imunoloska ispitivanja?(hteli bi smo bebu)

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

ss_cale
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 06, 2006 11:36 pm

imunoloska ispitivanja?(hteli bi smo bebu)

Post od ss_cale »

ja 29 suprug 30 g , u braku 4.5g
pre 4g spontani u 5 nedelji trudnoce .Ja inace nemam redovne menstuacije,
imam mikrocisticne jajnike , patim od hronicne anovulacije , posle spontanog nije dolazilo do trudnoce , pa smo se odlucili na insiminaciju ,morala sam da primim veliku kolicinu hormona za ovulaciju i doslo je do hiperstimulacije i morali su par dana od insiminacije da rade punkciju. ubrzo nakon toga radili smo IVF neuspesan , i pre mesec dana posle godinu i po pauze radili smo ICSI koji je rezultirao trudnocom u petnaestom danu je beta bila pozitivna ali je posle dva dana doslo do krvarenja i do pobacaja.
Citala sam da postoje neka imunoloska ispitivanja , i zanima me dali neko zna koja se to ispitivanja vrse i gde bih to mogla da uradim.
molila bih nekog ginekologa da me posavetuje sta dalje .
jos samo da napisem da je prvi ciklus bio u 13g i od samog starta neuredne menstruacije, i po godinu dana sam mogla da nedobijem sad neznam kako funkcionisu jer sam skoro uvek pod nekim lekovima i neznam kad bi bili prirodni ciklusi.
Suprugov nalaz je dva puta bio super poslednji put je radio spermogram 09 01 06 i nalaz je bio losiji imao je 13 miliona i zato smo morali na ICSI umesto na IVF inace suprug je deset dana pre vadjenja rezultata imao visoku temperaturu pa se smatra da je zbog toga rezultat bio losiji.
molim vas da se neko javi jer mi je hitno potreban savet .
ss_cale
Novi član
Novi član

Zašto niko neće da mi odgovori?

Post od ss_cale »

Molila bih nekog ginekologa da nadje minut vremena za moj problem.
Nadam se da ce mi odgovoriti obqyn , dr presetnik ili dr.Pedja.

HVALA!
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od obgyn »

Imate li Vi ikakve rezultate Vasih hormonalnih analiza ?
Da li ste imali ikakvih problema sa zdravljem osim infertiliteta ?
Da li ste pusac ?
Da li ste gojazni ?
Da li partneror spermogram uredan ?
Kako Vam je ustanovljena hronicna anovulacija ?
Koje ste hormone primali, kojim nacinom oralno/ podkozno ? i koliko dugo ?
Ko Vam je i kako pratio rast i razvoj folikula, endometrijuma i nivoe hormona ?
Pa da li je uopste uradjena inseminacija ? i koliko puta ?
kako da ste odmah poslije hiperstimulacije otisli na IVF ?
I odmah poslije inseminacije na IVF ?
U koju to kliniku idete ? Ko Vam je ginekolog ?
morali su par dana od insiminacije da rade punkciju.
Napustena metoda...

Jos nisam sigurna da je Vama potrebno imunolosko ispitivanje, prije nego vidimo koji je razlog infertiliteta u Vasem braku !!! To su skupa ispitivanja i nisam sigurna da cemo tamo naci odgovore...to su rijetki uzroci infertiliteta...i treba iskljuciti mnoge druge razloge, mnogo cesce.

Kad kazete 14 ml spermatozoida, jer mislite 15 miliona / u 1 ml, ili 15 miliona pokretnih...u totalnom Volumenu sperme ?

Ajde da vi meni odgovorite na moja pitanja, pa cemo nastaviti...
Puno pozdrava i POLAKO !!!
ObGyn
ss_cale
Novi član
Novi član

Post od ss_cale »

