IVF bez hormonalne stimulacije
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Okt 08, 2008 5:15 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
IVF bez hormonalne stimulacije
Molim da mi/nama pomognete. Supruga i ja smo 8 g. u braku i na zalost jos nema dece. probane su insemenacije razne metode vitamini i td itd. pre 4 godine supruga je morala da operise dojku jer joj je nadjena cista za koju se sumnjalo (barem tako kazu) da je hormonalnog porekla. neki lekari su preporucili da pristupimo IVF ali moja supruga a ni ja nezelimo da rizikujemo njeno zdravlje i mogucnost nastanka necega drugog pod hormonskom terapijom. Postoji li iko u beogradu od klinika koja bi radila IVF bez hormona za proizvodnju vise jajasaca. uzrok neplodnosti je mehanicke prirode jer mi je supruga posle HSG i jos necega u bolnici nadjeno da je jedan jajovod totalno nepropusan a na drugom su neki prilepci (koji su ocisceni) Ipak trudnoca se nedesava. Molim vas pomozi te mi sa savetima sta dalje jer vise ni lekarima neverujem. Jedni kazu moze drugi ne. Nasa odluka je bez lekova a ko radi?
imas ovde na SC, klinike u Beogradu koje se bave time, i tu su iskustva, za i protiv odredjenih klinika i brojeve telefona. Procitajte, zakazite na nekoliko i odlucite!
http://www3.serbiancafe.com/lat/diskusi ... du.html?99
http://www3.serbiancafe.com/lat/diskusi ... du.html?99
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Mar 02, 2008 10:11 am
Dragi Petre,
nemojte gubiti nadu,nestimulisani IVF se radi,samo ne daje rezultate kao stimulisani-zbog broja vracenih embriona,obicno je to jedan embrion...sto smanjuje procenat uspesnosti.
I sama sam radila jedan takav,nije uspeo ali sam tom prilkom saznala da su jajne celije iz prirodnog ciklusa kvalitetnije i izdrzljivije-sto opet vraca nadu i daje volju da se pokusa...
Od lekova se dobija neki progesteronski preparat(Utrogestan,Dabroston,Crinone gel-po izboru lekara)i eventualno neki estrogenski,tipa Estrofema...sve to u vreme i nakon embriotransfera
Ja sam radila u Genesisu u Novom Sadu paralelno sa drugaricom koja je to radila u klinici 'Ivanovic' u Beogradu...
Isto smo prosle,ali vredi pokusati...kod nas je verovatno doslo do problema u implantaciji-ne znaci da ce i tvoja supruga imati isti problem...
Srecno i javi kako je proslo!
nemojte gubiti nadu,nestimulisani IVF se radi,samo ne daje rezultate kao stimulisani-zbog broja vracenih embriona,obicno je to jedan embrion...sto smanjuje procenat uspesnosti.
I sama sam radila jedan takav,nije uspeo ali sam tom prilkom saznala da su jajne celije iz prirodnog ciklusa kvalitetnije i izdrzljivije-sto opet vraca nadu i daje volju da se pokusa...
Od lekova se dobija neki progesteronski preparat(Utrogestan,Dabroston,Crinone gel-po izboru lekara)i eventualno neki estrogenski,tipa Estrofema...sve to u vreme i nakon embriotransfera
Ja sam radila u Genesisu u Novom Sadu paralelno sa drugaricom koja je to radila u klinici 'Ivanovic' u Beogradu...
Isto smo prosle,ali vredi pokusati...kod nas je verovatno doslo do problema u implantaciji-ne znaci da ce i tvoja supruga imati isti problem...
Srecno i javi kako je proslo!
Ja znam da se rade takve vantelesne oplodnje, ali su procenti prilično mali, jer i kada se pri aspiraciji sa hormonskom terapijom izvadi više jajnih ćelija, ne oplode se uvek sve. Meni se od četiri izvađene jajne ćelije oplodile samo dve sa perfektnim suprugovim spermogramom. A ukoliko radite bez hormonske terapije, najviše što žena može teorijski da napravi jajnih ćelija su dve i to je veoma retko, i kada se izvade ta jedna ili dve ćelije, pitanje je koliko će se oploditi.
Bolje se prvo raspitajte, pre nego se zaletite u neki poduhvat koji je užasno stresan i budi neke nade, a možda je veoma mali procenat da će biti uspešan.
Bolje se prvo raspitajte, pre nego se zaletite u neki poduhvat koji je užasno stresan i budi neke nade, a možda je veoma mali procenat da će biti uspešan.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Okt 08, 2008 5:15 pm
Hvala puno
Dragi moji, hvala vvam puno na informacijama. Nisam bio u mogucnosti ranije da vam odgovorim. Nadam se da ce mi 2009 doneti nesto lepo moramo da probamo. Hvala puno
Petar
Petar