Da li imam upalu jajnika?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
hellicia
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 17, 2013 7:24 pm

Da li imam upalu jajnika?

Post od hellicia »

Postovani, ovim putem molim za savet jer mi je jako potreban. Imam 25.godina. 1.02. sam imala redovnu menstruaciju koja je bila jako bolna, bolovi nisu prestajal ni kada je krvarenje prestalo. Obratila sam se ginekologu, koji mi je konstatovao mogucu blagu upalu jajnika i posumnjao na uroloski problem jer su jajnici na uz bili mali, a pomeranje grlica me samo malo bolelo dok su me obe strane donjeg stomaka pri pritisku bolele. Dao mi je antibiotik klindamicin 300 2*1 pet dana. Nije pomoglo. Na kontroli posle 6 dana bolovi jaci, ali pomeranje grlica bezbolno a stomak u predelu jajnika boli. Urino kultura sterilna. Cervikalni bris cist, vaginalni enterokokus. Nema hlamidije, mikoplazme ni ureoplazme. Urolog tvrdi da je problem ginekoloski, ginekolog tvrdi da ako su jajnici mali a pomeranje grlica nije bolno nema upale jajnika Inace nemam temperaturu, a analize krvi i sedimentaciju ocekujem sutra i pijem pilule yaz za kontracepciju. Oprostite ako je post malo konfuzan u bolovima sam tri nedelje. Mene zanima, da li postoji mogucnost da su se meni jajovodi upalili, a da me pomeranje grlica i odnos ne boli?
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Da li imam upalu jajnika?

Post od aa_aca »

За сређивање упале јајника и превенцију менструалних болова пробај да седиш на нечему топлом, као што је електрично јастуче. Треба да се грејеш бар један пут дневно у трајању од пола сата. Наравно, после тога не смеш на хладно. Напомињем ти да не смеш да се грејеш када је менструација у току јер грејање изазива појачано крварење. Почни да користиш квалитетан препарат гвожђа. Кажем, квалитетан! Имаш на мом сајту детаље.
hellicia
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 17, 2013 7:24 pm

Post od hellicia »

Hvala na savetu, poseticu Vas sajt pa cu se informisati. Mada pijem sok od aronije. Meni je doktor rekao da nikako ne smem da grejem stomak i da sedim na radijatoru jer to siri infekciju ukoliko ima upale jajnika. Da li vi mislite da imam upalu jajnika i ako me bole jajnici a boli pomeranje grlica?
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Толико стручан нисам (на мом сајту пише које сам струке) да бих могао да улазим у детаље из гинекологије.

Делотворност ароније ми је сумњива због толико помпезне и велике рекламе. Осим тога, цена је превише велика да би ту била чиста посла. Боље се држите старих рецепата. Препоручујем да контактирате Институт "Јосиф Панчић" да вам направе неки чај. Имате и њихов линк на мом сајту под Линкови, Здравље, Чајеви.

Ако Вам је лекар рекао да не грејете стомак, добро. Онда бар стопала потопите у што топлију воду и тако држите пола сата, наравно уз догревање воде. После тога обавезно утопљавање. Загрејан човек не сме одмах да иде у хладан простор.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Управо сам проверио:

Код упале јајника треба да се греје задњица (не стомак) и то ће помоћи у опоравку јајника. Најбоље је користити електрично јастуче или баш радијатор или ТА пећ. Наравно, после грејања треба се утоплити и не сме се излазити на хладноћу.

Код упале простате не треба грејати задњицу, али то је већ друга тема.
daajaanaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 24, 2013 11:50 am

Re: Problemi sa uzimanjem pilula za kontracepciju

Post od daajaanaa »

Pocela sam sa uzimanjem lindynette 20 pilula za kontracepciju. Krenula sam 1. dan menstruacije kao sto pise u uputstvu. Proslo je 14 dana od uzimanja prve pilule, ali krvarenje jos nije prestalo. Citala sam da je to privikavanje organizma na pilulu. Pa me zanima da li je sigurno imati odnose dok to krvarenje traje (ne samo zbog trudnoce, nego uopste da se ne bi povecalo krvarenje ili ko zna sta). Sta da radim, da li da sacekam da prodje ili je sigurno i dok krvarenje traje? Unapred hvala.
Odgovori