Prvo da vam se zahvalim sto ste se javili.
Sto se tice hormona radila sam ispitivanje jako davno i hormoni su bili u haosu,ali u to vreme jos nisam ni pokusavala da ostanem u drugom stanju davali su mi cikloproginovu (ako sam lepo napisala naziv),da bi mi regulisali ciklus ,ali je posle prestanka uzimanja tih lekova dolazilo do prestanka ciklusa.Doktor koji me je u to vreme vodio je rekao da ciklus nemoze da se regulise nego kad budem resila da osnujem porodicu da krenemo sa merenjem folikula t.j. da vidimo dali imam ovulaciju.Par meseci smo pratili i nije dolazilo do ovulacije ,pa mi je zatim prepisao clomifen medjutim ni onda nije doslo do odgovarajuceg razvitka.Tri meseca sam uzimala klomifen pa sam trebala da pravim pauzu , medjutim 4 meseca nisam dobila menstruaciju (,taj mesec nisam ni uzimala klomifen ) radila sam test koji je bio pozitivan ali tog dana je krenulo krvarenje,doktor je vaginalnim ultra zvukom utvrdio trudnocu ali i to da je plod krenuo da izlazi i da nemoze da se sacuva ,plod je bio velicine 6mm neznamo tacno koja nedelja posto nismo utvrdjivali tog meseca ovulaciju ali je doktor pretpostavljao da je peta nedelja.
Nisam morala da radim kiretazu jer se sve samo ocistilo.Posle toga smo promenili lekara jer taj doktor vise nije znao sta sa nama da radi,tim recima nam je rekao,u to vreme suprugov spermogram je bio odlican.
Ovo se sve desavalo 2002 god ,malo smo pauzirali pokusavali prirodno ali nista se nije desilo.Onda smo slucajno preko interneta culi za kliniku Papic
i otisli tamo, doktor je rekao da nema potrebe da se rade neka posebna ispitivanja ni prohodnost jajovoda ni bilo sta drugo ,posto sam imala jedan prirodni spontani,samo bakterioloska ispitivanja to smo odradili i sve je bilo u redu suprugov spermogram je bio dobar ,
volumen ejakulata 4.6 mil , likvefakcija 45"parcijalna broj spermatozoida 67.5 mil/ ml , ukupan broj 310.5 mil , progresivno pokretnih 0.42% , pokretnih 0.14% nepokretnih 0.44% leukocita 0.06 (<lmil) , ostale celije 7.46 , vitalnost 0.76% hiposomatski test 0.73% normalni oblici 0.64% , patoloski oblici 0.36%
on nam je preporucio insiminaciju primala sam metrodin75 ij 10 amp
meryonal 75ij 10 ampula, pregnil 3 amp 5000ij posle stimulacije bilo je i na jednom i na drugom jajniku po oko 10 celija uradjena je insiminacija , ali meni je stomak bio ogroman i imala sam jake bolove posle mozda nedelju dana morala sam da odem kod njega, kad mi je uradio ultra zvuk rekao je da je doslo do hiperstimulacije i odmah je pozvao tim da urade punkciju , i tada mi je receno da IUI verovatno nije uspeo jer i da jeste posle te intervencije docice do pobacaja. Ja sam prokrvarila tacno 28 dana i kad sam posle prestanka krvarenja otisla na kontrolu receno mi je da ja nemogu da radim IUI zbog te hiperstimulacije nego da probamo IVF
odmah sa sledecom menstruacijom krenuli smo na IVF (tako nam je on reko, a mi tada nismo imali pojima ni o cemu) istu terapiju sam primila kao i za IUI samo je dodao jos dva metrodina izvadjeno je dvadesetak jajnih celija a vraceno samo dve sa ostaim celijama neznam sta su uradili niko nam nista nije rekao a ni mi nismo pitali (oni nemaju zamrzavanje)
posle deset dana od embrio transvera doslo je do krvarenja kad sam otisla na kontrolu rekao mi je da mogu da pokusam jos jednom pa ako neuspe da se pomirim sa tim da necu nikad da ostanem trudna .Mi smo bili u soku nismo imali nikog da nas posavetuje nismo znali ni za ove diskusije gde covek moze sve da procita i da cuje ono sto ga zanima .
Trebalo mi je tri meseca da se vratim u normalan zivot ali nije bilo dovoljno da se odlucim da ponovo pokusam.
Krajem 2005 na preporuku koleginice otisla sam kod prof A. Stankovica u Jevremovoj ispricala mu sve sto sam do tada radila i pitala ga sta dalje on je uradio vag. ultra zvuk i rekao da ako hocu prirodnim putem sanse su mi 3% ako idemo na IUI sanse su nam 7% a ako se odlucimo za IVF sanse su nam 35% na nama je bilo da odlucimo.on je na osnovu onoga sto je cuo od mene i na osnovu ultra zvuka utvrdio hronicnu anovulaciju.
Mi tada nismo imali mogucnosti da radimo IVF pa smo pravili duzu pauzu nazalost zbog mojih neredovnih ciklusa materica se napunila nekom tecnoscu pa sam septembra 2005 morala da radim eksplorativnu kiretazu
on je to odradio i prepisao mi je da odmah cim krene prva mens od kiretaze da pocnem sa stedirilom d i da pijem 4 meseci .januara 2006 smo poceli sa pripremom za IVF prvo smo odradili sve bakterioloske nalaze i virusoloske nalaze i sve je bilo ok jedino je suprugov spermogram ovoga puta bio los (trazili su da se kod njih obavi ta analiza) rezultat spermograma je sledeci likverfakcija nepotpuna , volumen 4.5 ml ,
ph 7.6 , aglutinacije da , koncentracija 13 ( 10 na 6 spermat./ ml)
pokretljivost , brza linearna 53.85 % ( 7 ( 10 na 6 / ml)) , spora ,linearna 15.38% ( 2 ( 10 na 6/ ml)) , nepokretni 30.77 (4 (10na6/ml)) na osnovu ovog rezultata receno nam je da radimo ICSI sa terapijom sam pocela 9 01 06 suprefakt po 0.5ml potkozno a sa lekovima za stimulaciju sam krenula drugog dana ciklusa 22.01.06. i to gonal f po
2 amp od 75 ij ukupno sam primila 26 gonala aspiracija jajnih celija radjena je 05.02.06. i dobijeno je 15 jajnih celija od cega se 12 oplodilo
transver je uradjen 08.02.06 vracena su tri embriona a 9 je zamrznuto .
15 dana nakon embriotransvera vadila sam betu koja je bila 7.7 receno mi je da pocnem sa progesteronom u amp ,(a od ET sam uzimala tri puta dnevno po dva utrogestana vaginalno) posle dva dana sam pocela da krvarim i izvadila betu koja je tada bila 0.15 .Nadam se da cete moci da se snadjete u ovoj mojoj prici a sto se tice ostalih pitanja koja ste mi postavili :
Nisam imala nikakvih oboljenja osim infertiliteta.
pusac sam pusim oko 15 cigareta dnevno nazalost
Nisam preterano gojazna ali imam poprilicno sala oko stomaka (visina 160cm tezina 60 kg)
Nadam se da cete uspeti da se snadjete u ovom mom duzem tekstu i da cete da nam napisete vase misljenje u vezi sa nasim problemom .
Puno vas pozdravlja jedan tuzan par .
SVE NAJBOLJE I HVALA!!!!
ss_cale
Novi član
Novi član

