ispitivanje neplodnosti
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Mar 02, 2006 6:27 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
ispitivanje neplodnosti
Saveti o koracima pri ispitivanju neplodnosti
zdravlje je prava sreca, cenite ga
-
- Novi član
interesuju me koraci u ispitivanju neplodnosti
samo jedan mesec mi je radjena folikulometrija, dali su mi jednu injekciju i nastupila je ovulacija, nisam zatrudnela, radjeni su mi brisevi i otkrivena je ureaplasma, izlecila sam je i doktorka me salje na HSg, intereuje me kakv je to postupak, da li je bolan i koliko dugo traje, i da nije mozda rano malo za taj HSG posto sam u braku sedam meseci i nisam uspela zatrudneti. Hvala unapred
-
- Novi član
imam 26 godina
Imam 26 godina, i jako sam opterecena ovim sto mi se desava, jako bi mi znacila vasa pomoc i savet ako imate iskustva sa ovim, plasim se samog postupka HSG jer ne znam ama bas nista o tome ni kako se radi ni koliko traje ni da li ima posledica (negativnih)
-
- Novi član
hvala
radila sam briseve, imam ureaplasmu koju sam izlecila,pre deset dana, ostalo je sve u redu, imam hipotireozu,ali doktorka kaze da je sa hormonima sve u redu sa obzirom na to kako se razvijaju folikuli , videcu, mozda i odvratim doktorku od namere da ovako rano uradim HSG. Hvala jos jednom
Ja nisam doktor, ali takodje mislim da je rano za HSG. Njega ovde u Beogradu preporucuju posle bar godinu dana steriliteta, ali posto se urade svi nalazi kod muza. Sama intervencija je kratka i nije strasna, mada sem ja bila isprepadana i radila sam pod anestezijom. To je ustvari rendgernsko snimanje materice i jajovoda. Kazu da ukoliko nisu "zacepljeni" uopste ne boli, a ukoliko jesu da boli, ali tebi uvek ostaje anestezija kao mogucnost.
Radila sam HSG bez anestezije
Draga moja radila sam HSG bez anestezije i mogu ti reci da nije bilo nimalo prijatno. Doduse intervecija je obavljena u drzavnoj bolnici i u sali koja je posjecala na vrijeme inkvizicije. Moj savjet je da ako mozes uradis HSG sa anestezijom jer tako sigurno ne boli a intervencija je kratka.
pozdrav.
pozdrav.
-
- Novi član
jako sam vam zahvalna
sigurno cu traziti anesteziju, javicu iskustvo ako ga budem imala
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Feb 21, 2006 4:30 am
Zar nije malo rano za sve te poduhvate???
Ja sam imala problem da ostanem trudna 6 punih godina...Imala sam malih problema sa ovulacijom koja se resavala sa hormonalnim tabletama i inekcijama..ali i dalje nisam ostajala trudna...Ali niko nista nije hteo da mi radi do trenutka dok moj muz nije napravio spermogram (a mozete da zamislite koliko je trajalo ubedjivanje da se to uradi - pune 4 godine) Ispostavilo se da i on ima mali broj pokretljivih spermatozoida...Ne znam kako je sa tvojim muzem stvar...Trebalo bi prvo to da se proveri pre bilo kakvih ekstremnih poduhvata.
Ja sam inace svakog jutra se budila sa toplomerom mereci bazalnu temperaturu..ma ne znam sta sve nisam radila..I nista...
Dok nisam saznala za jednu zenu koja ti na osnovu svih nalaza da terapiju... Moj muz je jeo neke semenke od bundeve golice, Polenov prah u medu, i pio je caj od meckine sape...A meni je dala da pijem neku ehinaceju, sirup od nekog divljeg belog luka, caj za ciste, sok od breze i propolis kapi...
Ne znam da li je cista slucajnost ali ostala sam trudna za 20-tak dana...
Po mome mislim da ti je rano za takve poduhvate.....Pozdrav
Ja sam inace svakog jutra se budila sa toplomerom mereci bazalnu temperaturu..ma ne znam sta sve nisam radila..I nista...
Dok nisam saznala za jednu zenu koja ti na osnovu svih nalaza da terapiju... Moj muz je jeo neke semenke od bundeve golice, Polenov prah u medu, i pio je caj od meckine sape...A meni je dala da pijem neku ehinaceju, sirup od nekog divljeg belog luka, caj za ciste, sok od breze i propolis kapi...
Ne znam da li je cista slucajnost ali ostala sam trudna za 20-tak dana...
Po mome mislim da ti je rano za takve poduhvate.....Pozdrav
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
Laparoskopija nije zamjena za HSG ! jedino kosta vise ! HSG daje bolji nalaz o unutrasnjem stanju jajovoda, i mislim da je to prva pretraga koja treba da se uradi. Ucesnici foruma su Vam vec dali savjete oko potrebe da se uradi spermogram prije bilo koje ozbiljne pretrage kod zene, tako se obicno pocinje.
Srecno
Srecno
Pozdrav,
ObGyn
ObGyn