbog jake prehlade? I da li je puno opasno ovako nisko zeljezo.....naravno odmah sam uzela tablete i krenula piti kao i sok od cvekle,mrkve,jabuke i limuna?
Mnogo hvala na odgovoru
Odgovori