Jos da dodam

Post od ss_cale »

Jos da dodam da sam radila antispermat.antitela. i irezultat je 39,3U/I.
obgyn
Stalni član
Stalni član

Post od obgyn »

Moram reci da me je citajuci ovo Vase pismo, zabolio zeludac…ali to Vama ne pomaze…OVO JE SAMO MISLJENJE DRUGOG GINEKOLOGA ILI KAKO MI TO ZOVEMO SECOND OPINION, NA STA SVAKI PACIJENT U KANADI IMA PRAVO !!! AKO JE NEZADOVOLJAN LIJECENJEM ILI NEMA REZULTATA LIJECENJA !!!
sta moze da Vam pomogne ? INFORMACIJA.

Ocigledno je da se kod Vas na osnovu Vase istorije radi o anovulatornim ciklusima, za koje ne znamo uzrok. Ne vidim da je iko radio ikakve hormonalne analize u nastojanju da otkrije sta dovodi do anovulatornih ciklusa ? hipertireoza ? hipotireoza ? hiperprolaktinemija ? inzulin rezistencija ? Polycystic Ovarian Syndrome ( PCOS ) ? bilo bi korisno da uradite FSH, LH, Prolaktin, TSH and T4 hormone poslije Vaseg slijedeceg ciklusa...

