ivf u nf
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Okt 27, 2007 11:36 pm
ivf u nf
Pitanje za sve koji nesto znaju o ivf u NF? Ja sam trenutno krenula na postupak za besplatnu ivf. Primam suprefact .05 vec 7 dana. Danas mi je vadjena krv, tj. lh, estradiol i progesteron, radjen mi je i uz. Receno je da nastavljam sa terapijom suprefactom, da mi se jajnici jos nisu "umirili", i da mi se pojavila cista na desnom jajniku. Napominjem da su i moji i suprugovi rezultati uvek bili ok, ne zna se razlog steriliteta. Kakva sad cista kad je dosad sve bilo cisto, da nije od ovog suprefacta. POMOC!
Ja sam bila na programu u NF pocetkom godine i desila mi se ista stvar. Kada posle odredjenog vremena terapija suprefaktom i dalje nije davala rezultate, doktorka je odlucila da mi prekine terapiju i da napravimo pauzu od dva meseca pa da pokusamo sve ispocetka. Takodje, cistu koja je nastala na jajniku su mi punktirali (nije nista strasno i radi se pod anestezijom) i pri tome su mi rekli da se to desava ponekad kao reakcija na terapiju. Sve u svemu ne mora da bude nista strasno. Ja sam ponovo krenula sa terapijom u maju mesecu, s tim sto ovaj put nisam primala suprefakt, vec su pokusali sa tzv. kratkim programom. Rezultat je takav da sada cekam devojcicu koja bi trebalo da se rodi krajem februara. Zelim i tebi puno srece i iskrena preporuka da se potrudis da se sto manje sekiras. Znam da je tesko, ali pokusaj barem malcice. Meni je puno znacilo kada sam saznala da nisam jedina kojoj se desila takva stvar... Glavu gore pa da i ti docekas ovakvu srecu!!!! Drzim ti palceve...
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Okt 27, 2007 11:36 pm