Imam 26 godina, udata sam i imam ćerkicu od skoro 4 godine. Kao i prvi put, i sada sam ostala neplanirano u drugom stanju. Razlika je u tome što smo se ovaj put zaista pazili, ali desilo se, i to što bih ovoga puta prekinula trudnoću... u velikoj sam moralnoj dilemi. Lično sam protiv abortusa, ali najmanje što mi sad treba je drugo dete. Skoro sam se oporavila fizički i psihički od prve trudnoće i svega onoga što ona nosi sa sobom, i planirali smo da konačno steknemo naš "krov nad glavom", pa da tek onda dođe i drugo dete... nista se od mojih planova za budućnost neće ostvariti ako sada rodim i ostanem nezaposlena.
Ne plašim se samog abortusa toliko, koliko se plašim kako ću reagovati posle toga-psihički. Interesuje me iskustvo žena koje su obavile ovu intervenciju... kako su se osećale posle nje, mislim emotivno, i da li je moguće izaći na kraj sa tim. Da li je moguće nastaviti sa životom "kao da ništa nije bilo"...? Da li među ženama koje su to uradile postoje i one koje se ne kaju, kojima nije bilo teško, ili se sve pokaju...?
Iskustvo abortusa
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Re: Iskustvo abortusa
Ukucaj na Googlu O.Nikolaj o abortusu i saslusaj odgovor na tvoju dilemu.
Kako gajis prvo dete, gajices i drugo!
Nemoj biti materijalista, imaces vremena i za rad.
Nemoj slusati kojekakve zene koje su imale 101 abortus, nece ti one dati dobar savet.
Sutra ce ti se vratiti mnogo vise nego sto mislis, imaces dva deteta koja ce ti pomagati u svemu.
Zaboravi tu glupu ideju o abortusu i uzivaj u tim danima
Nemoj sebe da dovodis u situaciju da se posle kajes sto si unistila tako mali i nikome kriv zivotic..
Ajde, misli pozitivno i bice sve u redu
I da nam se javljas
Kako gajis prvo dete, gajices i drugo!
Nemoj biti materijalista, imaces vremena i za rad.
Nemoj slusati kojekakve zene koje su imale 101 abortus, nece ti one dati dobar savet.
Sutra ce ti se vratiti mnogo vise nego sto mislis, imaces dva deteta koja ce ti pomagati u svemu.

Zaboravi tu glupu ideju o abortusu i uzivaj u tim danima

Nemoj sebe da dovodis u situaciju da se posle kajes sto si unistila tako mali i nikome kriv zivotic..

Ajde, misli pozitivno i bice sve u redu

I da nam se javljas

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Nisam nikad abortirala i neću da ti govorim šta da radiš, samo ću ti reći nešto što možda pomogne. Planovi za budućnost nisu nešto što je zapisano u kamenu. Nema garancija da ćeš uspeti da ih ostvariš ni ako abortiraš, kao što ni deca ne moraju biti prepreka.
Ako si prvo dete rodila neplanirano pretpostavljam da je to za tebe bio šok jer rođenje deteta pored fizičkih promena donosi i činjenicu da tvoj lični život pada u drugi plan. Po meni, ako abortiraš trebalo bi to da uradiš samo ako osećaš da ne možeš tom drugom detetu pružiti ono što mu je potrebno - prvenstveno ljubav i pažnju i spremnost da još neko vreme budeš u drugom planu. Šta god da uradiš imaće svoju dobru i lošu stranu, koja će pretegnuti zavisi od tvog sistema vrednosti i toga šta želiš od svog života. Srećno.
p.s. koliko ćeš se kajati zavisi i od toga koliko ste zaista pazili, meni je taj izraz 'pazimo' uvek zvučao neozbiljno i obično nije podrazumevao neku pouzdanu kontracepciju tipa kondom ili pilula.
Ako si prvo dete rodila neplanirano pretpostavljam da je to za tebe bio šok jer rođenje deteta pored fizičkih promena donosi i činjenicu da tvoj lični život pada u drugi plan. Po meni, ako abortiraš trebalo bi to da uradiš samo ako osećaš da ne možeš tom drugom detetu pružiti ono što mu je potrebno - prvenstveno ljubav i pažnju i spremnost da još neko vreme budeš u drugom planu. Šta god da uradiš imaće svoju dobru i lošu stranu, koja će pretegnuti zavisi od tvog sistema vrednosti i toga šta želiš od svog života. Srećno.
p.s. koliko ćeš se kajati zavisi i od toga koliko ste zaista pazili, meni je taj izraz 'pazimo' uvek zvučao neozbiljno i obično nije podrazumevao neku pouzdanu kontracepciju tipa kondom ili pilula.
Hvala vam na savetima. Ne znam da li su mi vaši saveti pomogli, ili je nešto u meni "kliknulo" ali prevagnula je ova druga strana. Rodiću bebu. Sa tim da još godinu, dve budem u drugom planu mogu da živim, a sa abortusom iza sebe, ne verujem.
A valda će u Srbiji trebati specijalni pedagog sa 30 godina i bez radnog iskustva...
Hvala vam na razumevanju i dobronamernim savetima. Veliki pozdrav
P.S
Jesmo koristili zaštitu, ali ni jedna zaštita nije 100% sigurna, a ja sam zanemarila onih 3-5%...
A valda će u Srbiji trebati specijalni pedagog sa 30 godina i bez radnog iskustva...

Hvala vam na razumevanju i dobronamernim savetima. Veliki pozdrav

P.S
Jesmo koristili zaštitu, ali ni jedna zaštita nije 100% sigurna, a ja sam zanemarila onih 3-5%...
Jeeeeeessss!!!!!!!!!!
Pratim ceo dan da li si nesto napisala, da li si promenila misljenje, sad sam jaaaako iznenadjena!!!!!!
Za vrednog i pametnog coveka posla ce uvek biti, a abortus bi ti mnogo patnje doneo. Mozda ne odmah, ali vreme posle toga bi te pojelo, mislim ceo zivot bi to imala na umu. Molim te pogledaj ono sto sam ti rekla na googlu.
Veliki pozdrav za Cat
Obavestavaj nas o toku trudnoce
Jako mi je drago!
Pratim ceo dan da li si nesto napisala, da li si promenila misljenje, sad sam jaaaako iznenadjena!!!!!!

Za vrednog i pametnog coveka posla ce uvek biti, a abortus bi ti mnogo patnje doneo. Mozda ne odmah, ali vreme posle toga bi te pojelo, mislim ceo zivot bi to imala na umu. Molim te pogledaj ono sto sam ti rekla na googlu.
Veliki pozdrav za Cat

Obavestavaj nas o toku trudnoce

Jako mi je drago!

Naravno da hoću
Prva trudnoća je super prošla, dobila sam prelepu i pametnu devojčicu, i sa njom i fakultet završila, nadam se da će i druga trudnoća tako proći...
U dubini svog bića nikad nisam ni bila za abortus, ali je to valda bila prva reakcija na šok jer nismo planirali.
Veliki pozdrav!

Prva trudnoća je super prošla, dobila sam prelepu i pametnu devojčicu, i sa njom i fakultet završila, nadam se da će i druga trudnoća tako proći...
U dubini svog bića nikad nisam ni bila za abortus, ali je to valda bila prva reakcija na šok jer nismo planirali.
Veliki pozdrav!