Da bi se vidjelo da li ovulirate nije potrebno raditi folikulometriju ! Potrebno je uraditi progesterone 23.dan racunano od pocetka prvog dana menstrualnog ciklusa, …mnogo je jeftinije, prakticnije i lakse za pacijenta od transvaginalnog ultrazvuka svakog dana.
Doktor koji me je u to vreme vodio je rekao da ciklus nemoze da se regulise nego kad budem resila da osnujem porodicu da krenemo sa merenjem folikula t.j. da vidimo dali imam ovulaciju.
Nece biti da je tako…mozemo mi da regulisemo menstruaciju, ukoliko zena ima jajnike, matericu I vaginu…ali prvom ginekologu je nedostajalo bazicno znanje iz reproduktivne endokrinologije.

Tri meseca sam uzimala klomifen pa sam trebala da pravim pauzu…
1. e sada je trebalo raditi folikulometriju I mjeriti rast endomterijuma I pratiti I nivo estrogena I LH svaki drugi dan poslije 9-og dana indukovanog ciklusa…da se vidi kakav Vam je odgovor na pocetnu dozu Klomifena koji je pretpostavljam bio 50mg…doze klomifena mogu da budu do 200 mg dnevno I mogu se davati od 2 ili 5 do 9.dana ciklusa, zavisno od odgovora pacijentkinje.

2. Ostali ste trudni sto je izvrstan odgovor na Klomifen…ali ste imali rani spontani pobacaj, sto je bilo bolno ali nije kraj svijeta.

3. Terapiju klomifenom je potrebno prekinuti samo ako nema odgovora, a ne ako pacijentkinja ostaje trudna !!!
doktor pretpostavljao da je peta Nedelja
velicina gestacijskog meska se postavi u tabelu u kojoj TACNO kazete
kolika je trudnoca, NE PRETPOSTAVLJATE !
Posle toga smo promenili lekara jer taj doktor vise nije znao sta sa nama da radi,tim recima nam je rekao,u to vreme suprugov spermogram je bio odlican.
BAR JE COVJEK BIO POSTEN PA JE REKAO DA VAS VISE NE ZAVLACI, za razliku od slijedeceg koji nije rekao DA NE ZNA, ILI NE ZNA DA NE ZNA ( onda mu treba reci ) I TO BAZICNU ENDOKRINOLOGIJU A IGRA SE IVF – OM !!!
klinika Papic …on nam je preporucio insiminaciju primala sam metrodin75 ij 10 amp meryonal 75ij 10 ampula, pregnil 3 amp 5000ij posle stimulacije bilo je i na jednom i na drugom jajniku po oko 10 celija uradjena je insiminacija , ali meni je stomak bio ogroman i imala sam jake bolove posle mozda nedelju dana morala sam da odem kod njega, kad mi je uradio ultra zvuk rekao je da je doslo do hiperstimulacije i odmah je pozvao tim da urade punkciju , i tada mi je receno da IUI verovatno nije uspeo jer i da jeste posle te intervencije docice do pobacaja…
.

OVO STO JE URADJENO U KLINICI PAPIC JE KRIMINAL !!! Indukcija ovulacije se ne radi nekontrolisano, a posebno ne sa FSH ( sto je meryonal ), nego se pocinje sa 50 ij 3-4 dana, pa se radi folikulometrija, estradiol, LH I debljina endomtrijuma, konstatuje I dokumentuje !!! odgovor jajnika, a onda se ili ostavlja ista doza ili povecava za 25 ij, KAO STO SE DA ZAKLJUCITI RADI SE VRLO OPREZNO I POLAKO I KONTROLISANO !!! UPRAVO DA BI SE IZBJEGLA HIPERSTIMULACIJA JAJNIKA !!!
Pregnyl se daje JEDANPUT !!! ne tri puta, jer NE MOZETE OVULIRATI TRI PUTA, BEZ OBZIRA NA BROJ FOLIKULA.

