izostajanje ciklusa?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
big_bear
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 17, 2006 5:04 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

izostajanje ciklusa?

Post od big_bear »

Postovani,

devojka mi je trebala dobiti menstruaciju po racunici negde oko 30-og dana. Medjutim, ona jos uvek nije dobila menstruaciju a u toku je ako se ne varam 37 dan. Nismo imali polni odnos, tako da verujem 99% da nije moglo doci do nezeljene trudnoce. Prethodnih mesec dana je stalno bila pod jakim pritiskom, zbog neprestalnih obaveza na fakultetu (ispiti, kolokvijumi, testovi, odgovaranje, ucenje za ispite...). Usled velike napetosti imala je par noci izuzetno nemirne snove (kosmare) tako da je vristala u snu. Osim svega navedenog, kaze da joj vrucine ne pogoduju i da je to jedan od mogucih razloga sto ne dobija menstruaciju. Naglo je smrsala 3 kg, pa me interesuje da li su ova dva procesa povezana jedan sa drugim, i da li je moguce u normalnim okolnostima da jedan ciklus menstruacije izostane?

Hvala unapred na odgovoru.
Veliki Meda.
PIPICA
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 15, 2007 12:04 pm

Post od PIPICA »

Nisam doktor tako da cu ti odgovoriti iz licnog iskustva.Moguce je da usled stresa menstrualni ciklus izostane.U svakom slucaju nije nista strasno.Ja u takvim situacijama uvek odem kod doktora na pregled ,cisto da bih ja bila mirna.
Pozdrav
NKJ
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 30, 2007 12:34 pm

Post od NKJ »

meni se neshto slichno desilo - izostala mi je menstruacija, mislila sam da je od stresa, ali mi je posle ustanovljena cista u jajniku. tako da bi bilo najbolje da tvoja devojka ode kod lekara. pregled ne mozhe shkoditi. ;)
Odgovori