Imunitet i HPV
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Okt 10, 2004 6:05 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Imunitet i HPV
Pre par dana isla sam na uklanjanje kondiloma ultrazvucnim nozem. Zanima me, posto sam cula da se kondilomi mogu vratiti i da to zavisi od imunoloskog sistema,sta bih eventualno mogla da pijem kako bih ojacala imunoloski sistem(trenutno pijem koenzim Q10 i vitamin B i C).
Da li postoji jos neki nacin sprecavanja da se kondilomi ponovo vrate? Naravno,partner je bio na kontroli i ispostavilo se da on nije zarazen,mada me je ginekolog savetovao da je pametno da ode jos jednom na kontrolu za mesec dana zbog inkubacije ovog virusa.
Da li postoji jos neki nacin sprecavanja da se kondilomi ponovo vrate? Naravno,partner je bio na kontroli i ispostavilo se da on nije zarazen,mada me je ginekolog savetovao da je pametno da ode jos jednom na kontrolu za mesec dana zbog inkubacije ovog virusa.
-
- Saradnik
- Pridružio se: Pet Jun 18, 2004 2:00 am
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Feb 22, 2005 5:10 pm
ja sam pre 5 nedelja isla da mi laserom uklone kondilome, koje sam imala samo spolja u malom broju i u pocetnoj fazi... dr mi je lepo sve objasnila i rekla mi da za 5 nedelja dodjem na kontrolu, a da ce za 6 nedelja sve biti ok, kao da nikada niceg nije bilo...
medjutim, pre par dana sam primetila pojavu novog kondiloma... lepo se vidi bradavica, na sluzokozi blizu ulaza u vaginu... u medjuvremenu sam uzimala kapsule ECHINACEE, za jacanje imuniteta, po savetu rodjake koja je farmaceut... pila sam dosta zelenog caja, cedevite itd, cak sam uzimala i persen, biljni lek protiv stresa... naravno, u medjuvremenu totalna apstinencija od seksualnih odnosa...
odakle mi novi kondilom i zasto???
sutra idem na redovnu kontrolu, jako sam nervozna...
p.s.
inace, papa test i kolposkopija besprekorni...
medjutim, pre par dana sam primetila pojavu novog kondiloma... lepo se vidi bradavica, na sluzokozi blizu ulaza u vaginu... u medjuvremenu sam uzimala kapsule ECHINACEE, za jacanje imuniteta, po savetu rodjake koja je farmaceut... pila sam dosta zelenog caja, cedevite itd, cak sam uzimala i persen, biljni lek protiv stresa... naravno, u medjuvremenu totalna apstinencija od seksualnih odnosa...
odakle mi novi kondilom i zasto???
sutra idem na redovnu kontrolu, jako sam nervozna...

p.s.
inace, papa test i kolposkopija besprekorni...
-
- Stalni član
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
Laser je navlakuša, pogledajte na ovoj adresi pa ćete videti i uporediti uspeh pojedinih metoda!http://www.asccp.org/edu/practice/vulva ... reat.shtmlRecidivi su mogući u 30-60% slučajeva, bezobzira na primenjenu metodu. Pogledajte na predhodne topike pisalo se na tu temu! 

-
- Stalni član
-
- Stalni član
-
- Stalni član
jacanje imuniteta
I ja sam imala probleme sa kondilomima, ranicom na grlicu materice, bakterijama i gljivicama upravo zbog loseg imuniteta.
Pila sam TODOXIN 1, to je neka smesa raznih biljaka, uzima se dnevno 3x1 veca kasika najmanje 15 min. pre jela. Kupuje se u apoteci TODOXIN u Domu sindikata. Jedna teglica kosta 300 din. i traje oko 4-5 dana. Cela terapija traje tacno 42 dana i treba je ispostovati, ako se vec pocne.
Ja se sada osjecam mnogo bolje. Nemam vise bakterije i gljivice koje sam vukla i lecila 11 meseci raznim vaginaletama. Mnogo je bitno psihicko stanje! Vise nerviranja - vise bakterija i ostalih neprijatnosti.
Zato preporucujem samo zdravu ishranu i sto manje nervoze i nerviranja! Nista nije vredno zdravlja!!!
Pila sam TODOXIN 1, to je neka smesa raznih biljaka, uzima se dnevno 3x1 veca kasika najmanje 15 min. pre jela. Kupuje se u apoteci TODOXIN u Domu sindikata. Jedna teglica kosta 300 din. i traje oko 4-5 dana. Cela terapija traje tacno 42 dana i treba je ispostovati, ako se vec pocne.
Ja se sada osjecam mnogo bolje. Nemam vise bakterije i gljivice koje sam vukla i lecila 11 meseci raznim vaginaletama. Mnogo je bitno psihicko stanje! Vise nerviranja - vise bakterija i ostalih neprijatnosti.
Zato preporucujem samo zdravu ishranu i sto manje nervoze i nerviranja! Nista nije vredno zdravlja!!!
-
- Stalni član