DA LI JE INTERVENCIJA ODMAH POTREBNA-SAVET NEKOG DR?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
sladjafarm
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 16, 2007 3:15 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

DA LI JE INTERVENCIJA ODMAH POTREBNA-SAVET NEKOG DR?

Post od sladjafarm »

Imam 26 godina i nisam radjala. Bila sam pre mesec dana na kompletnom pregledu i nalaz je ovakav:
Papa 2.grupa
sekret nije ni proveravala jer je rekla da je ok i da nema potrebe za proveru.
Uradjena kolposkopija i nalaz je: oko orificijuma siroko polje SCH negativno,AC.WH.Papilomatoza. Papa 2.grupa. i dg je Cervicitis chr.
UZ nalaz ok.
Korisila sam kutiju Polyginaxa,a zatim pocela sa koriscenjem Macmiror vaginaleta.

Dr mi je rekla da ipak kada zavrsim sa terapijom uradim biopsiju i predlozila mi lasersko uklanjanje ( kaze da nije strasno,radi se sa lokalnom anestezijom i da treba uraditi sto pre)

PITANJE: Da li intervencija mora da se radi tako odmah,s obzirom da je Papa 2.grupa i da li je biopsija neophodna? Meni bi znacilo ako bi ta intervencija mogla da se odlozi 3-4 meseca jer imam puno obaveza,a trenutno nemam ni 500 eura koliko je potrebno za biop.i inter?
:(

Unapred hvala,jako sam zabrinuta
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm

Post od PedjaDj »

Draga Slađo
liči na prevaru, a i da nije čemu žurba? Ništa nije urgentno da ne može da sačeka i čemu tolike vaginalete ako je sve u redu sa sekretom?!
Nalaz ukoliko ste ga verno napisali deluje nepismeno.
Papilomatoza je urođen izgled sluzokože vulve i nije potreban nikakav tretman, nema nikakve veze sa kondilomima tj. polnim bradavicama izazvanim HPV virusom.

PS cena je baš visoka, pa ja to radim i to sa CO2 laserom za nekih 120-200€ (zavisno od obima zahvaćenosti) u centru Beograda.

Pozdrav Dr PeđaDj
sladjafarm
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 16, 2007 3:15 pm

Post od sladjafarm »

Dr Pedja HVALA NA BRZOM ODGOVORU. Poslala sam vam na pp kompletan nalaz i neke detalje koje ce i vama i meni znaciti po pitanju ovog problema. Jos jednom veliko hvala za savet i vreme izdvojeno za mene. Ocekujem vas odgovor
Slankamen
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2012 10:25 am

Re: DA LI JE INTERVENCIJA ODMAH POTREBNA-SAVET NEKOG DR?

Post od Slankamen »

I ja imam jedno pitanje za dr Pedju.Radila sam kolposkopiju i papa test i moj ginekolog mi je rekao da imam papilomatozu spoljnih genitalija i da je to izazvano HPV i da je potrebno da uradim HPV tipizaciju.Takodje mi je rekla da to nema veze sa kondilomima i da necu dobiti njih a ovo moze da mi se povuce posle 6 meseci do 2 godine.Sad mi uopste nije jasno sta je to papilomatoza i kako se prenosi.
Molim za vasu pomoc...
Odgovori