Ja ne znam ko je dr.Papic ili neko ko radi IVF pod njegovim imenom, ali ta osoba nema elementarno znanje o ASISTIRANOJ REPRODUKCIJI !!!

rekao mi je da mogu da pokusam jos jednom pa ako neuspe da se pomirim sa tim da necu nikad da ostanem trudna…

SRAMOTA JE KOLIKO TAJ COVJEK NE ZNA !!!
I SRAMOTA JE DA KAO TAKAV RADI TO STO RADI, DA GA VI PLACATE DA VAM UBIJA SVAKU NADU ZA NORMALNU TRUDNOCU, KOJU CETE VI SIGURNO OSTVARITI !!!

Kada sam ja bila student ( sto je bilo prije 20 godina ), imali smo jednog profesora hirurgije, koji je uzimao pare od naroda nemilice, kao sto I sada to isto rade mnogi. I jednom dodje taj nas hirurg ( koji je tada imao oko 60g) sav ugipsan…sashaptavamo se mi studenti medjusobno, pitajuci se sta se desilo…kaze jedan…prije jedno mjesec dana dovela su dva covjeka majku u bolnicu I posto su oba radila u Njemackoj odmah oni nadjose naseg cuvenog profesora, I dadose mu mnogo para da im pripazi I izlijeci majku…on obeca casno I posteno
( a nije mu bilo ostalo mnogo niti casti niti postenja ) ali nije vidio staricu nikako. Ona jadnica u medjuvremenu umrla…sinovi je sahranili…pa dosli u bolnicu da porazgovaraju sa dr I pitaju od cega je umrla…tu nas cuveni profa napravi pogresan korak, I nasmijesi se od uva do uva, iduci njima u susret I trljajuci ruke na nove DM…sinovi nisu ni rekli zasto su dosli, a on rece:
” Vasa majka je odlicno, oporavila se kao djevojcica I sve skakuce po sobi…” OOOPS…zato profa nije skakutao mjesecima.
Krajem 2005 na preporuku koleginice otisla sam kod prof A. Stankovica u Jevremovoj ispricala mu sve sto sam do tada radila i pitala ga sta dalje on je uradio vag. ultra zvuk i rekao da ako hocu prirodnim putem sanse su mi 3% ako idemo na IUI sanse su nam 7% a ako se odlucimo za IVF sanse su nam 35% na nama je bilo da odlucimo.on je na osnovu onoga sto je cuo od mene i na osnovu ultra zvuka utvrdio hronicnu anovulaciju.
Prvo mislim da vi uopste ne trebate IVF, bar ne sada. I koja to klinika u Beogradu ima uspjesnost klinickih dokazanih trudnoca 35 % ????????????
Mozda Blonde zna…ona istrazuje tu oblast I postace ekspert I a I mene zanima. Ajde ako neko zna, neka podijeli to sa ovim ostalim tuznim parovima da mogu da dobiju bebu i prestanu sa maltretiranjem.

OPET U OVOM VASEM NALAZU NE VIDIM BROJ SPERMATOZOIDA NA ML SPERME…
… volumen 4.5 ml , ph 7.6 , aglutinacije da , koncentracija 13 ???( 10 na 6 spermat./ ml)
pokretljivost , brza linearna 53.85 % ( 7 ( 10 na 6 / ml)) , spora ,linearna 15.38% ( 2 ( 10 na 6/ ml)) , nepokretni 30.77 (4 (10na6/ml)

Zasto dr. Stankovic nije poslao Vaseg supruga kod urologa koji se bavi muskim faktorom infertiliteta ? Mislim da bi to bilo jako korisno, ako je covjek prije par godina imao normalan spermogram, a sada ima smanjen broj spermatozoida ( oligospermija ), mozda bi koristilo za Vase lijecenje da se otkrije uzrok I proba lijecenje tog problema, prije nego potrosite slijedecih 3000 Eura na ICSI ?
A da ICSI ostane kao poslednji prustup rjesavanjau Vaseg problema.

