Izostanak menstruacije

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
ananasreda
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 15, 2012 4:52 pm

Izostanak menstruacije

Post od ananasreda »

Imam 24 godine i do pre mesec i po dana sam uzimala Diane 35 (sve ukupno 5 godina sa pauzama, jednom od 6 meseci a jednom od 3 meseca). Doktorica mi je rekla da nisam smela toliko dugo uzimati Diane jer su jake i ne koriste se duze od 6 meseci pa mi je preporucila da napravim pauzu od mesec dana i da sa prvom sledecom menstruacijom pocnem da pijem slabije pilule. Jos uvek nisam pocela da ih pijem jer mi menstruacija kasni nedelju dana. Uradila sam test za trudnocu (Baby rapid) i negativan je. Osim gljivicne infekcije i trihomonasa nisam imala nikakvih ginekoloskih problema, ne izgladnjujem se niti sam se naglo ugojila (odrzavam stalnu tezinu 52kg na 165 cm visine), nisam bila izlozena nekom velikom stresu, nikad nisam imala nikakvu operaciju niti neku tezu bolest. Papa test mi je uredan (2. grupa), ultra zvuk sam radila prosle godine i sve je bilo u redu.

Zanima me sta moze biti uzrok izostanku menstruacije, ranije kad sam pravila pauze nije mi se to desavalo.
Odgovori