izostanak ciklusa/prestanak dojenja i -kg

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
emica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 13, 2008 3:36 pm

izostanak ciklusa/prestanak dojenja i -kg

Post od emica »

3 meseca nakon porođaja dobila sam menstruaciju. Pre mesec i po dana prestala sam da dojim i u toku istog perioda izgubila sam 7kg. Menstruacija mi trenutno kasni 5 dana. Da li je u pitanju nova trudnoća ili postoji mogućnost da je izostanak ciklusa vezan za prestanak dojenja odnosno nagli gubitak kilograma ?
Hvala svima!
petrica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 19, 2008 4:31 pm

Post od petrica »

Gubitak kilograma moze da izazove produzenje menstrualnog ciklusa ali vise je to vezano za drzanje dijete i izrabljivanje organizma. Da li ste drzali dijetu? Naravno, velike su šanse da ste u drugom stanju jer do toga može doci i u periodu dojenja , a s obzirom da ste vi sa tim prestali, postoje dobre šanse. U svakom slučaju uradite neki kućni test za trudnoću i sve će vam se reći samo. I još nešto, da li imate nege predmenstrualne tegobe?POZDRAV
emica
Novi član
Novi član

Post od emica »

predmenstrualne tegobe nemam apsolutno nikakve pa me to vodi na pomisao da nisam trudna, iako mi je jesno da simptomi ne moraju biti isti ni slični kao kod prethodne trudnoće. Nisam držala rigoroznu dijetu, radila sam test intolerancije na hranu tako da nisam unosila "nedozvoljene namirnice" i na taj način sam skinula kilograme. ne znam šta da mislim
petrica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 19, 2008 4:31 pm

Post od petrica »

Ako su vam ciklusi inače redovni, i ako ste imali sexualni odnos sredinom ciklusa, velike su šanse za trudnoću. Uradite test pa javite... pozdrav
emica
Novi član
Novi član

Post od emica »

javljam! hvala puno!
Odgovori