Ono sto ja znam kao ginekolog…Vas suprug a I Vi MORATE DA PRESTANETE PUSITI !!!
TO JE IMPERATIV AKO ZELITE DA OSTVARITE TRUDNOCU. PUSENJE ZNACAJNO UTICE NA NJEGOV SPERMOGRAM I NA VAS FERTILITET.
Isto tako ako pije alkohol mora da prestane da pije…neka proba da zivi zdravim nacinom 3 mjeseca I neka ode da uradi spermogram I neka mi javi analize. Prije slijedece analize treba da apstinirate sedam dana, da on donese spermu najkasnije nakon sat vremena od masturbacije I da je drzi na temperaturi tijela ( u dzepu jakne ) nikako na zadnjem sjedistu u autu ili pored grijaca kod shofersajbe.
Mi tada nismo imali mogucnosti da radimo IVF pa smo pravili duzu pauzu nazalost zbog mojih neredovnih ciklusa materica se napunila nekom tecnoscu pa sam septembra 2005 morala da radim eksplorativnu kiretazu
ZANIMA ME KOJI JE NALAZ HISTOPATOLOGIJE ?

Zbog hronicne ovulacije Vas endometrijum se nalazi pod produzenim djelovanjem estrogena, sto moze da izazove ENDOMETRIJALNU HIPERPLAZIJU, SA ILI BEZ CELIJSKE ATIPIJE STO JE PREKANCEROZNO STANJE ENDOMETRIJUMA KOJE MOZE DA PREDJE I U KARCINOM ENDOMETRIJUMA.

DAKLE AKO IMATE HRONICNU ANOVULACIJU, A DOK NE PRONADJETE GDJE CETE ICI DA RIJESITI PROBLEM INFERTILITETA I KOME CETE DA POKLONITE SVOJE POVJERENJE, KORISTITE ILI KONTRACEPTIVNE PILULE KOJE IMAJU SAMO PROGESTERON ( MICRONOR 1 TABLETA DNEVNO SVAKI DAN ) ILI KOMBINOVANE PILULE KOJE IMAJU I ESTROGEN I PROGESTERON, ILI DEPO PROVERU, INJEKCIJU KOJA SE DAJE JEDNOM U 3 MJESECA.

Kada se popravi spermogram Vaseg supruga, i dodje u normalne vrijednosti...ovo je moj stav i preporuka uzimajuci u obzir Vase godine i Vaseg supruga.

Imali ste odlican odgovor na Klomifen, I nema razloga da ne nastavite sa istim. Ako se u pretragama za utvrdjivanje uzroka anovulatorinih ciklusa, utvrdi i inzulinska rezistencija, davanje Metformina moze bitno da Vam pomogne, da Vam ciklusi postanu redovni i ovulatorni, pa mozda necete niti trebati klomifen ali ako trebate...Klomifen je znacajno jeftiniji I nema razloga da se ne pokusa sa njim bar 3 do 6 mjeseci, sa tim da pocnete sa 50mg od 5 do 9.dana I da imate folikulometriju od 9. dana svaki drugi dan, I da Vam se odredi estradiol, LH I debljina endomtrijuma, I da kada je folikul pred prsnuce ( taj koji ce Vam voditi cikluse treba da zna velicinu folikula u normalnom I indukovanom ciklusu prije prskanja ) I da Vam onda da Pregnyl…da dovede do prsnuca folikula…I da tih nekoliko dana imate odnose svaki dan ili da se uradi inseminacija sa preciscenim spermatozoidima.

Sanse da ostanete trudni ako radite indukovanu ovulaciju I inseminaciju I prati se rast I razvoj folikula ( ne vise od 2-3 !!!) po ciklusu je oko 10%, pa ako to saberete za 3 mjeseca je 30%…sto je izvrsna sansa, skoro kao Stankoviceva sa ICSI ?@$#%
Slijedeca sansa za indukciju ovulacije je ako ne dolazi do trudnoce da se indukcija radi GnRh kao sto je Meryonal, ali te doze koje je on Vama davao su ocigledno veoma velike…

Ako nista od ovoga ne bi pomogne da ostvarite trudnocu, otidjite u Sloveniju ili u Madjarsku na IVF ili ICSI i trazite nekog profesionalnog i odgovornog a sto je najvaznije strucnog, ko ce da Vam pruzi brigu i njenu koju zasluzujete za Vase pare.

U nadi da cete mi se javiti sa dobrim vijestima, topli pozdravi za Vas i Vaseg supruga.
Ni predaje ni odstupanja...morate stati i predahnuti, napraviti plan, prestrojiti redove i onda krenuti dalje sa kompletnim informacijama o klinici, i dotkorima kojima cete dati svoje slijedece 3000 eura i nadam se ostvariti trudnocu.

