irigator-za ili protiv?
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Feb 20, 2005 12:34 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
irigator-za ili protiv?
zanima me da li preporucujete vaginalna ispiranja i ako da,kojim sredstvom? Lekar mi je preporucio ispiranje i to cajem od zalfije ili kantariona? Da li postoji opasnost od neke infekcije,baz obzira sto irigator perem sapunom sa baktericidnim dejstvom?
I ja se pitam :)
Meni je pre dve godine moj ginekolog preporucio vaginalno ispiranje irigatorom jednom nedeljno. Ranije sam koristila neke sumece tablete (ne secam se naziva) laktoze. Sada, na predlog doktora , za promenu, koristim granule TANTUM ROSA koje se mogu kupiti u svim apotekama (uglavnom).
I mene interesuje da li je vaginalno ispiranje irigatorom preporucljivo, i koliko cesto primenjivati.
Pozdrav
I mene interesuje da li je vaginalno ispiranje irigatorom preporucljivo, i koliko cesto primenjivati.
Pozdrav
-
- Saradnik
- Pridružio se: Pet Jun 18, 2004 2:00 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ispiranje irigatorom je vezano za vreme, kada su bile cesce gnojne i zapustene infekcije spoljnih gen. organa tj. vagine. Sada kada se cesto koriste vaginalete za resavanje manjih upala, irigator nije potreban. Postoje sapuni i lokalna sredstva za intimnu negu, koja odrzavaju PH sredine, dok samim irigatorom, taj se PH menja, te je uglavnom izbacen iz upotrebe.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Maj 23, 2005 9:20 am
Hmmm, je l' mogu ja da se nadovežem pitanjem?
Malo me iznenadila ova konstatacija da je uglavnom izbačen.
Ja ranije za isti nisam ni znala, no pre par meseci mi je na redovnom gyn pregledu prepisana terapija 2x1, 7 dana Betadine vaginalete i pre upotrebe njih ispiranje uz pomoć irigatora Tantum Rosom.
Kako samu dijagnozu ne razumem, samo pretpostavljam šta se na šta odnosi, napisaću je u celini:
Sekret: masa leukocita, corinebacterea vaginalis
Koposkopija: fiae, mozaik, hyperemia pvu
TVUS: homogena ehostruktura, ravna površina, Adnexa ov.dx 29x20x19, ov.s 32x29x26 raznovrsni folikuli. C.Douglasi prazan
TAUS: nema uvećanih limfnih žlezdi
Dijagnoza: Zapaljenje grlića materice, akutno zapaljenje stidnice
Nakon terapije (umesto Betadine vag koristila sam zamenu Povidon vag) i menstrualnog ciklusa odlazim na kontrolu (naravno, unezverena zbog pomenutog mozaika o kom sam na netu pronalazila najcrnje prognoze, po jednoj sam već trebala biti mrtva
), ujedno stižu i rezultati Papa testa II.3, corinebacteriae vag, Cand.albicans.
Sada je TVUS: Adnexa b.o.
Uredan nalaz.
Ipak, predložena mi je kontola za 5-6 meseci i korišćenje Tantum Rose, dakle ispiranje pomoću irigatora 3 dana nakon svake menstruacije.
Takođe, rečeno mi je da "odradim" još jednu turu Betadina uz već pomenuto ispiranje.
Napokon, moje pitanje je:
Da li ovo ispiranje može loše da utiče na floru ili je kod mene neophodno?
Malo me iznenadila ova konstatacija da je uglavnom izbačen.
Ja ranije za isti nisam ni znala, no pre par meseci mi je na redovnom gyn pregledu prepisana terapija 2x1, 7 dana Betadine vaginalete i pre upotrebe njih ispiranje uz pomoć irigatora Tantum Rosom.
Kako samu dijagnozu ne razumem, samo pretpostavljam šta se na šta odnosi, napisaću je u celini:
Sekret: masa leukocita, corinebacterea vaginalis
Koposkopija: fiae, mozaik, hyperemia pvu
TVUS: homogena ehostruktura, ravna površina, Adnexa ov.dx 29x20x19, ov.s 32x29x26 raznovrsni folikuli. C.Douglasi prazan
TAUS: nema uvećanih limfnih žlezdi
Dijagnoza: Zapaljenje grlića materice, akutno zapaljenje stidnice
Nakon terapije (umesto Betadine vag koristila sam zamenu Povidon vag) i menstrualnog ciklusa odlazim na kontrolu (naravno, unezverena zbog pomenutog mozaika o kom sam na netu pronalazila najcrnje prognoze, po jednoj sam već trebala biti mrtva

Sada je TVUS: Adnexa b.o.
Uredan nalaz.
Ipak, predložena mi je kontola za 5-6 meseci i korišćenje Tantum Rose, dakle ispiranje pomoću irigatora 3 dana nakon svake menstruacije.
Takođe, rečeno mi je da "odradim" još jednu turu Betadina uz već pomenuto ispiranje.
Napokon, moje pitanje je:
Da li ovo ispiranje može loše da utiče na floru ili je kod mene neophodno?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Maj 23, 2005 9:20 am