IVF i koriscenje Microgynona i Primolut Nor-a

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
stefanija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 12, 2006 9:40 am

IVF i koriscenje Microgynona i Primolut Nor-a

Post od stefanija »

Spremam se za IVF i pijem Microgynon, medjutim treba da popijem umesto 21 tabletu- 31,da bi odlozili ciklus, tako da u vreme kada sam trebala da dobijem(posto uvek dobijem na vreme) meni je krenulo malo da curi braonkasto. Zvala sam dr i rekao mi je da uz Microgynon pijem i Primolut Nor. Ja sam mislila da ce to braon da nestane, medjutim ima ga malo svakog dana i dalje. Ja sam zabrinuta da li ce IVF moci da se odradi kako treba i da li cu normalno odreagovati na dalju stimulaciju zbog toga? Da li je jos nekom islo tako braonkasto?
Little monster
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Sep 07, 2008 8:35 pm

Re: IVF i koriscenje Microgynona i Primolut Nor-a

Post od Little monster »

Stefanija pozdrav. Vidim da je tema malo starija ali sam je nasla kao pribliznu mom problemu.... kako se kod tebe odrazila kombinacija microgynon i primolut nor?
Imam pitanje. Ako neko moze da mi odgovori i da mi kaze da li mu se nesto slicno desilo. Dakle:

Ja imam premenstrualna krvarenja vec 2 godine. Sad sam na pragu pocetka IVF postupka. Krenula sam sam microgynonom 10 avgusta (5 dc) i od od pre nedelju dana krece to braon oskudno krvarenje, od subote po savetu dr iz Betanije pijem po 2 microgynona svaki dan, braon trag ne prestaje, juce su mi nasli cistu, polip i 3 mioma i spremam se za histeroskopiju, terapija microgynonom se nastavlja do daljnjeg. Histero zakazana za 1 septembar, veceras se pri odlasku u wc pojavljuje menstrualno krvarenje crvene boje. Stomak me ne boli uopste od kad pijem po dve tabletice dnevno,samo malo krsta jutros, nemam glavobolje, samo me grudi bas bole. Sutra cu zvati Brtaaniju za savet, ali bi mi velika uteha bila da mi neko kaze da li je imao slican problem. Meni je dakle danas 20 dan ciklusa u kojem od 5tog dana pijem ove tabletice, prvi put u zivotu. Nadam se da nisam napisala konfuzno pitanje jer mi se stotinu misli trenutno vrzma po glavi. Da li cu i kako reagovati na hormone kad moj organizam funkcionise po svom a ne kako mu tablete govore. Koristila sam i klomifen, i merional i dabroston i utrogestan ali prvi put microgynon (nesam babe i zabe) ali na sve je telo reagovalo normalno a sad ne znam sta se dogadja. Unapred se zahvaljujem svima koji ce imati razumevanja i odgovoriti mi na moje pitanje.
Odgovori