ObGyn

Blonde...skupljate li vi ova iskustva pacijenata ??? da se kaze ostalima gdje da ne idu ??? pozdrav.
ss_cale
Novi član
Novi član

Hvala

Post od ss_cale »

Htela sam samo da vam se zahvalim na odgovoru i na podrsci.
Jako me je iznenadilo ono sto sam procitala i verujte mi kad sam prvi put procitala vas odgovor nista nisam razumela (valjda sam bila u soku)
odmah sam pocela da citam iz pocetka i obuzela me je i tuga i razocarenje i bes , ali ipak posle dugog razgovora sa suprugom javilo se i neko olaksanje
sinoc sam ostala budna cele noci razmislja sta dalje , za sada prvo sto smo se dogovorili je to da krenemo opet iz pocetka ,da istampamo ovo sto ste vi napisali i da krenemo od jednog do drugog ginekologa da vidimo ko ima razmisljanje koje se poklapa sa vasim i da onda odradimo sve one analize koje ste predlozili pa videcemo . Tek sad smo uvideli koliko smo mi sami gresaka napravili nasim neznanjem a i verom u pogresne "ljude" jos jednom vam se iz sveg srca zahvaljujem i nadam se da cu se uskoro javiti sa lepim vestima.
Puno pozdrava i sve najbolje vam zeli ss_cale. :)
Korisnikov avatar
Blonde
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Apr 18, 2005 1:47 am

Post od Blonde »

Skupljam, skupljam ali mi se cini da nemam sta lepo reci o bilo kojoj ustanovi ili privatnoj klinici na nasim prostorima :( .
Sterilitet je postao biznis u nasoj zemlji! Tuzno!
SlikaSlika
Slika
Making the decision to have a child is wonderous! It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body!
http://www.*/forum/
nijenina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 25, 2005 7:45 pm

Post od nijenina »

jedna lepa vest

ss_calesu trudni !! :D
obgyn
Stalni član
Stalni član

Post od obgyn »

Cestitam od srca !!!
Samo da nam napise kako su ostali trudni, spontano, indukcija i inseminacija, ili IVF/ICSI ?
Srecno i javite nam se opet kad se beba rodi.
Pozdrav,
ObGyn
ss_cale
Novi član
Novi član

Post od ss_cale »

