jajovodi
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Feb 20, 2005 12:34 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
jajovodi
koje su metode pregleda prohodnosti jajovoda i koliko su bolne? da li se to jos uvek radi metodom kontrasta ili je moguce to raditi 3D ultrazvukom i koliko to kosta ukoliko se radi u privatnim ordinacijama?
-
- Saradnik
- Pridružio se: Pet Jun 18, 2004 2:00 am
Jedini ispravan i pouzdan metod ispitivanja prohodnosti jajovoda je dijagnosticka laparoskopija i radi se u opstoj anesteziji. ( nema bola). Sve ostale varijante kao sto su HSG, HSS ( ultrazvucna sa ili bez 3D opcije), su delimicne i njihov rezultat nije sasvim pouzdan. Dijagnosticka laparoskopija se po ceni krece od 300 do 500 Eura , u privatnim
bolnicama. Ukolijko ste zainteresirani za privatnu varijantu javite mi se na 064 11 77 580.
bolnicama. Ukolijko ste zainteresirani za privatnu varijantu javite mi se na 064 11 77 580.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm

Jedna metoda ne zamenjuje drugu već je dopunjuje!

-
- Saradnik
- Pridružio se: Pet Jun 18, 2004 2:00 am
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
O HSG i laparoskopiji
Bez obzira koliko laparoskopija kosta u privatnim ambulantama, moram reci da dobri stari HSG ( histero-salpingo-grafija=zapis o materici i jajovodima ) nije izbacen iz upotrebe ni u bogatim zemljama ( za siromasne ne znam), i pruza informacije koje se ne mogu dobiti laparoskopijom o obliku matericne duplje, i obliku i prohodnosti jajovoda, koju histeroskopija i laparoskopija ne pruzaju.
Histerosalpingografija ima svoje mjesto u dijagnostici infertiliteta i istoriji pobacaja u 1. i 2. trimestru, tako da je korak koji se preporuceno da se uradi prije laparoskopije, i ne znam koliko kosta u Beogradu, nadam se da je manje od 300-500 eura....te su cijene tamo astronomske...
Pozdrav.
Histerosalpingografija ima svoje mjesto u dijagnostici infertiliteta i istoriji pobacaja u 1. i 2. trimestru, tako da je korak koji se preporuceno da se uradi prije laparoskopije, i ne znam koliko kosta u Beogradu, nadam se da je manje od 300-500 eura....te su cijene tamo astronomske...
Pozdrav.
Pozdrav,
ObGyn
ObGyn
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
HSG je čak isturen kao jedna od prvih metoda u ispitivanju uzroka infertiliteta!!!
HSSG tj histerosonosalpingografija je vaćarenje pojedinih Bg ordinacija!
Dobijene informacije su mnogo skromnije, tako da se svuda u svetu i dalje radi HSG.
To posetioci foruma mogu da pronađu na mnogim stranim sajtovima!
Cena HSG u opštoj anesteziji recimo u "SOLDO" klinici na južnom bulevaru košta oko 100 evra.
HSSG tj histerosonosalpingografija je vaćarenje pojedinih Bg ordinacija!
Dobijene informacije su mnogo skromnije, tako da se svuda u svetu i dalje radi HSG.
To posetioci foruma mogu da pronađu na mnogim stranim sajtovima!

Cena HSG u opštoj anesteziji recimo u "SOLDO" klinici na južnom bulevaru košta oko 100 evra.