imam li razloga za brigu?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
stasa25
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Mar 14, 2006 1:04 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

imam li razloga za brigu?

Post od stasa25 »

Iako se trudim da ne razmišljam negativno, ipak nemam mira. Naime, krenuću ispočetka. 21.11. mi je bila poslednja menstruacija. 29.11. sam morala primiti tetanus jer me je ujeo pas. Od 29.11 do 03.12 sam pila Ciprocinal 2x1 500mg. E onda sam 06.12. imala odnos i tada sam ostala trudna. Ne znajući još uvek, 09.12. sam popila Cafetin jer me je strašno bolela glava. Pred svega toga sam oko Nove godine bola prehlađena i pošto sam imala temp. 38,5 popila sam febricet( tada sam već znala da sam trudna, poila sam febricet uz saglasnost lekara). Imam li razloga za brigu? Imam 27 god, i jednu devijčicu od 3,5 god.
Juče sam bila na ultrazvuku i doktor je uočio srčanu radnju, sada sam po njemu 9. nedelja. Rekao mi je da treba da uradim merenje vratnog nabora i neke biomarkere. Pošto nema iskustva sa tim, recite mi da li ti pregledi imaju neke veze sa napred navedenim, ili to sada rade svim trudnicama. Molim vas za odgovor, jako brinem!!!! Hvala unapred.
Boba_M
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 12, 2007 1:00 pm

Post od Boba_M »

Ćao Staša!

Dok se ne javi neki doktor da ti kaže nešto detaljnije, ja mislim da nemaš razloga za brigu. Ko zna koliko nas je popilo po neki lek dok još nismo znali da smo trudni!
Što se tiče ovih testova sve više doktora ih preporučuje svojim pacijentima, bez obzira da li imaju nekih problema ili razloga za brigu. Inače, uz lekarski uput možeš ih uraditi besplatno na Institutu za majku i dete ili u Narodnom frontu (možda i negde drugo, ali ja ne znam). Pregledi se zakazuju, pa najbolje da pozoveš da se raspitaš.

Ne brini i uživaj!

Pozdrav, Boba
stasa25
Stalni član
Stalni  član

Post od stasa25 »

Hvala puno Boba.
Molim za još neko mišljenje!!!
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm

Post od PedjaDj »

Draga Staša, :)
a šta je sa psom?
Dali se radi o psu lutalici ili poznatoj domaćoj životinji koja može da se prati i koja je vakcinisana?
Gde vas je ujeo pas, nije isto dali je bliže ili dalje od glave!
Predpostavljam da ste dobili i vakcinu i serum protiv tetanusa, a ne tetanus!?
Mnogo kompetentniji da vam da odgovor bio bi neki kolega infektolog.

Pozdrav Dr Peđa
stasa25
Stalni član
Stalni  član

Post od stasa25 »

Poštovani dr.Peđa,
Pas koji me je ujeo je lutalica, ali stanarima oko čije zgrade živi, vrlo je poznat. Oni ga hrane, čuvaju... Bila sam na infektivnoj klinici i primila sam dve inje kcije, to je verovatno ono o čemu vi pričate. Od tog dana, ukupno pet, sam pila i ciprocinal, znači od 29.11.-03.12. Ujed je iza kolena. O ostalim dozama tetanusa sada i ne razmišljam.
Ono što mene najviše brine je to što sam 06.12. ostala trudna (sigurna sam da je taj darum), da li to može da ima uticaja na plod, s obzirom da se sve desilo samo par dana pre začeća.
Sada sam u devetoj nedelji, uočen je srčana radnja kod bebe, i zakazano mi je merenje NT nabora i trebam raditi neke markere, ali sam čula da to sada uglavnom sve trudnice rade, da to nije samo zbog mog problema!?!
Dragi Peđa, hvala vam na odgovoru, a nadam se da ćete se još jednom javiti!
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm

Post od PedjaDj »

Draga Staša,
Mislim da ne morate da brinete s obzirom na navedene podatke, uživajte u svom drugom stanju, procedure kod vas su uobičajne.

PS da ne živite na Mirijevu tamo ima jedan žuća koji često po nekog malo gricne!

Pozdrav i srećno Dr Peđa
Odgovori