Konacno je stigao rezultat BETA JE 4149.12 i sad mogu na miru da vam pisem dalje Da pocnem ispocetka za one koje neznaju ili su zaboravile.
Radili smo 1 IUI neuspesno , nakon toga 1 IVF neuspesno (oba pokusaja klinika Papic)
Onda smo promenili kliniku otisli smo u Jevremovu tamo su nam uradili ICSI neuspesno.
Poslednji pokusaj je bio februara ove godine , Izgubila sam veru u lekare nisam imala zelju da bilo sta pocinjem , suprug je ponovio spermogram i on je bio ok kao predhodna 2 samo su nam u Jevremovoj lazirali rezultat da bi nam uzeli 800€ vise, neka im je samo da meni ovo sad bude dobro. Onda smo resili da krenemo kao sto je dr Obgyn zadala ispocetka sve redom kao sto nam je dr Obgyn i napisala, nasli smo jednu doktorku u Beogradu koja nije na «glasu « neradi vantelesnu i nema neku specijalnu opremu ali je bila ok i radila je po mom t.j. po «nacrtu « dr Obgyn posto nisam imala redovne cikluse krenuli smo sa regulisanjem dobila sam da pijem 5 dana Primolut Nor od 19 –og dana ciklusa i tako naredna tri meseca . u ta tri meseca redovno smo pratili ovulaciju i prirodno je nije bilo, pocne da se razvija do 15 mm i stane nemrda. Treceg meseca krenuli smo sa clomifenom 5dana 2x1 i opet pretili 21 dana ciklusa je bila jedna jajna celija koja je sama prsla ali se nista nije desilo ja sam 40-og dana ciklusa prokrvarila .odmah sam krenula dalje i zamolila sam doktorku da mi malo poveca dozu i ona
je pristala i rekla mi je da prva tri dana pijem clomife 2x1 a poslednja 2 dana 2x2 19 dana ciklusa je bilo tri jajne celije jedna 24mm i dve manje dala mi je pregnil 5000 za pucanje i mi smo posle dva dana otputovali na more da se malo opustimo i tad se sve to izdesavalo, more ,sunce i eto ja ostade trudna skoro pa prirodno uz malu pomoc lekica.a nisam stigla ni sve rezultate da spremim što mi je drObgyn zadala resila sam da nezurim da idem polako da mi je najvaznije da imam koliko toliko redovne cikluse a i da se ja smirim . verujte mi ja sam kupila test skroz bezveze bio je 40-ti dan i kao ma necu da cekam kupicu test pa kako bude kad ono šok ja sam se toliko uplasila da sam odmah pozvala doktorku da mi odmah radi ultra zvuk mada je rano uspela je da vidi mesak i kaze mi ti si sad trudna a ja nista kao da se sve ovo ne desava meni nisam bila ni srecna ni tuzna samo uplasena pet puta sam je pitala, ali da ja sad nedobijem proverite dali se vidi on se smeje a ja sokirana . Plasim se jos uvek, uzela sam odmah bolovanje ,ali nisam jos uvek spokojna.Taj dan mi je odmah dala jednu injekciju progesterona i rekla mi je da od sutradan uzimam dabroston 10mg 1 dnevno mislim da je rekla 5 dana ali ja se bojim da prestanem pa cu da je zamolim da mi produzi terapiju ako moze. Posle 6 dugih godina lecenja i nadanja i nas je bog pogledao i zelim svima da porucim da negube nadu da nezure previse nego polako i bez nervoze.Jedino sto nisam poslusala dr Obgyn je to da nisam prestala da pusim jednostavno nisam htela (neki inat )ali sad nema šale polako moram da se odviknem . MORAM DA SE ZAHVALIM DOKTORKI OBGYN HVALA VAM OD SVEG SRCA I NADAM SE DA CETE I DRUGIM ZENICAMA DA POMOGNETE VOLIMO VAS!!!!!
NADAM SE DA SAM SVE NAPISALA AKO VAM NESTO NIJE JASNO SLOBODNO PITAJTE TU SAM BICU I DALJE UZ SVE VAS .
nijenina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 25, 2005 7:45 pm

Post od nijenina »

cestitam jos jednom i mnogo mi je drago radi vas. :D
obgyn
Stalni član
Stalni član

Post od obgyn »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: PA TO JE PREEEEEEEEEEEKRAAAAAAAAAAAASNAAAAAAAAAA VIJEST !!!

PRESRECNA SAM ZBOG VAS, PRESREEEEEEEECNA !!!

BICE TO SVE U REDU, MISLITE POZITIVNO I JAVITE SE OPET AKO IMATE PITANJA...ZNAM DA JE TESKO DA SE OPUSTITE I UZIVATE U TRUDNOCI, ALI NASTOJTE DA BUDETE OPTIMISTA I UZIVAJTE KOLIKO MOZETE.
VI I VAS SUPRUG STE TO ZASLUZILI !!!

E SADA JE VRIJEME DA SE PRAVI ALBUM ZA OBGYN...KAD DODJEM TAMO U BEOGRAD TE 2008. DA VIDIM TE SVE BEBICE...SA SRECNIM MAMAMA I TATAMA.
E BAS STE ME OBRADOVALI !!!

Vi znate da ja ne mislim da Vi trebate da uzimate progesteron, ali nema veze, ako Vas to cini smirenijom uzimajte, ali ne treba vise od 3 mjeseca, NIKAKO !

Srecno, srecno, srecno..... :lol: :lol: :lol:
Pozdrav,
ObGyn
holly-molly
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 18, 2006 1:50 pm

Post od holly-molly »

Cestitam i ja od sveg srca :D !

Eto,veoma poucna prica za sve nas :wink: .
MARRY
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Mar 16, 2005 6:38 pm

Post od MARRY »

:D :D :D Svaka cast!!!!!
Eto,veoma poucna prica za sve nas .

Vala bas!!!
Odgovori