Izazvani porodjaj???
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Izazvani porodjaj???
Molim za pomoc u tumacenju... pre dva dana sam bila na kontroli kod doktora u bolnici gde cu se poroditi. U 38 sam nedelji, grlic mi je zatvoren ali skracen na 0,5 cm, dr kaze skoro pa se izravnao. Rekao mi je da dodjem 5.7. i da ponesem stvari za porodiliste... Interesuje me da li postoji mogucnost da mi izazovu porodjaj nasilno, ili ga pokrenu iako nisam npr pocela da se otvaram. Znam da dau indukciju kada si otvoren 3,4,5 prstiju, ali da li je moguce da me zadrze i da pokrenu porodjaj a da se nije desio nijedan od znakova porodjaja (sluzavi cep, pucanje vodenjaka, kontrakcije). Pritom, pre 10tak dana na UZ beba je bila po parametrima teska 2200gr, sto odgovara 34 nedelji, a ne tada 37oj. Doktor je bio u frci i njega nisam nista stigla pitati tako da sam ostala zbunjena 

Re: Izazvani porodjaj???
Ja sam od troje dece, dva puta imala slucaj ukljucivanja indukcije bez ikakvih znakova da je poceo porodjaj, jer sam oba puta prebacila po 7-10 dana, a treci put carski rez "na hladno", jer sam bila u terminu i nisam pocinjala sa porodjajem, a beba velika...
Tako da ja imam samo najlepse reci o indukciji. Da nije indukcije, ja bih bila trudna godinama, i verovatno bih umrla na porodjaju, jer meni su svaki put trebale po dve boce indukcije, a devojke su se poradjale kako ugledaju bocu...
Tako da... nista ne brini, niko od doktora nece izvaditi bebu pre vremena, jer je bebi najbolje u stomaku, dok ne bude spremna za spoljni svet. Ne brini, verovatno je to rekao u smislu da budes spremna da ostanes, ako bude trebalo.
Tako da ja imam samo najlepse reci o indukciji. Da nije indukcije, ja bih bila trudna godinama, i verovatno bih umrla na porodjaju, jer meni su svaki put trebale po dve boce indukcije, a devojke su se poradjale kako ugledaju bocu...

Tako da... nista ne brini, niko od doktora nece izvaditi bebu pre vremena, jer je bebi najbolje u stomaku, dok ne bude spremna za spoljni svet. Ne brini, verovatno je to rekao u smislu da budes spremna da ostanes, ako bude trebalo.
Hvala puno... i ja se nadam da je to samo predostroznosti radi. Mada, blizu sam termina tako da sve je moguce... bilo kako bilo, bebac ce uskoro van

-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Sa 5mm sam ja pregurala trudnocu od 28 do 36 nedelje. Doduse odlezala sam to vreme u bolnici, ali izgurala sam. Ako je beba mala onda je bolje da ostane do termina unutra....to ce joj dati mogucnosti da jos malo poraste....Sto se tice indukcije ne mogu nista da ti kazem, posto sam se porodila carskim rezom...
Ako smatraju da je za bebu tako bolje izazivaju porodjaj.Ja sam imala hitan carski rez u 29 oj nedelji trudnoce,beba je bila samo 900 g ,sada ima 7 godina,a u stomaku ne bi prezivela.POZ
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Jan 26, 2011 11:03 am
Zeznuta tema, koliko žena i porođaja toliko i priča ja nemam ništa lepo da kažem o indukciji jer mi je iskomplikovala porođaj da je bilo veoma kritično i gusto za bebca i to zato što mi je data bez konsultacije lekara sa sestrom zbog gužve, al kako bi neki rekli takva tura na žalost.Al moram nešto da ti kažem imali smo već ovu temu oko kilaže nemogu da se setim prošlo je tri godine al sam imala veliku dilemu sa strane dr oko težine jer je beba po njoj gestaciski bila zrelija oko nedelju dana u startu al zbog glupog šablonskog proračuna unet je datum po menstrualnom ciklusu.Kada sam stigla u poslednjih par nedelja dr je naglasila da je beba na granicama normale sa malom težinom pa bolje maksimalno da izguram dane a pošto sam pila ginipral to nije bilo tesko naštimovati.Na kraju na poslednjoj kontroli kilaža je bila mala ali prihvatljiva oko 2600 otisla sam da se porodim par dana posle i rodila decaka od 3830 gr .DR se kunula u tacnos ultrazvuka a posle porođaja joj nije bilo jasno ništa ??
Klela.melita keller napisao:DR se kunula ...